3 Okt 2022

Drama Bukan Pi Mai Pi Mai Episod 1 Hingga 12 Di Astro RiaDrama Bukan Pi Mai Pi Mai, Drama Bukan Pi Mai Pi Mai Astro Ria, Poster Drama Bukan Pi Mai Pi Mai, Info dan Sinopsis Drama Bukan Pi Mai Pi Mai, Drama Bukan Pi Mai Pi Mai Full Episode, Drama Bukan Pi Mai Pi Mai Episod 1 Hingga 12, Drama Bukan Pi Mai Pi Mai Cast, Pelakon - Pelakon Drama Bukan Pi Mai Pi Mai, Sabri Yunus, Angeline Tan, Imuda, Khatijah Tan, Sathia, Mat Over (Sulaiman Yassin), Silfeny Osman, Azizul Ammar, Saidi Sabri,

Drama Bukan Pi Mai Pi Mai telah pun disiarkan di Astro Ria sejak 19 September 2022 yang lalu, setiap Isnin hingga Khamis, jam 11 malam. Drama ini disiarkan bagi menggantikan Drama Kids Nowadays yang telah tamat episodnya. Antara pelakon drama Bukan Pi Mai Pi Mai ini adalah Sabri Yunus, Angeline Tan, Imuda, Khatijah Tan, Sathia, Mat Over (Sulaiman Yassin), Silfeny Osman, Azizul Ammar, Saidi Sabri dan ramai lagi. Antara yang menarik bila drama Bukan Pi Mai Pi Mai mengumpul kembali pelakon sitcom popular pada tahun 90an, Pi Mai Pi Mai Tang Tu. Selain itu drama Bukan Pi Mai Pi Mai ini diarahkan oleh Sabri Yunus dan diterbitkan oleh Porcupine Production dan Heritage Movies. Nampak menarik kan drama ini, teringat aku masa kegemilangan sitcom Pi Mai Pi Mai Tang Tu dulu, kalau kat RTM ada sitcom Camni Camtu yang turut dilakonkan oleh Sabri Yunus dan Angeline Tan dulu. Jadi jom tengok watak - watak pelakon serta sinopsis drama ini di bawah okey..

Watak dan Barisan Pelakon Drama Bukan Pi Mai Pi Mai

  • Sabri Yunus sebagai Wan Seman
  • Angeline Tan sebagai Jessey
  • Imuda sebagai Sudi
  • Khatijah Tan sebagai Mak Nah
  • Sulaiman Yassin sebagai Mat Cover
  • Sathia sebagai Savhi
  • Azizul Ammar sebagai Joey
  • Saidi Sabri sebagai Adil
  • Silfeny Osman sebagai Nita
Sinopsis Drama Bukan Pi Mai Pi Mai Di Astro Ria

Mengisahkan tentang enam warga emas yang bekerja di sebuah resort iaitu My Gopeng Resort dimana baru dibuka dan diruskan oleh Nita, Joey dan Adil. Kesemua pekerja diminta membuat video promosi resort tersebut bagi mengajak lebih ramai bakal pelanggan dan pengunjung untuk datang bercuti di resort mereka memandangkan ianya baru beroperasi. Dalam tempoh itu, macam-macam perangai dan isu mereka perlu hadapi di resort itu. Adakah akan lebih ramai yang akan datang di resort tersebut hasil daripada usaha pekerja-pekerja tersebut?


Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post