1 Okt 2022

Telefilem Bisik - Bisik (TV1)Telefilem Bisik - Bisik TV1, Telemovie Bisik - Bisik TV1, Sinopsis Telefilem Bisik - Bisik TV1, Poster Telefilem Bisik - Bisik, Telefilem Bisik - Bisik Full Movie, Telemovie Bisik - Bisik Cast, Pelakon - Pelakon Telefilem Bisik - Bisik TV1, Shahronizam Noor, Mustapha Kamal, Natasha Elyzza, Gambit Saifullah, Dato Hilal Azman, Shahfi Rafiq,

Telefilem Bisik-Bisik akan disiarkan pada Sabtu ini, 1 Oktober 2022, jam 9 malam di slot Panggung RTM TV1. Antara pelakon telefilem Bisik-Bisik ini adalah Shahronizam Noor, Mustapha Kamal, Natasha Elyzza, Gambit Saifullah, Dato Hilal Azman, Shahfi Rafiq, Adrianna Qasmia, Gen Darwish, Zarra Zhaff, Naurah Rayyani, Faiz Syafie dan ramai lagi. Selain itu telemovie Bisik - Bisik ini diarahkan oleh Ikhsan Sukiman dan diterbitkan oleh Unit Drama TV RTM. Nampak macam best dan menarik je kan telefilem ini, jadi jom tengok sinopsis telemovie Bisik - Bisik ini di bawah okey..
Sinopsis Telefilem Bisik-Bisik (TV1)

Mengangkat kisah kejayaan anak-anak yatim membongkar kepincangan yang berlaku dalam institusi penjagaan rumah kebajikan. Ia mengisahkan tentang penubuhan haram rumah kebajikan yang tidak berdaftar. Kisah Fahim dan adiknya, Sahidah dihantar oleh Nazri ke Rumah kebajikan Rukaiyah. Kepincangan pengurusan rumah kebajikan ini terbongkar apabila salah seorang anak yatim yang diambil menceritakan perihal yang berlaku kepada pegawai penyiasat yang menyamar sebagai keluarga angkat yang sedang melakukan risikan ke atas  rumah  kebajikan  tersebut. Amri, pengurus rumah kebajikan mempergunakan anak-anak yatim itu terlibat dalam sisi gelap penyeludupan tanpa disedari oleh kanak-kanak tersebut.


Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post