8 Mei 2021

Telefilem Basikal Karat - Cerekarama TV3Telefilem Basikal Karat, Telemovie Basikal Karat, Cerekarama TV3, Cerekarama Basikal Karat, Info dan Sinopsis Telefilem Basikal Karat, Pelakon - Pelakon Telefilem Basikal Karat,

Telefilem Basikal Karat sudah pun disiarkan di slot Cerekarama pada hari Sabtu, 8 Mei 2021, jam 10 malam. Antara pelakon telefilem Basikal Karat ini adalah Kamarul Eqfa, Nadiya Nisaa, Zamarul Hisham, Hawra, Haeriyanto Hassan dan ramai lagi. Selain itu telemovie Basikal Karat ini diarahkan oleh Rashidi Ishak dan diterbitkan oleh AB Roll Sdn Bhd. Nampak menarik kan telefilem ini, penuh pengajaran gitu. Apa pun jom tengok sinopsis telefilem ini dibawah ye..
Sinopsis Penuh Telefilem Basikal Karat - Cerekarama TV3

Husin and Hawa mempunyai tiga orang anak bernama Faizal, Yuni and Suria. Husin bekerja menoreh getah, sementara anak-anaknya Faizal and Yuni mengumpul barang terbuang untuk dijual. Kesempitan hidup telah memaksa Husin mencuri lantas dipenjarakan. Meninggalkan anak-anaknya Faizal dan Yuni bersama isteri. Sedih atas apa yang berlaku. Faizal dan Yuni cuba membantu ibunya. Faizal dan Yuni sanggup berbasikal dari Kuala Pilah ke Penjara Seremban hanya untuk mendapatkan tandatangan daripada ayah mereka. Mereka perlukan kebenaran itu untuk menyertai dan memenangi pertandingan karaoke. Mereka berharap hadiah wang tunai itu dapat membayar denda sekaligus membebaskan ayah mereka daripada dipenjarakan. Apa yang berlaku seterusnya??..

1 ulasan:My Random Post