20 Okt 2022

Drama Suri Hati Episod 1 Hingga 20 Di Slot Samarinda TV3Drama Suri Hati, Drama Suri Hati TV3, Drama Slot Samarinda TV3, Sinopsis Drama Suri Hati TV3, Poster Drama Suri Hati, Drama Suri Hati Full Episode, Drama Suri Hati Episod 1 Hingga 20, Ending Drama Suri Hati, Episod Akhir Drama Suri Hati TV3, Suri Hati Cast, Pelakon - Pelakon Drama Suri Hati, Nadia Brian, Adriana Adnan, Puteri Sarah Liyana, Melanie Tan, Fahrin Ahmad, Malek Mccrone,

Drama Suri Hati adalah drama terbaru di slot Samarinda TV3 yang disiarkan bagi menggantikan Drama Aku Tanpa Cintamu lakonan Zamarul Hisyam dan Bella Astillah yang telah tamat episodnya. Drama ini sudah mula bersiaran di TV3 sejak 12 Oktober 2022 yang lalu, setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 10 malam, drama ini juga boleh ditonton di platform penstriman Viu. Antara pelakon drama Suri Hati ini adalah Nadia Brian, Puteri Sarah Liyana, Adriana Adnan, Melanie Tan, Fahrin Ahmad, Ikhwan Khairuddin, Shakilla Koriri, Malek Mccrone, Ameerul Asyraf, Faizul Syaharin dan ramai lagi. Selain itu drama Suri Hati ini mempunyai 20 episod dan diarahkan oleh Azhar Khalid (Apache) serta diterbitkan oleh Million Pictures Sdn Bhd. Nampak menarik kan drama ini, ada ramai pelakon best gitu, jadi jom tengok watak - watak pelakon dalam drama Suri Hati ini beserta sinopsisnya sekali di bawah ini okey..

Watak dan Barisan Pelakon Drama Suri Hati

Nadia Brian sebagai Laila
Adriana Adnan sebagai Suraya
Puteri Sarah Liyana sebagai Sarah
Melanie Tan sebagai Atikah
Fahrin Ahmad sebagai Marzuki
Ikhwan Khairudin sebagai Hakim
Carissa Azhar sebagai Marissa
Malek Mccrone sebagai Azlan
Aryana Amani sebagai Zahra
Faiz Shafie sebagai Adam 
Ameerul Asyraf sebagai Khader
Shakilla Khoriri sebagai Irma 
Nadia Kesuma sebagai Puan Hasnah 
Faizul Syaharin sebagai Mr Burn
Shajiry Damery sebagai Kamal 
Aisar Khaled sebagai Reza 
Sinopsis Drama Suri Hati Lakonan Puteri Sarah Liyana dan Nadia Brian Di Slot Samarinda TV3

Mengisahkan tentang empat orang gadis iaitu Suraya, Sarah, Laila dan Atikah berkawan rapat ketika menuntut di sebuah kolej. Namun begitu,selepas tamat pengajian mereka berempat membawa haluan masing-masing. Walaupun begitu persahabatan masih diteruskan. Sarah (Puteri Sarah Liyana) mengalami masalah rumah tangga sehingga bercerai dengan suaminya yang panas baran. Setelah bercerai, Sarah membuka sebuah cafe dan mula berkenalan dengan seorang duda bernama Hakim, namun pertelingkahan berlaku apabila orang terdekat mula membantah hubungan mereka. Laila (Nadia Brian) seorang wanita yang berkerjaya mengalami masalah tekanan emosi disebabkan trauma yang dialaminya pada usia yang sangat muda. Keadaan tersebut membuat hidup Laila penuh dendam dan tidak suka melihat kebahagiaan orang lain termasuk rakan-rakannya. 

Drama Suri Hati, Drama Suri Hati TV3, Drama Slot Samarinda TV3, Sinopsis Drama Suri Hati TV3, Poster Drama Suri Hati, Drama Suri Hati Full Episode, Drama Suri Hati Episod 1 Hingga 20, Ending Drama Suri Hati, Episod Akhir Drama Suri Hati TV3, Suri Hati Cast, Pelakon - Pelakon Drama Suri Hati, Nadia Brian, Adriana Adnan, Puteri Sarah Liyana, Melanie Tan, Fahrin Ahmad, Malek Mccrone,
Suraya (Adriana Adnan) seorang suri rumah impikan kehidupan yang bahagia selepas berkahwin bersama seorang duda anak satu. Namun kehidupannya diuji apabila anak tirinya, Marissa tidak dapat menerima beliau selaku ibu tiri dan suaminya Marzuki (Fahrin Ahmad) mula curang dengan kekasih lamanya. 
Atikah (Melanie Tan) seorang wanita yang ceria dan ingin mencari cinta. Bagi Atikah, kebahagiaan terletak dalam cinta sejati. Namun, kisah cinta Atikah tidak menentu dimana beliau mengalami situasi bercinta, bertunang dan melangkah masuk ke alam perkahwinan dengan individu yang berlainan. Ini membuatkan rakan-rakannya keliru dengan sikap Atikah. Selepas beberapa ketika, persahabatan mereka mula diuji. Angkara belenggu perasaan yang diracuni. Mampukah kebahagiaan mengatasi kebencian pada akhirnya?

Lagu Tema / OST Drama Suri Hati 

👄👄 Sepi nyanyian Aina Abdul 

👄👄 Sudah Tentu nyanyian Yazmin Aziz


Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post