20 Ogo 2014

Kenangan Ketika Menonton Movie Beramai-ramai

Filem Ayat - Ayat Cinta, Movie, Filem, Indonesia Movie, Bollywood, Malay Movie, Filem Melayu, Drama Korea, Korean Drama, My Girl, Kenangan, Memori, Sahabat, Kawan, Housemate, Rumah Sewa, UM,
Kenangan Ketika Menonton Movie Beramai-ramai

Memang seronok menonton movie/drama secara beramai-ramai ini, walaupun dah pernah tengok cerita itu, tapi bila tengok balik dengan kawan - kawan yang lain rasa lebih seronok pula. Feel diea lain dari tengok seorang diri. Aku ingat lagi masa zaman sekolah dulu, kawan - kawan aku datang ke rumah aku lepas balik sekolah dengan lengkap beruniform sekolah sebab nak tengok VCD Original Filem Pontianak Menjerit. Walaupun rumah aku kecil saja dan tak sebesar dan selesa mcm rumah kawan - kawan aku ini, tapi semua enjoy dan happy bila dapat berkumpul ramai - ramai sambil menonton filem yang best dan kelakar. Bila masuk asrama pula, aku ingat lagi kami semua dan kakak - kakak senior yang lain tercegat depan laptop dan menonton Dvd Original drama korea My Girl. Memang best time ini, terutamanya bila ada adegan - adegan yang sweet dan kelakar semua pun menjerit - jerit dan cakap sweetnya cerita ini.

Seterusnya ketika di rumah sewa di Kuala Lumpur, housemate dan aku, ramai - ramai menonton dvd original filem Indonesia Ayat-Ayat Cinta. Siap guna 2 laptop sebab satu laptop tu tak bunyi dengan kuat, jadi terpaksa guna 2 laptop. Memang sedih habis tengok filem ini. Jalan cerita dan lagu - lagu dalam filem ini semuanya best - best belaka. Memang enjoy dan happy dapat tengok ramai - ramai cerita ini. Ikutkan banyak lagi movie yang kami semua tengok secara beramai - ramai tapi ini saja yang paling aku ingat.

Seterusnya kami semua menonton filem legend Bollywood iaitu Kuch Kuch Hota Hai. VCD original Kuch Kuch Hota Hai ini memang aku dah bawa siap - siap dari rumah lagi ke rumah sewa di Kuala Lumpur itu, lagi pun kalau boring boleh juga menontonnya. So start waktu malam itu, kami start tengok dvd filem korea yang kawan aku bawa dari kolej dia, lepas dah habis cerita itu, kami sambung pula tengok dvd filem Korea yang kelakar, yang ada dalam simpanan aku. Bila menjelang tengah malam, boleh lagi kami sambung menonton filem Bollywood Kuch-Kuch Hota Hai pula. Siap pause laptop itu untuk pergi solat subuh. Selepas dah solat, kami sambung lagi tengok cerita itu sampai habis. Memang rindu saat - saat ini, lagi pun ketika ini kami dah habis exam, so kira celebrate puas - puas dengan menonton segala cerita yang ada. Apapun memang rindu dengan kawan - kawan di zaman sekolah, kawan - kawan zaman universiti. Ini semua antara kenangan manis kita semua.

Read More

18 Ogo 2014

Masih Mencari Template Blog Yang Sesuai

Template, Layout, Website, Blog, Theme, E-Commerce, My Blog, Blog Dari Hati Miss Mulan, Template Blog, Wajah Baru, Design Blog, Blogger, Blogspot,
Kisah Template, Aku Dan Blog Dari Hati Miss Mulan

Agak tension juga mencari template blog yang sesuai dengan kehendak hati ini. Ikutkan memang dah berkenan dengan template blog yang sedia ada ni. Tapi ada masalah dari segi tarikh dan masa yang mana ianya tidak tertera di blog tapi tertera "Undefined". Dah cuba betulkan di setting tapi tetap muncul perkataan undefined dekat sebelah kanan itu. Ini yang tak best ni.  Bila cuba template lain tak bersesuaian pula. Tengoklah kalau rajin nanti, aku akan mencari template lain yang lebih menarik. (2014)

Update! (2017)
Beginilah rupa blog dan template untuk Blog Dari Hati Miss Mulan ini, template blog ini credit pada Mastura Aziz. Sebelum ini aku tak pernah gunakan warna purple untuk warna tema blog dan ini adalah kali pertama. Aku suka dengan corak bunga - bunga yang ada dalam blog ini, kalau pengunjung masuk ke blog ini, pasti mereka boleh teka yang owner blog ini adalah perempuan, sebab blog ini penuh dengan bunga - bunga. Aku juga ada tukar sedikit layout blog ini terutamanya di bahagian header dan juga aku tambah sendiri butang read more dalam blog ini. Header blog ini memang aku reka dan design sendiri, aku tak begitu puas hati dengan header blog ini, tapi malas pula aku nak edit untuk buat header baru, lagi pun aku tidak begitu kreatif dalam membuat header mahu pun bermain coding blog ini. Kadang - kadang nak buat header blog saja dah ambil masa yang lama sampai sehari suntuk sebab aku ini kadang - kadang cerewet juga.

Aku juga ada memasukkan menu bar di bawah header blog ini, ikutkan aku nak buat menu bar drop down, tapi bila aku cuba tutorial, semuanya tak menjadi pula. Dah banyak tutorial yang aku cuba tapi tak menjadi juga. Nanti kalau rajin, mungkin aku akan cuba lagi untuk buat menu bar drop down itu. Aku juga dalam proses mengedit entry - entry dalam blog ini sebab aku nak memikat Google Adsense itu. Ikutkan aku dah berjaya dapatkan akaun Google Adsense tapi akhirnya ditarik balik sebab ada banyak kekurangan dalam blog ini. Misalnya banyak entry aku agak pendek karangannya, malah ada banyak gambar dari isinya, jadi terpaksalah aku delete entry - entry yang aku rasakan tak perlu atau pun aku revert saja ke draft. Banyak entry - entry segmen mahu pun entry giveaway aku delete sebab semua entry - entry itu pendek karangannya. Selain itu entry terbaru blog ini semuanya panjang - panjang karangannya.

Aku juga dah masukkan page sitemap dan about me di bahagian menu bar itu, cuma aku belum update lagi sebab aku fokuskan untuk edit semua entry - entry blog ini. Apa pun aku harapkan Google Adsense akan approve Blog Dari Hati Miss Mulan ini nanti sebab aku dah berusaha sebaik mungkin untuk mengikut peraturan Google Adsense ini. Jadi doakan aku ye, semoga ada rezeki aku dengan Google Adsense ini. Amin..

Gambar diatas credit to https://pixabay.com
Read More

My Random Post