29 Mei 2022

Telefilem Sekolah Sampah Lakonan Aliff Aziz (Astro Citra)Telefilem Sekolah Sampah, Telefilem Astro Citra, Telemovie Sekolah Sampah (Astro Citra), Telefilem Sekolah Sampah Lakonan Aliff Aziz (Astro Citra), Info dan Sinopsis Telefilem Sekolah Sampah (Astro Citra), Aliff Aziz Telemovie,

Telefilem Sekolah Sampah telah pun disiarkan pada hari Sabtu, 29 Mei 2022 yang lalu, jam 9:00 malam. Antara pelakon telefilem Sekolah Sampah ini adalah Aliff Aziz, Bella Astillah, Aidil Astillah, Pasqueletta Joan, Rubisa Tiasin, Nuhamizan Syahmi Musa, Syed Haiqal Saputra, Fatima Nadhira, Sahrah Asor, Ejin Dinting, Jaipin Leggau dan ramai lagi. Selain itu telemovie Sekolah Sampah ini diarahkan oleh Ebi Kornelis dan diterbitkan oleh Arie Zaharie Production. Nampak menarik kan telemovie Sekolah Sampah ni kan, penuh dengan pengajaran gitu. Jadi jom tengok sinopsis telemovie ini di bawah okey..
Sinopsis Telefilem Sekolah Sampah Lakonan Aliff Aziz (Astro Citra)

Mengisahkan Adam, seorang backpacker berumur 30-an menetap di Sandakan yang bercita-cita untuk mengembara ke seluruh Sabah. Sebelum pengembaraannya bermula, Adam mendapat tahu kisah kanak-kanak pengemis yang tidak berkemampuan untuk meneruskan pembelajaran mereka di sekolah. Kanak-kanak tersebut tinggal di Kampung Sampah dan menyara hidup dengan mengutip serta menjual barangan terbuang. 
Bagi memberi kesamarataan dalam pendidikan kepada mereka, Adam nekad mendidik anak-anak itu dengan membina Sekolah Sampah sehingga mengorbankan impian pengembaraannya. Pengorbanan ini dibantu oleh salah seorang muridnya, Erna yang juga mengambil bahagian dalam mengajar rakan-rakannya yang tercicir dalam pelajaran. Dengan usaha membangunkan Sekolah Sampah, Erna telah mengirimkan sepucuk surat kepada pemimpin tentang kewujudan sekolah tersebut.Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post