21 Mei 2022

Telefilem Kerana Aku Seorang Ibu (TV1)Telefilem Kerana Aku Seorang Ibu, Telemovie Kerana Aku Seorang Ibu (TV1), Poster Telefilem Kerana Aku Seorang Ibu, Sinopsis Telefilem Kerana Aku Seorang Ibu (TV1), Telefilem Kerana Aku Seorang Ibu Full Episode, Pelakon - Pelakon Telefilem Kerana Aku Seorang Ibu (TV1),

Telefilem Kerana Aku Seorang Ibu akan disiarkan pada hari Sabtu, 21 Mei 2022, jam 9 malam di slot Panggung RTM TV1. Antara pelakon telefilem Kerana Aku Seorang Ibu ini adalah Aida Aris, Amyza Aznan, Angeline Tan, Elvina Chua, Fimie Don, Ieja Fy dan Bibi Qairina dan ramai lagi. Selain itu telemovie Kerana Aku Seorang Ibu ini diarahkan oleh Ollynn Khadri dan diterbitkan oleh Notion Oven. Nampak menarik kan telemovie Kerana Aku Seorang Ibu ini kan, jadi jom tengok sinopsis penuh drama ini di bawah ye..
Sinopsis Telefilem Kerana Aku Seorang Ibu (TV1)

Mengisahkan Maria wanita berkerjaya yang membangunkan perniagaannya sendiri. Dia telah bercerai dengan bekas suaminya dan mempunyai dua orang anak lelaki iaitu Ezra dan Ezrin. Setelah bercerai dengan Zainal, kedua-dua anak itu yang meningkat remaja dibesarkan oleh bapa mereka. Kesibukan Maria menguruskan perniagaan menyebabkan hubungannya dengan Ezra dan Ezrin renggang dan semakin menjauh. Satu hari, Zainal perlu ke luar negara atas urusan kerja dan tugasan menjaga Ezra dan Ezrin diberikan kepada Maria selama sebulan. Ezra bertegas mahu tinggal sendiri di rumah kerana beranggapan dirinya mampu menguruskan diri. Namun dibantah keras oleh Zainal. Sebenarnya Zainal berharap kesempatan itu digunakan oleh Maria untuk mengeratkan semula hubungan dengan anak-anak mereka. Seterusnya kisah Anita, guru sekolah menengah yang baru berpindah ke Kuala Lumpur bersama dua orang anaknya, Juwita dan bayi, Sara. Juwita melanjutkan pengajian ke kolej dan waktu yang sama dia membantu ibunya menguruskan rumah dan Sara. 

Dari mata kasar Anita, Juwita dan Sara kelihatan bahagia dan sempurna namun tiada sesiapa pun yang tahu bahawa Sara bukanlah anak Anita tetapi anak Juwita. Kisahnya berkembang dengan watak Juwita yang cuba menyesuaikan diri sebagai seorang ibu muda dan dalam masa yang sama masih bergelar pelajar kolej. Dia menyimpan rahsia telah diperkosa teman sekolahnya di kampung yang menyebabkannnya mengandung dan melahirkan Sara. Dunianya yang cerah bertukar menjadi mendung. Mujur naluri keibuan Anita kuat memberikan semangat kepada Juwita kerana sedar apa yang berlaku takdir Allah. Mereka berhijrah ke Kuala Lumpur meneruskan kehidupan baru dan Juwita kembali meneruskan pengajian di kolej dan salah seorang sahabat barunya adalah Ezra. Sementara itu Julia pula seorang ibu tiri yang hidup bahagia bersama anak tirinya, Talia. Julia cuba sedaya upaya untuk mencurahkan kasih sayang kepada anak tirinya itu apatahlagi dia telah beberapa kali keguguran. Dia melayan Talia bagai anaknya sendiri dan tidak mahu berenggang. Hakikatnya Talia mula rasa rimas dengan situasi itu. Lalu apakah kesudahan jalur cerita mereka?

Jom Baca Ini Juga 👉👉 Episod Akhir dan Ending Drama 7 Hari Mencintaiku 3

⏩⏩ Drama Juliet Lakonan Redza Rosli dan Rita Nadira (Slot Widuri TV1)

👉👉 Telefilem Bintang GV Dikejar Zombie (Astro Citra)

Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post