12 Okt 2022

Drama Roti Cicah Susu (Astro Ria)Drama Roti Cicah Susu, Drama Roti Cicah Susu Astro Ria, Poster Drama Roti Cicah Susu, Sinopsis Drama Roti Cicah Susu, Drama Roti Cicah Susu Full Episode, Drama Roti Cicah Susu Cast, Pelakon - Pelakon Drama Roti Cicah Susu, Haneesya Hanee, Syazuwan Hassan, Afifah Nasir, Fad Anuar, Faradhiya, Fizz Fairuz, Jasper Supayah, Aida Aris, Drama Astro Ria 2022,

Drama Roti Cicah Susu ini sudah mula bersiaran di Astro Ria sejak 10 Oktober 2022 yang lalu, setiap Isnin hingga Khamis, jam 11 malam. Drama ini disiarkan bagi menggantikan Drama Bukan Pi Mai Pi Mai yang telah tamat episodnya. Antara pelakon drama Roti Cicah Susu ini adalah Haneesya Hanee, Syazuwan Hassan, Fad Anuar, Farahdhiya, Dato Fizz Fairuz, Afifah Nasir, Sharifah Shahora, Riezman Khuzaimi dan ramai lagi. Drama ini juga adalah adaptasi daripada Novel Roti Cicah Susu karya Liza Nur. Selain itu drama Roti Cicah Susu ini diarahkan oleh Azman Hj Yahya dan Sheila Rusly serta diterbitkan oleh JS Pictures Sdn Bhd. Nampak menarik kan drama ini, jadi jom tengok watak - watak pelakon dalam drama Roti Cicah Susu ini beserta sinopsisnya sekali di bawah ini okey..

Watak dan Barisan Pelakon Drama Roti Cicah Susu 

Haneesya Hanee sebagai Umaira
Syazuwan Hassan sebagai Emil
Fad Anuar sebagai Dr. Emran Mikhail
Farahdhiya sebagai Arissa
Fizz Fairuz sebagai Iskandar
Riezman Khuzaimi sebagai Dato Haidar
Afifah Nasir sebagai Hernani
Safwan Nazri sebagai Lutfi
Aida Aris sebagai Datuk Ratna
Sharifah Shahora sebagai Puan Markissa
Jasper Supayah sebagai Maryam
Sharifah Fathimah Hawra sebagai Umaira 
Adrianna Qasmia sebagai Arissa
Sinopsis Drama Roti Cicah Susu (Astro Ria)

Mengisahkan empat orang anak yatim piatu yang dibesarkan di sebuah rumah kebajikan yang diberi nama Teratak Markissa iaitu Qaseh Umaira @Mai (Haneesya Hanee), Elmiyya @Elmy, Arissa @ Aris (Farahdhiya) dan Aiman @Ayim. Sebelum mereka dewasa, keempat-empat mereka terpisah apabila sesuatu berlaku di Teratak Markissa angkara Geng Tengkorak. Teratak Markissa musnah dan Rumah tersebut terpaksa ditutup. Qaseh Umaira terpaksa tinggal bersama si kaki dera. Ayim pula diserahkan kepada Haidar, konco kanan Geng Terkorak. Walaupun bergelar penjenayah, Ayim benci pada keganasan dan sikap kejam Haidar. Hobinya adalah membaca novel-novel cinta hasil karya Widad Qameela. Bagaimana pula dengan rakan-rakan lama mereka yang lain? Selepas 15 tahun berlalu, mereka semua bertemu semula dan cuba untuk mencari jawapan. tentang apa yang berlaku dulu sehingga membuka banyak rahsia yang tak sepatutnya diketahui. 
Drama Roti Cicah Susu, Drama Roti Cicah Susu Astro Ria, Poster Drama Roti Cicah Susu, Sinopsis Drama Roti Cicah Susu, Drama Roti Cicah Susu Full Episode, Drama Roti Cicah Susu Cast, Pelakon - Pelakon Drama Roti Cicah Susu, Haneesya Hanee, Syazuwan Hassan, Afifah Nasir, Fad Anuar, Faradhiya, Fizz Fairuz, Jasper Supayah, Aida Aris, Drama Astro Ria 2022,
Qaseh Umaira, seorang wartawan yang obses dengan isu berat khususnya Kes Kumpulan Tengkorak. Umaira turun ke tapak kes untuk mencari cerita namun setiap penulisannya tentang isu ini sering ditolak oleh editornya. Umaira tidak dapat melupakan pertemuan tidak sengajanya dengan Ayim. Hal ini menyebabkan dia mula terkenang dan rindu pada keluarga Teratak Markissa. Arissa dan Emran bergaduh mulut setelah terlibat dalam kemalangan. Umaira kini perlu menghadiri sebuah majlis elit dan akhirnya bertemu dengan Emil. Arissa hairan bagaimana gambar Ibu Markissa ada di dalam simpanan Datuk Ratna. Umaira memesan hidangan roti cicah susu di kedai makan menyebabkan Arissa yang berada di meja sebelah terkejut. Ibu Markissa memarahi Datuk Ratna yang tiba-tiba muncul setelah 15 tahun menghilang. Datuk Ratna ingin berjumpa dengan anaknya namun dihalang oleh Ibu Markissa.


Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post