27 Okt 2022

Drama Wanita Milik Tuan Putra Episod 1 Hingga 28 Di Slot Akasia TV3Drama Wanita Milik Tuan Putra, Drama Wanita Milik Tuan Putra Slot Akasia TV3, Drama Slot Akasia TV3, Poster Drama Wanita Milik Tuan Putra, Drama Wanita Milik Tuan Putra Full Episode, Drama Wanita Milik Tuan Putra Episod 1 Hingga 28, Novel Wanita Milik Tuan Putra, Drama Adaptasi Novel Wanita Milik Tuan Putra, Drama Wanita Milik Tuan Putra Cast, Pelakon - Pelakon Drama Wanita Milik Tuan Putra, Hisyam Hamid, Intan Najuwa, Sherry Ibrahim, Wafariena, Hafidz Roshdi,
Drama Wanita Milik Tuan Putra Lakonan Hisyam Hamid dan Intan Najuwa Episod 1 Hingga 28 Di Slot Akasia TV3

Drama Wanita Milik Tuan Putra adalah drama terbaru di slot Akasia TV3 yang mula bersiaran sejak 21 Oktober 2022, setiap Isnin hingga Jumaat, jam 7 malam. Drama ini merupakan adaptasi daripada Novel Wanita Milik Tuan Putra karya Aunie Ayunie dan drama ini disiarkan bagi menggantikan drama Sekali Lagi Cinta Kembali yang telah tamat episodnya. Antara pelakon drama Wanita Milik Tuan Putra ini adalah Intan Najuwa, Hisyam Hamid, Sherry Ibrahim, Syazuwan Hassan, Hafidz Roshdi, Wafariena, Natasya Mahyan, Kuza, Badrul Muhayat, Enot, Kathy Azian, Aznah Hamid dan ramai lagi. Selain itu drama Wanita Milik Tuan Putra ini mempunyai 28 episod dan diarahkan oleh Shuhaimi Zulkefli serta diterbitkan oleh Orangetree Production Sdn Bhd. Wah nampak menarik kan drama ini, para pelakon pun mantap - mantap gitu. Jadi jom tengok watak - watak pelakon drama Wanita Milik Tuan Putra ini beserta sinopsisnya sekali di bawah ini okey..

Watak dan Barisan Pelakon Drama Wanita Milik Tuan Putra

Intan Najuwa sebagai Bunga Zinnirah
Hisyam Hamid sebagai Tuan Putra Anaqi
Sherry Ibrahim sebagai Tengku Tania
Natasya Mahyan sebagai Eva
Wafariena sebagai Airis
Syazuwan Hassan sebagai Emir
Hafidz Roshdi sebagai Asmara
Badrul Muhayat sebagai Dato Azka
Kuza sebagai Datin Luna
Kathy Azian sebagai Pn Sri Ainon
Enot sebagai Zuridah
Eddy Effrimz sebagai Malik
Aznah Hamid sebagai Mak Jah
Azman Jantan sebagai Pak Jais
Kay Maria sebagai Makngah
Draman Md sebagai Pakngah
Ieka Zulkifli sebagai Rina
Farah Wahida sebagai Shiela
Ramli Saleh sebagai Ramli
Sinopsis Drama Wanita Milik Tuan Putra Lakonan Hisyam Hamid dan Intan Najuwa Di Slot Akasia TV3

Bunga (Intan Najuwa) dihalau keluar oleh bapa angkatnya, Dato’ Azka apabila mendapati Bunga bersama lelaki lain di dalam bilik! Bunga tiada tempat untuk berteduh. Namun, dengan bantuan Tuan Putra (Hisyam Hamid), Bunga dapat menumpang di rumahnya bersama pembantu rumah iaitu, Mak Jah dan Pak Jais. Insiden yang berlaku kepada Bunga membuatkan Putra berasa simpati membuat dirinya akur untuk berkahwin dengan Bunga atas desakan Dato’ Azka. Di mana ada cinta, di situ ada benci. Tania (Sherry Ibrahim), kakak tiri kepada Putra tidak merestui perkahwinan mereka kerana sudah lama menyimpan perasaan terhadap Putra. Lama kelamaan, hubungan mereka semakin erat dan Putra mula menyedari bahawa cintanya terhadap Bunga semakin mekar. Adakah sesuatu bakal mengancam hubungan mereka? Atau cinta mereka dapat dipertahankan hingga akhir hayat?

Drama Wanita Milik Tuan Putra, Drama Wanita Milik Tuan Putra Slot Akasia TV3, Drama Slot Akasia TV3, Poster Drama Wanita Milik Tuan Putra, Drama Wanita Milik Tuan Putra Full Episode, Drama Wanita Milik Tuan Putra Episod 1 Hingga 28, Novel Wanita Milik Tuan Putra, Drama Adaptasi Novel Wanita Milik Tuan Putra, Drama Wanita Milik Tuan Putra Cast, Pelakon - Pelakon Drama Wanita Milik Tuan Putra, Hisyam Hamid, Intan Najuwa, Sherry Ibrahim, Wafariena, Hafidz Roshdi,
Sinopsis Novel Wanita Milik Tuan Putra


Cinta, benarkah membawa bahagia? Benar, tapi harus ada derita dan air mata. Hot and spicy, gelaran yang tepat untuk Tuan Putra Anaqi. Pendek kata, dia adalah guy yang sempurna. Pertemuan demi pertemuan dengan Bunga Zinnirah, meyakinkan Putra bahawa itu bukanlah satu kebetulan, tapi satu suratan yang indah.
"Cinta bukan tentang apa yang kita lihat, tapi cinta adalah tentang apa yang kita rasa." - PUTRA
Bunga Zinnirah tidak menolak ikatan suci dengan Putra. baginya, Putra bagaikan malaikat pelindung yang menyelamatkannya. Dia hilang segala-galanya kerana menjunjung sebuah kejujuran. Putra hadir di saat dia hampir tersungkur melawan luka.
"You adalah pemandangan yang indah dan I harus menikmatinya." - BUNGA
Di sebalik sebaris nama Tuan Putra Anaqi, tersimpan seribu rahsia. Bila rahsia terbongkar, Bunga merasakan dia sudah tersesat jauh dalam kehidupan lelaki itu. Sangkanya, dia akan menjadi Wanita Milik Tuan Putra selama-lamanya.
Namun, dendam kelmarin meretakkan mahligai yang dibina. Takdir yang menemukan mereka dan takdir juga yang memisahkan mereka. Masihkah ada peluang untuk Putra dan Bunga membetulkan segala-galanya? Sedangkan masih banyak yang belum terluah.
"You are really a beast, Tuan Putra." - BUNGA
"I am a beast. I tak layak untuk you." - PUTRA
Ada cinta, ada benci. Ada suka, ada duka. Hati mula keliru dan cinta mereka jadi taruhan. Memperjuangkan sedih dan indah pada waktu yang sama amat melelahkan. Bila tersedar, cinta itu sudah pun sirna ditelan waktu. Pulanglah cinta, Kerana rindu akan sentiasa menjemputmu.

Lagu Tema / OST Drama Wanita Milik Tuan Putra

👄👄 Kembali Terang nyanyian Marsha Milan


Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post