10 Jul 2022

Telefilem Lebai Sampan (Astro Citra)Telefilem Lebai Sampan, Telemovie Lebai Sampan (Astro Citra), Sinopsis Telefilem Lebai Sampan (Astro Citra), Poster Telefilem Lebai Sampan (Astro Citra), Lebai Sampan Cast, Pelakon - Pelakon Telefilem Lebai Sampan, Jalil Hamid, Que Haidar, Beto Kusyairy, Puteri Balqis, Haidin Nasir, Ruminah Sidek, Telefilem Lebai Sampan Full,

Telefilem Lebai Sampan akan disiarkan pada 9 Julai 2022 jam 10 malam di Astro Citra. Antara pelakon telefilem Lebai Sampan ini adalah Jalil Hamid, Que Haidar, Beto Kusyairy, Puteri Balqis, Haidin Nasir, Ruminah Sidek dan ramai lagi. Selain itu telemovie Lebai Sampan ini diarahkan oleh Zainorhisyam Samudin dan diterbitkan Gambo TV. Nampak menarik kan telemovie Lebai Sampan ni, plus ada ramai pelakon hebat dalam telemovie ni, jadi harus tontonlah kan. Jadi jom tengok sinopsis telefilem Lebai Sampan ini di bawah okey..
Sinopsis Telefilem Lebai Sampan (Astro Citra)

Menceritakan kisah luar biasa seorang Lebai yang terperangkap di antara memenuhi rukun Islam yang terakhir dan menjaga kakaknya yang berusia 75 tahun dan juga buta penglihatan. Mengisahkan Ngah Omar (Lebai Sampan) yang menelan hakikat kehidupan di antara dua sempadan "hasrat" dan "takdir". Dihubungkan dua sempadan itu dengan dayungan kasih hakiki bersama kakaknya yang buta Zaleha, Hatta dianggap seperti anak dan Dian yang menumpang teduh ciri kebapaannya. Semua dilakukan Lebai Omar dengan satu niat, persiapan jiwa untuk menunaikan fardhu Haji. Hal yang selalu diimpikan walau tiada kemampuan.Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post