14 Nov 2018

Baca Online Novel Split
Split, Novel Split, Karya Novelis Nurul Ain Syuhada, Novel Online, Split TV Series, Drama Split TV Series, Drama Adaptasi Novel, Sinopsis Novel Split, Baca Online Novel Split Bab 1 Hingga Bab 30, Astro Citra, Drama Melayu, Drama Best, Drama Bersiri, Ala - Ala Drama Korea Kill Me Heal Me, Split Personality, Dissociative Identity Disorder, Split Cast, Pelakon Drama Split TV Series, Shukri Yahaya, Sara Ali, Shah Iskandar, Juliana Evans, 2018, Cover Depan Novel Split,

Novel Split karya novelis Nurul Ain Syuhada telah pun diadaptasikan menjadi drama Split TV Series yang disiarkan di Astro Citra, setiap Selasa hingga Khamis, jam 11 malam. Shukri Yahaya dan Sara Ali akan menjadi pelakon utama drama adaptasi novel Split ini, Shukri Yahaya akan melakonkan beberapa watak iaitu Mikael, Hafez, Adam, Encik Sufian, Dhia, Jeff dan Kid. Manakala Sara Ali akan melakonkan watak Maryam. Tak dinafikan ramai yang cakap jalan ceritanya ada persamaan dengan drama Korea Kill Me Heal Me, macam ada 7 personaliti tu, walaubagaimanapun tak adalah sama banyak pun, sikit - sikit je. Best juga dapat tengok drama yang berkaitan D.I.D (Dissociative identity disorder) / split personality versi melayu gitu. Apa pun jom tengok sinopsis novel Split d bawah ini ye, selamat membaca.
Sinopsis Novel Split

MARYAM, gadis yang umurnya kian lanjut usia dan belum terbuka pintu hatinya buat sang arjuna setelah pernah dikecewakan…Sehinggalah dirinya mula didatangi seseorang yang baik bicaranya, murah dengan senyumannya. Tanpa diduga, mereka berdua menetap di bawah satu kondo yang sama!
“Kenapa saya tak pernah nampak awak?” – MIKAEL
“Resident kat sini mungkin beribu. Probability awak nak terserempak dengan saya macam satu nisbah tujuh ribu. So, memanglah kita tak pernah terserempak.” – MARYAM
Hari demi hari pun berganti sehinggalah karakter yang berbeza dalam tubuh yang sama buat pertama kali muncul di hadapan Maryam! Jejaka penuh misteri itu kadang-kadang boleh berubah menjadi seorang pemarah, kasar, jahat dan semua sikap mazmumahlah senang cakap!
“Hoi? Kau hoikan aku? Aku ada nama okey. Nama aku bukan hoi. Hafez. H-A-F-E-Z. Hafez.” – HAFEZ
“Mikael, tak payah nak main-mainlah! Siang tadi awak tak buat perangai macam ni pun.” – MARYAM
Persoalan mula bermain di minda Maryam. Siapa MIKAEL? Dan siapa pula HAFEZ? Belum lagi reda hal Mikael dan Hafez, muncul pula karakter kanak-kanak bernama Adam yang mencari ibunya! Bertambah kalut Maryam jadinya! Siapa pula ADAM? Perhubungan Mikael dan Maryam semakin rapat dan hampir beralih ke gerbang perkahwinan setelah desakan daripada ayah Maryam yang tak habis-habis meminta supaya Maryam segera berkahwin. Pada waktu itu, Maryam merasakan Mikael calon yang paling layak. Setelah berkahwin, ada lagi kejutan yang dialami Maryam. Kejutan apakah itu? Ada tiga sahajakah personaliti Mikael? Akan tersingkapkah lagi personaliti Mikael yang belum diketahui Maryam? Mampukah Maryam terus hidup dengan karakter-karakter lain Mikael? Semuanya akan terjawab dalam Split.
 

Jadi sambil - sambil tengok drama Split TV Series di televisyen tu, korang juga boleh baca Novel Split ini secara online juga, caranya dengan klik link di bawah ini ye, selamat membaca okey..

1 ulasan:My Random Post