30 Ogo 2014

ALS Ice Bucket Challenge By Bradley James & Katie McGrath (Arthur & Morgana) From Merlin

Sekarang ni memang ramai selebriti di seluruh dunia yang buat Ice Bucket Challenge. ALS Ice Bucket Challenge merupakan kempen untuk meningkatkan kesedaran tentang penyakit Amyotrophic lateral sclerosis (ALS) di mana peserta harus menyiram sebaldi air berisi ais ke tubuhnya lalu mencalonkan 3 orang yang lain untuk melakukan perkara yang sama. Jika tidak dapat melakukannya, mereka harus menyumbangkan $100 ke yayasan ALS. Ia bertujuan untuk mengutip derma bagi membiayai pusat penyelidikan & mencari penawar utk penyakit ALS ni.

Tujuan menyimbah ais ke tubuh seseorang adalah kerana kesan yang kita rasai apabila sebaldi air berisi ais disimbah ke tubuh kita adalah sama dengan apa yang dirasai oleh pengidap penyakit ALS ini. ALS adalah sejenis penyakit yg mengganggu urat saraf di dalam otak dan saraf tunjang. Gangguan saraf ini kemudiannya akan menjadikan pesakit itu lumpuh dan akhirnya meninggal dunia.

So kat sini aku nak kongsikan video 2 selebriti yang buat cabaran ni iaitu Bradley James n Katie McGrath yang popular dengan watak mereka sebagai Arthur dan Morgana dalam drama siri Merlin suatu ketika dulu. Aku antara peminat siri Merlin tertunggu-tunggu gak bila lak Colin Morgan nak buat cabaran ni hehe atau die mmg x nak buat cabaran ni tambahan pulak die ni agak low profile gitu n busy dlm masa yg sama. Bradley James yang nominated Katie utk buat cabaran ni n Katie sahut cabaran tu tapi die buat berdua gitu bukan sorang2. Bradley x nominated Colin, mungkin x sampai hati agaknya nak kacau2 si Colin tu lagi..Apapun tetap rindu ngan diorang semua. Merlin, Arthur, Morgana, Gwen dll.. ;)
Photo: For ALS Donations visit:
http://www.alsa.org/donate/

or if you'd like to mix it up with your donations
https://donate.gosh.org/
http://www.wcrf-uk.org/
http://www.ageuk.org.uk/get-involved/...





Photo: Colin Morgan on the set of #Legend on the 14th August 2014 ( via - http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2724995/Tom-Hardy-looks-seriously-dapper-white-shirt-skinny-tie-black-trousers-set-Legend.html )
Colin Morgan (Merlin) yg busy shooting filem Legend skrg ni. (Colin Morgan on the set of #Legend on the 14th August 2014)
Read More

25 Ogo 2014

Ice Bucket Challenge Version Merlin

Ice Bucket Challenge! Lol 
Merlin and Arthur doing the ice bucket challenge before it was popular! LOL hehehee

Terjumpa gambar Merlin n Arthur ni kat FB, Adoiii x leh blah bila diorang kaitkan scene ni dengan Ice Bucket Challenge tu hihi. Tapi nampak cam sesuai gak haha..Scene ni masa season 2 or 3 lupa dah n time ni Arthur tengah benggang dengan Merlin n sengaja kenakan Merlin hehe sweet. Adeh rindu plak dengan cite Merlin ni. Rindu dengan Arthur n Merlin..
Read More

20 Ogo 2014

Kenangan Ketika Menonton Movie Beramai-ramai

Assalammualaikum..
Memang seronok menonton movie/drama secara beramai-ramai ni, walaupun dah pernah tengok cerita tu tapi bila tengok balik dengan kawan2 yg lain rasa lebih seronok. Feel die lain dari tengok sorang diri. Aku ingat lagi masa zaman sekolah dulu, kawan2 aku datang umah aku pas balik sekolah dengan lengkap beruniform sekolah hihihi pastu kami semua tengok VCD Filem Pontianak Menjerit. Walaupun umah aku lebih kecik dan x besar n selesa mcm umah diorang tpi semua enjoy dan happy jer. Bila masuk asrama, aku ingat lagi kiteorang ramai2 n kakak2 senior tercegat depan laptop dan menonton drama korea My Girl. Tengok secara online di Youtube sebab ada wireless kat asrama. Memang best time ni, bila ada adegan2 yg sweet dan kelakar semua pun menjerit-jerit n ckp sweetnyerrrr hehe.
Seterusnya masa kat umah sewa di KL, housemate and i ramai2 menonton filem Indonesia Ayat-Ayat Cinta. Siap guna 2 laptop gitu hihi. Feeling habis tengok filem ni. Jalan cerita dan lagu2 dlm filem ni semuanya best2. Memang enjoy dna happy dapat tengok ramai2 cite ni. Ikutkan banyak lagi movie yang kiteorang tengok ramai2 tapi ni jer yang paling aku ingat heehe.
Ni salah satu filem yang kiteorang enjoy tengok ramai2. VCD Kuch Kuch Hota Hai ni memang aku dah bawak siap2 dari umah lagi ke rumah sewa, ialah boring2 boleh tengok kan. So start waktu malam tu, kami start tengok filem korea yang kawan aku bawak dari kolej die, pas dah habis cerita tu kami sambung pulak tengok filem Korea yang kelakar yang ada dlm laptop aku dan menjelang tengah malam boleh lagi kami layan cite Kuch-Kuch Hota Hai. Siap pause laptop tu n gi solat subuh pas dah solat, kami sambung lagi tengok cite tu sampai habis. Wahh mmg rindu saat2 ni. Masa ni kami dah habis exam so kira celebrate puas2 dengan menonton segala cerita yg ada. Apapun memang rindu dgn kawan2.
Read More

18 Ogo 2014

Masih Mencari Template Blog Yang Sesuai

Assalammualaikum..
Agak tension juga mencari template blog yang sesuai dengan kehendak hati ini. Ikutkan memang dah berkenan dah dengan template blog yang sedia ada ni. Tapi ada masalah dari segi tarikh dan masa yang mana ianya tidak tertera di blog tpi tertera "Undefined". Dah cuba betulkan di setting tapi tetap muncul perkataan undefined kat sebelah kanan tuuuu..Ni yang x syok ni. Adeh!. Bila try template lain tak berkenan pula emmmm. Tengoklah kalau rajin nanti akan godek2 lagi blog ni dan cari template lain yang bersesuaian.
Read More

My Random Post