29 Apr 2023

Cirkus - Hindi Movie Review



Cirkus Movie, Cirkus Hindi Movie, Bollywood Movie Cirkus, Hindi Movie Cirkus Review, Sinopsis Hindi Movie Cirkus, Cirkus Cast, Ranveer Singh, Varun Sharma, Jacqueline Fernandez, Pooja Hegde, Murali Sharma, Sanjay Mishra, Johny Lever, Siddhartha Jadhav, Deepika Padukone, Pelakon - Pelakon Filem Bollywood Cirkus, Rohit Shetty Films,
Cirkus Movie Review 

Hari ni aku nak buat review satu filem Bollywood yang bertajuk Cirkus. Filem ini release pada 23 Disember 2022 dan merupakan ansuran kelima francais Golmaal serta merupakan "Spin Off" kepada filem Golmaal Again (2017). Selain itu filem Cirkus ini adalah remake filem hindi bertajuk Angoor (1982) which itself was based on William Shakespeare's play The Comedy Of Errors. Antara pelakon filem Cirkus ini adalah Ranveer Singh, Pooja Hegde, Varun Sharma, Jacqueline Fernandez, Sanjay Mishra, Murali Sharma, Johny Lever, Siddhartha Jadhav dan ramai lagi. Pelakon terkenal Deepika Padukone turut membuat kemunculan istimewa dalam lagu Current Laga Re. Selain itu filem ini diarahkan dan diterbitkan oleh Rohit Shetty. Dari pembacaan aku, filem ini mendapat banyak negative review daripada penonton serta filem ini juga flop di India. Tapi nak kata filem Cirkus ini teruk sangat tu tak adalah sebab masih ada adegan - adegan yang menghiburkan juga dan sedikit kelakar. Kalau korang nak filem ringan dan ingin menghabiskan masa menonton filem tanpa ada any expectation bolehlaa kalau nak layan filem ini. 
Cirkus Movie, Cirkus Hindi Movie, Bollywood Movie Cirkus, Hindi Movie Cirkus Review, Sinopsis Hindi Movie Cirkus, Cirkus Cast, Ranveer Singh, Varun Sharma, Jacqueline Fernandez, Pooja Hegde, Murali Sharma, Sanjay Mishra, Johny Lever, Siddhartha Jadhav, Deepika Padukone, Pelakon - Pelakon Filem Bollywood Cirkus, Rohit Shetty Films,
Antara yang menarik dalam filem ini adalah kekeliruan diantara watak, yang mana semua salah sangka pastu buat andaian sendiri dan macam - macam perkara luculah yang terjadi. Latar masa filem Cirkus ini adalah dalam tahun 1960 - an gitu. Dari segi lakonan pula semua biasa - biasa saja, especially watak heroin dalam movie Cirkus ni macam pasu bunga saja, sekadar hiasan. Tapi aku suka tengok Pooja Hegde dalam movie ni, nampak sweet ja, manakala Jacqueline Fernandez biasa saja, dia memang banyak bawa watak - watak macam ni pun dalam movie - movie lain. Lagu - lagu dalam hindi Movie Cirkus ni semua kurang best bagi aku, tak ada lagu yang menarik bagi aku. Apa pun jom layan sinopsis filem Cirkus ini di bawah ye...




