18 Sep 2022

Telefilem Rumah Usang Di Hujung Tanjung (TV1) 

Telefilem Rumah Usang Di Hujung Tanjung TV1, Telemovie Rumah Usang Di Hujung Tanjung TV1, Sinopsis Telefilem Rumah Usang Di Hujung Tanjung, Poster Telefilem Rumah Usang Di Hujung Tanjung, Telemovie Rumah Usang Di Hujung Tanjung Cast, Pelakon - Pelakon Telefilem Rumah Usang Di Hujung Tanjung, Wan Hanafi Su, Kartina Aziz, Zainun Ismail, Taher Sain, Zarina Zaini, Sulaiman Yasin, Yaakob Aziz, Haleeja, Fazira Shafinaz, Telemovie TV1 2022,

Sebuah telefilem khas hari Malaysia, Rumah Usang Di Hujung Tanjung akan disiarkan pada Ahad ini, 18 September 2022, jam 2 petang di TV1. Antara pelakon Telefilem Rumah Usang Di Hujung Tanjung ini adalah Wan Hanafi Su, Kartina Aziz, Zainun Ismail, Taher Sain, Zarina Zaini, Sulaiman Yasin, Yaakob Aziz, Haleeja, Fazira Shafinaz dan ramai lagi. Selain itu telemovie Rumah Usang Di Hujung Tanjung ini diarahkan oleh Bronko Bronzz dan diterbitkan oleh Wandet Film Production Sdn Bhd. Manakala Mazelan Manan menjadi penulis skrip telefilem ini. Nampak menarik kan telefilem ini, jadi jom tengok sinopsis telemovie Rumah Usang Di Hujung Tanjung ini di bawah okey..
Sinopsis Telefilem Rumah Usang Di Hujung Tanjung (TV1)

Mengisahkan konflik bermula apabila Pak Samad enggan menjualkan rumahnya kepada pemaju hartanah. Pak Samad mahu mewasiatkan rumah itu kepada cucu angkatnya bernama Firdaus. Apa yang berlaku seterusnya? Berjayakah Pak Samad mempertahankan rumahnya itu?


Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post