24 Okt 2022

Telefilem Dania Lakonan Puteri Balqis Di TV3Telefilem Dania TV3, Telemovie Dania tv3, Poster Telefilem Dania TV3, Info dan Sinopsis Telefilem Dania TV3, Telemovie Dania Cast, Telefilem Dania Full Movie, Pelakon - Pelakon Telefilem Dania, Puteri Balqis, Aedy Ashraf, Fezrul Khan, Aida Aris, Qistina Khaled, Nafiez Zaidi,
Telefilem Dania Lakonan Puteri Balqis, Fezrul Khan dan Aedy Ashraf Di TV3


Telefilem Dania sudah pun disiarkan di TV3 pada hari Ahad, 23 Oktober 2022 yang lalu. Antara pelakon telefilem Dania ini adalah Puteri Balqis, Aedy Ashraf, Fezrul Khan, Aida Aris, Qistina Khaled, Nafiez Zaidi, Raff Roslee dan ramai lagi. Selain itu telemovie Dania ini diarahkan oleh Eyra Rahman dan diterbitkan oleh Global Station Sdn Bhd. Nampak menarik kan telefilem ini, para pelakon pun best - best belaka, jadi jom tengok sinopsis telemovie Dania di bawah ini okey..
Sinopsis 
Telefilem Dania Lakonan Puteri Balqis, Fezrul Khan dan Aedy Ashraf Di TV3

Mengisahkan Dania seorang remaja yang suka menyendiri dan rakan sekelasnya kelihatan sentiasa mengelak dari mendekatinya di sekolah. Abangnya Luqman, bimbang dia akan menjadi anti-sosial. Dania mula berkawan dengan seniornya Sarimah. Sarimah menjaga Dania dengan baik sehingga menyebabkan Dania selesa dan percaya dengan dia. Sarimah memperkenalkan Dania kepada Cikgu Bahar untuk tuisyen percuma. Semuanya berjalan dengan lancar sehinggalah Bahar mengambil kesempatan ke atas Dania dan merogolnya. Geram dan malu, Dania mengalami kemurungan berikutan kejadian itu. Luqman hanya mengetahuinya setelah banyak menyoal apabila dia perasan sesuatu tidak kena pada Dania. Bahar kemudian ditangkap tetapi kes digugurkan. Apa yang bakal berlaku seterusnya? Ikuti Dania dan Luqman dalam kempen dan perjuangan yang panjang untuk menegakkan kebenaran.Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post