Sinopsis Hindi Movie Cirkus

Kisahnya bermula pada tahun 1944, Dr Joy Jamnadas (lakonan Murali Sharma) yang merupakan penjaga rumah anak - anak yatim telah memisahkan 2 set kembar seiras yang ditemuinya di depan pintu rumah anak - anak yatim yang dikendalikannya. Dia kemudian menyerahkan mereka kepada 2 keluarga berbeza, sepasang diberikan kepada pasangan di Ooty dan sepasang lagi diberikan pada pasangan di Bangalore. Kedua - dua pasangan itu secara kebetulan menamakan mereka dengan nama yang sama iaitu Roy (lakonan Ranveer Singh) dan Joy (lakonan Varun Sharma). Dr Joy Jamnadas sentiasa melawat mereka dan mempunyai hubungan rapat dengan kedua -dua Roy dan Joy. Walaubagaimanapun Roy dan Joy tidak tahu yang mereka mempunyai kembar seiras dan menjalani kehidupan seperti biasa. Roy 1 dan Joy 1 mengambil alih Sarkas dari ayah mereka yang telah meninggal dunia, Sarkas kendalian mereka sangat berjaya, ini ditambah lagi dengan kebolehan unik Roy 1 sehingga digelar "Electric Man".
Cirkus Movie, Cirkus Hindi Movie, Bollywood Movie Cirkus, Hindi Movie Cirkus Review, Sinopsis Hindi Movie Cirkus, Cirkus Cast, Ranveer Singh, Varun Sharma, Jacqueline Fernandez, Pooja Hegde, Murali Sharma, Sanjay Mishra, Johny Lever, Siddhartha Jadhav, Deepika Padukone, Pelakon - Pelakon Filem Bollywood Cirkus, Rohit Shetty Films,
Roy 1 telah pun berkahwin dengan Mala (lakonan Pooja Hegde) namun masih belum dikurniakan anak. Mala ingin mengambil anak angkat tapi Roy tidak bersetuju. Manakala Roy 2 dan Joy 2 hidup mewah dan Roy 2 pula mempunyai teman wanita bernama Bindu (lakonan Jacqualine Fernandez) Bapa Bindu tidak begitu menyukai Roy kerana menyangka Roy telah curang dengan Bindu. Ini kerana bapa Bindu telah telihat Roy 1 bersama Mala dan menyangka Roy 2 tidak setia dengan anaknya. Keadaan makin jadi huru - hara apabila Roy 2 dan Joy 2 bertolak ke Ooty atas urusan perniagaan. Akhirnya mereka berempat berada di tempat yang sama, namun masih belum terserempak antara satu sama lain. Namun orang - orang di sekeliling mereka menjadi sangat keliru apabila bertemu dengan kedua - dua Roy dan Joy dalam situasi yang berbeza. Apa yang berlaku bila keempat - empat mereka bertemu? adakah semua kekeliruan dapat diselesaikan?..

Secara keseluruhannya filem Cirkus ni biasa - biasa saja, adalah lawak sikit - sikit kat sana sini, tapi nak kata best sangat ti tidaklah. So aku boleh bagi 5/10 bintang untuk movie ni. 


Read More

6 Apr 2023

Drama Nenek Bongkok Tiga Lakonan Hun Haqeem dan Meerqeen



Drama Nenek Bongkok Tiga, Drama Original Viu Malaysia, Sinopsis Drama Nenek Bongkok Tiga, Drama Nenek Bongkok Tiga Episod 1 Hingga 10, Drama Nenek Bongkok Tiga Full Episode, Pelakon - Pelakon Drama Nenek Bongkok Tiga, Hun Haqeem, Meerqeen, Sara Mack Lubis, Sara Ali, Syafie Naswip, Fimie Don, Sherie Merlis, Sofea Jane,
Drama Nenek Bongkok Tiga Lakonan Hun Haqeem dan Meerqeen 

Drama Nenek Bongkok Tiga telah pun disiarkan di Viu Malaysia sejak 9 Februari yang lalu hingga 30 Mac 2023 sebanyak 10 episod. Antara pelakon drama Nenek Bongkok Tiga ini adalah Hun Haqeem, Meerqeen, Sara Ali, Syafie Naswip, Fimie Don, Sara Mack Lubis, Sherie Merlis, Sofea Jane, Raykarl Iskandar, Syazwan Zulkifly, Ashraf Muslim dan ramai lagi. Barisan pelakon pun memang dah best, plus jalan ceritanya yang seram memang buat aku tertarik nak menonton drama ini. Zaman 90 an dulu, game nenek si bongkok tua ni memang sering dimainkan oleh kanak - kanak. Tapi kreatif juga dari lagu permainan tu diorang buat jadi drama gitu. Hun Haqeem dan Meerqeen dalam satu drama kenalah tengok, betul tak hehe. Plus Meerqeen dalam drama ni agak jahat sikitlah masa awal - awal tu, percakapan dia kasar dan suka cari gaduh je. Watak Syafie Naswip tu memang buat aku geram, dari penakut nak bunuh diri bagai boleh berubah jadi psiko pula. Manakala watak Hun Haqeem ni memang baik tapi kesian bila dia terpaksa berkorban gitu. Sinematografi drama ni memang cantik sebab ada CGI semua, para pelakon pun banyak kena berlakon kat green screen especially scene - scene macam atas jeti tu. Paling best of courselah dengan kehadiran pelakon senior seperti Sofea Jane dan Sherie Merlis. Apa pun jom tengok sinopsis drama ini di bawah okey..




