17 Mei 2022

Drama Juliet Lakonan Redza Rosli dan Rita Nadira (Slot Widuri TV1)Drama Juliet, Sinopsis Drama Juliet, Poster Drama Juliet, Drama Juliet Slot Widuri TV1, Drama Juliet Full Episode, Juliet Cast, Pelakon - Pelakon Drama Juliet, Redza Rosli, Rita Nadira, Haliza Misbun, Shah Iskandar, Drama Slot Widuri TV1,

Drama Juliet adalah drama terbaru di slot Widuri TV1 yang mula disiarkan pada 3 Mei 2022 yang lalu, setiap Isnin hingga Khamis, jam 6 petang. Antara pelakon drama Juliet ini adalah Rita Nadira, Redza Rosli, Sofia Ibrahim, Louisa Chong , Rozita Che Wan, Azzarima, Haliza Misbun, Shah Iskandar, Khairil Anuar, Mak Jah, Shah Khan, Asha Merican, Scha Elina, Jabir Meftah, Nur Azwani Izzati, Mas Anizan, Halmey Hamdah dan ramai lagi. Selain itu drama Juliet ini mempunyai 26 episod dan diarahkan oleh Dato Ahmad Tamimi Siregar serta diterbitkan oleh Zeel Production Sdn Bhd. Nampak menarik kan drama ini, jadi jom tengok sinopsis penuh drama Juliet di bawah ini okey..
Sinopsis Drama Juliet Lakonan Redza Rosli dan Rita Nadira - Slot Widuri TV1

Hubungan cinta Julia dan Ashraf terputus selepas mengetahui mereka sebenarnya adalah adik-beradik yang sudah terpisah lama akibat dari konflik silam hingga tidak mengenali satu sama lain. Julia, hidup serba sederhana bersama dengan ibunya, Maryam. Namun, kehidupan Julia tidak seperti orang lain disebabkan sikap ibunya yang hidup seperti takut dengan bayang-bayang sendiri. Kepolosan Julia menarik perhatian Ashraff, seorang anak muda berasal dari keluarga berada. Persahabatan itu membunga menjadi cinta sejati tetapi di halang oleh Maryam yang bencikan orang kaya. Dia yang mempunyai sejarah bersuamikan orang kaya tidak mahu sejarah kembali berulang terhadap Julia. Ashraff berkongsi kisah cintanya dengan neneknya, Matilda. Matilda menjaga Ashraff seperti menatang minyak yang penuh kerana cucunya membesar tanpa kasih sayang ibu dan bapa. Sewaktu kecil, ibu bapa Ashraff, Ariff dan Mina terlibat dalam satu kemalangan. Ariff disahkan meninggal dunia manakala Mina mengalami gangguan mental. Selepas kematian Ariff, Matilda dihantui dengan amanah anaknya itu untuk mencari isteri dan anaknya hasil daripada perkahwinan yang sah tanpa pengetahuannya. Sejak itu, dia tidak pernah putus untuk menjejaki isteri dan anak Ariff. Setelah 20 tahun mencari, akhirnya Matilda menemui Julia yang disahkan sebagai anak kandung Ariff. Julia di jemput Matilda untuk tinggal dalam rumah agam itu kerana dia juga pewaris harta Ariff. Ashraff tidak dapat menerima kebenaran itu nekad untuk membenci gadis yang dicintainya.
Drama Juliet, Sinopsis Drama Juliet, Poster Drama Juliet, Drama Juliet Slot Widuri TV1, Drama Juliet Full Episode, Juliet Cast, Pelakon - Pelakon Drama Juliet, Redza Rosli, Rita Nadira, Haliza Misbun, Shah Iskandar, Drama Slot Widuri TV1,
Kehadiran Julia amat dinantikan oleh Mina. Selama 20 tahun, Mina terpaksa berpura-pura ‘gila’ demi menutup dosanya membunuh suami sendiri. Mina tidak dapat menerima hakikat setelah Ariff berkahwin dengan Maryam. Ini kerana dia disahkan mandul dan Ashraff adalah anak angkat untuk mengaburi mata Matilda. Kehadiran Julia tidak disenangi oleh Vee dan anak-anaknya, Lily dan Isabelle yang memperkecilkan status Julia sebagai ‘anak luar nikah’. Oleh sebab itu, terbit kebencian terhadap ibunya dan enggan pulang ke rumah. Lebih menyayat hati, Ashraff turut bersekongkol dengan keluarganya menghina Julia.Tanpa pengetahuan semua, Matilda telah merangka untuk membunuh Julia. Disebabkan Julia dan Maryam, menantu kesayangannya Mina mengalami gangguan mental. Matilda menghasut Ashraff untuk menghapuskan Julia kerana harta Ariff akan turut mengalir kepada Julia. Ashraff terhasut bukan kerana harta, tetapi kerana masih tidak dapat menerima hakikat yang Julia sedarah sedaging dengannya. Julia ‘dibunuh’ oleh Ashraff. Ashraff berkahwin dengan Lily namun tidak bahagia. Keadaan lebih rumit setelah Ashraff mengetahui kegiatan ‘black money’ yang dijalankan oleh Matilda. Matilda tahu, ada seseorang yang cuba untuk menjatuhkannya. Muncul Juliet dan Susan dalam misi untuk menjatuhkan Matilda. Susan adalah musuh tradisi Matilda dalam kegiatan ‘black money’. Juliet kini bangkit dalam usaha menentang Matilda dan Ashraff, kekasih yang dicintainya itu. Siapakah Juliet?

Lagu Tema / OST Drama Juliet (TV1)

👄👄 Boneka nyanyian Ernie Zakri

Tonton Online Drama Juliet Episod 1 Hingga 26 (Full Episode)

Korang boleh menonton drama Julier ini secara online di portal 👍 rtmklikTiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post