14 Okt 2017

Peserta Gegar Vaganza 2017 Musim Ke - 4

Gegar Vaganza, Musim Ke - 4, 2017, Pertandingan, Nyanyian, Penyanyi, Artis Malaysia, Lagu Best, Senarai Peserta, GV4, Peserta Gegar Vaganza Musim Ke - 4, Firman, Ferhad, Lan Kristal, Tia Jinbara, Aqasha, Hazami, Haida, Raja Azura, Syura, Elyana, Aishah, Liza Hanim,
Peserta Gegar Vaganza 2017 Musim Ke - 4

Pertandingan nyanyian popular iaitu Gegar Vaganza Musim Ke -4 (2017) akan kembali bersiaran di Astro Ria bermula 29 Oktober 2017 ini. Program Gegar Vaganza atau GV4 ini disiarkan bagi menggantikan AF Megastar yang akan tamat tidak lama lagi. Program Gegar Vaganza ini sememangnya dinanti oleh ramai penonton untuk melihat penyanyi kesukaan mereka bertanding untuk merebut gelaran juara. Diam tak diam dah nak masuk musim keempat dah Gegar Vaganza ini, musim pertama Gegar Vaganza dimenangi oleh Ayai Ilusi, manakala musim kedua pula dimenangi oleh Siti Nordiana dan musim ketiga dimenangi oleh Azharina. Jadi musim ke- 4 ini siapa pula pemenangnya? kan sebab semuanya hebat - hebat belaka. Pembaharuan di musim baru ini adalah penyertaan peserta dibuka kepada peserta atau penyanyi dari negara luar seperti Singapura dan Indonesia. 

Semua peserta yang bertanding dalam GV4 ini semuanya best - best belaka, masing - masing mempunyai suara yang sedap dan lagu - lagu yang popular dan terkenal. Pertandingan itu pastinya sengit habis. Penyanyi Firman dari Indonesia dan juga Ferhad dari Singapura telah terpilih untuk menyertai GV musim keempat ini. Manakala peserta lelaki lain yang join GV4 ini adalah Tia Jinbara, Lan Kristal, Aqasha dan Hazami. Dalam ramai - ramai peserta lelaki ini, aku paling excited nak tengok Aqasha menyanyi, dah lama tak tengok Aqasha ini menyanyi sebab asyik berlakon kan. Lagi pun Aqasha ini memang bermula sebagai penyanyi dulu dan kemudiannya baru berlakon, malah Aqasha juga pernah menyertai Bintang RTM dulu kalau aku tak silaplah dan berjaya menjadi finalis, cuma tak menang je masa itu. Aku harap Aqasha akan kekal lama dalam pertandingan dan kalau ada rezeki sampai ke final ke kan. 

Manakala peserta wanita pun tak kurang hebatnya, antara penyanyi wanita yang join Gegar Vaganza 2017 ini adalah Aishah, Elyana, Haida, Liza Hanim, Syura dan Raja Azura. Walaupun ramai yang mempertikaikan kenapa Aishah join Gegar Vaganza ini sebab dia dah dikira legend kan, tapi mungkin dia ada sebabnya yang tersendiri. Penglibatan Aishah dalam pertandingan ini akan memberi persaingan yang hebat dan sengit pada peserta lain. Syura dan Elyana pula antara penyanyi seangkatan dengan Siti Nordiana, malah mereka juga bernaung di bawah syarikat rakaman yang sama. Jadi kemenangan Siti Nordiana yang lalu sedikit sebanyak memberi inspirasi pada mereka untuk turut bertanding dalam edisi kali ini. Apa pun aku memang dah lama berharap Elyana join GV ini dan akhirnya tercapai juga, plus aku dulu pernah jumpa Elyana dan Siti Nordiana secara live masa diorang datang buat persembahan dekat tempat aku dulu, masa ini Elyana masih penyanyi baru lagi tau.

Haida pula terkenal dengan lagu duetnya bersama kumpulan Senario iaitu lagu Zapin Usik Mengusik dan ramai juga terkejut bila Raja Azura join GV kali ini sebagai peserta. Setahu aku Raja Azura memang pernah ada lagu sendiri dan juga album sendiri dulu. Jadi tak hairanlah kalau dia join Gegar Vaganza ini. Maybe ramai yang dah biasa tengok Raja Azura atau Kak Engku ini jadi pengacara kan, pelakon dan Deejay Radio kan, kali ini kita boleh tengok dia menyanyi live. Paling best sekali pastilah sebab Liza Hanim pun join Gegar Vaganza musim keempat ini. Ikutkan dari GV2 lagi aku nak Liza Hanim join GV ini, akhirnya di musim ke- 4 ini, dia join juga, ikutkan memang rindu nak tengok Liza Hanim menyanyi kan, plus aku memang suka dengan lagu - lagu Liza Hanim ini. Setahu aku Liza Hanim ini memang dah biasa join pertandingan masa dulu - dulu seperti HMI Penghibur. Apa pun tak sabar nak tengok Gegar Vaganza Musim Keempat ini.Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post