Sinopsis Drama Nenek Bongkok Tiga Lakonan Hun Haqeem dan Meerqeen - Astro Ria / Viu

Lapan orang telah diculik dan dijadikan tebusan dalam sebuah rumah agam di Hutan Bukit Luruh, yang cukup dikenali sebagai lokasi orang hilang. Satu-satunya penghuni rumah agam tersebut, Nenek menuduh sekumpulan ini menceroboh kawasan yang dimiliki oleh satu entiti yang dikenali sebagai Tuan Tanah. Untuk keluar daripada rumah agam tersebut, mereka perlu melakukan beberapa cabaran seperti bermain permainan tradisional masyarakat Melayu. Pada awalnya, kumpulan ini saling bekerjasama, tetapi cabaran yang ditetapkan oleh Tuan Tanah misteri kemudiannya memaksa mereka untuk mengkhianati satu sama lain untuk terus hidup. Akhirnya mereka sedar yang mereka perlu jadi pengganti nenek dan menjadi penjaga tuan tanah. Kalau tidak mereka yang perlu jadi makanan untuk tuan tanah. Siapa yang dipilih untuk menjadi penjaga tuan tanah dan siapa yang perlu dikorbankan? dapatkeh kesemua mereka keluar dari tempat itu dengan selamat?..


Read More

Telefilem Saat Hilang Cintamu (TV3)



Telefilem Saat Hilangnya Cintamu TV3, Telemovie Saat Hilangnya Cintamu TV3, Sinopsis Telefilem Saat Hilangnya Cintamu TV3, Telefilem Saat Hilangnya Cintamu Lakonan Zamarul Hisham dan Rita Nadira, Zamarul Hisham Movie, Rita Nadira Movie, Cerekarama Saat Hilangnya Cintamu TV3, Berdasarkan Kisah Benar,
Telefilem Saat Hilang Cintamu Lakonan Zamarul Hisham dan Rita Nadira (TV3)

Telefilem Saat Hilang Cintamu telah pun disiarkan di slot Cerekarama TV3 pada 25 Mac 2023 yang lalu. Antara pelakon telefilem Saat Hilang Cintamu ini adalah Zamarul Hisham, Rita Nadira, Malek Mccrone, Kash Haiqal, Dania Miazara, Fendi London, Abbas Mahmood dan ramai lagi. Telemovie Saat Hilang Cintamu ni memang viral dan trending di media sosial disebabkan jalan ceritanya yang menarik, sedih dan tragis. Aku dah tengok telefilem ini, memang jalan ceritanya sedih, kisah tentang kesetiaan seorang suami apabila si isteri dah berubah hati. Lakonan Zamarul Hisham memang mantaplah kan, plus lakonan Rita Nadira dan yang lain - lain juga best - best belaka. Apa pun aku memang terbaiklah telefilem ini, plus lebih menarik bila telefilem ini turut dihiasi dengan lagu - lagu nyanyian Allahyarham Siti Sarah dengan lagu Kesetiaan, lagu Saat Hilang Cintamu dan lain - lain lagi. Apa pun jom tengok sinopsis telemovie ini di bawah okey..





Sinopsis Telefilem Saat Hilang Cintamu Lakonan Zamarul Hisham dan Rita Nadira (TV3)

Mengisahkan tentang kisah cinta Razil lakonan Zamarul Hisyam dan juga Salina lakonan Rita Nadira. Walaupun jarak usia mereka agak jauh, namun mereka sangat bahagia dan dikurniakan 2 orang anak. Kehidupan mereka mula berubah bila Razil mengizinkan Salina bekerja, pada awalnya semuanya okey, namun Salina mula malu dan terpengaruh dengan kata - kata rakan sekerjanya tentang penampilan suami Salina yang selekeh. Keadaan diburukkan lagi apabila Salina bercinta dengan orang atasannya, sejak itu Salina mula berubah dan tidak menghormati suaminya lagi. Razil masih bersabar dengan sikap Salina, namun ketika Salina ditangkap berkhalwat dengan Hadi, hati Razil hancur namun masih mampu memaafkan Salina. Walaubagaimanapun Salina nekad meminta cerai daripada Razil dan akhirnya berkahwin dengan Hadi. Sebelum menceraikan Salina, Razil memberikan syarat pada Salina dan Hadi, dimana Hadi dan Salina harus terus tinggal di rumah itu bersama anak - anaknya. 

Manakala Razil akan mendirikan sebuah pondok kecil di rumah berkenaan untuk tinggal dekat dengan anak - anaknya. Ketika sedang sarat mengandung, Salina mendapat tahu satu kebenaran yang menyakitkan daripada Hadi. Salina kecewa dengan sikap Hadi, lalu berlari keluar dan Hadi mengejarnya, akhirnya Salina dan Hadi kemalangan. Hadi kemudiannya meninggal dunia dan Salina terlantar sakit dan tidak dapat bergerak, Razil yang banyak membantu menjaga Salina. Akhirnya ibu Salina meminta Hadi untuk berkahwin semula dengan Salina. Ketika hari pernikahan mereka, selepas Razil melafazkan akad, Salina terus meninggal dunia. Razil kemudiannya tetap setia dengan Salina dan tidak berkahwin lain dan sering melawat kubur Salina. 


Read More


My Random Post