26 Apr 2021

Drama Kelmarin Cinta Lakonan Shukri Yahaya, Reen Rahim dan Intan Ladyana (TV Okey)Drama Kelmarin Cinta, Info dan Sinopsis Drama Kelmarin Cinta, Sinopsis Penuh Drama Kelmarin Cinta, Poster Drama Kelmarin Cinta, Pelakon - Pelakon Drama Kelmarin Cinta ,Shukri Yahaya, Reen Rahim, Intan Ladyana, Sharifah Husna, Aishah Azman, Amir Nafis, Azri Sabri, Drama Baru Shukri Yahaya, Drama Baru Reen Rahim, Drama Baru Intan Ladyana, Drama Baru Sharifah Husna,Drama Baru Aishah Azman,

Drama Kelmarin Cinta sudah mula bersiaran sejak 13 April 2021 yang lalu, iaitu setiap Isnin hingga Jumaat, jam 10 malam di TV Okey. Antara pelakon drama Kelmarin Cinta ini adalah Shukri Yahaya, Reen Rahim, Intan Ladyana, Sharifah Husna, Aishah Azman, Amir Nafis, Azri Sabri, Liza Abdullah, Zaidi Omar, Jasmin Hamid, Zaefrul Nordin, Anne Abdullah, Hafidzuddin Fazil, Halmey Hamdah, Azza Elite, Emelda Rosemila dan ramai lagi. Selain itu drama Kelmarin Cinta ini mempunyai 26 episod dan diarahkan oleh Jamal Khan serta diterbitkan oleh Cinema Stage Production Sdn Bhd. Wah nampak menarik kan drama ini, plus ada ramai pelakon yang aku minat ada dalam drama ini. Jadi jom tengok watak - watak pelakon drama Kelmarin Cinta ini beserta sinopsisnya sekali di bawah ini ye..

Shukri Yahaya sebagai Azhar & Azman
Reen Rahim sebagai Wan Nur
Intan Ladyana sebagai Jamilah
Sharifah Husna sebagai Aishah
Aishah Azman sebagai Amira
Amir Nafis sebagai Adi
Azri Sabri sebagai Taufik
Liza Abdullah sebagai Mak Kiah
Zaidi Omar sebagai Pak Osman
Jasmin Hamid sebagai Pn Fatimah
Zaefrul Nordin sebagai En Jalil
Anne Abdullah sebagai Pn Zakiah
Hafidzuddin Fazil sebagai Uncle Shahir
Halmey Hamdah sebagai En Halim
Azza Elite sebagai Wan Nur Dewasa
Emelda Rosemila sebagai Jamilah Dwasa
Faizul Syaharin sebagai Taufik Dewasa
Irfan Danial sebagai Azman Kecil
Yasmine Aurora sebagai Delaila
Sinopsis Penuh 
Drama Kelmarin Cinta Lakonan Shukri Yahaya, Reen Rahim dan Intan Ladyana (TV Okey)

Mengisahkan dua sahabat karib iaitu Wan Nur (Reen Rahim) dan Mila (Intan Ladyana) yg berkawan sejak kecil. Mila berasal dari keluarga berada dan jenis yg lemah lembut manakala Wan Nur pula dari keluarga sederhana dan berperwatakan kasar dan tomboy. masalah terjadi apabila Taufik (Azri Sabri), abang saudara kepada Mila yg baru pulang dari luar negara dah jatuh hati pada Wan Nur dan hal ini mengecewakan Mila yg dah lama menyimpan perasaan pada Taufik. Wan Nur tak berminat pun untuk bercinta dan bila tahu perkara ini daripada Mila terus dia cuba mengelak bertemu Taufik. Mila makin pening bila ibu bapanya suruh terima pinangan dari Pak Long untuk anaknya Azhar (Shukri Yahaya). Pak Long Mila dah lama menetap di luar negara sebelum membuat keputusan untuk balik ke Malaysia dan tinggal di Cameron Highland. Pak Long risau kalau Azhar mencari isteri orang bukan melayu sebab tu dia nak jodohkan Azhar dan Mila selain merapat hubungan mereka satu keluarga.

bila Pak Long menjemput Mila ke Cameron Highland, dia mula membuat rancangan dengan Wan Nur untuk menukar identiti mereka berdua. sebelum tu lagi Mila dah tukar gambar dia dengan Wan Nur jadi Pak Long menyangka Wan Nur adalah Mila. misi mereka adalah membuat Azhar tak jatuh dengan Mila a.k.a Wan Nur dan rancangan perjodohan tersebut tak terjadi dengan perwatakan Wan Nur yg kasar nampak macam mudah untuk jayakan misi tersebut. Tapi lain pula yg berlaku bila Pak Long dah berkenan dengan Wan Nur apabila gadis tersebut pandai memasak dan rajin kiranya memenuhi ciri-ciri wanita melayu yg Pak Long mahukan sebagai menantunya. Apa yang berlaku seterusnya?..Adakah Azhar boleh terima Wan Nur dan setuju dengan rancangan bapanya sedangkan hatinya masih lagi tidak menerima kehilangan kekasih hatinya?


⏩⏩ Drama Kiblat Yang Hilang Full Episode Di Awesome TV

Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post