29 Feb 2016

2nd Mini Giveaway by Tashira


Due Date- 20 March 2016
Nak join boleh klik banner k

Read More

MINI GIVEAWAY 2016 BY HANI RAHMAN


Jom Join Ramai2
Due Date- 6 Mac 2016
Nak join boleh klik banner yer..


Read More

24 Feb 2016

Kelebihan Masuk Tingkatan 6 (STPM)

Assalammualaikum..
Aku dulu pun memang masuk Tingkatan 6 n amik STPM. Dari pengalaman aku, best jer masuk tingkatan 6 / Form 6. Aku pun heran apsal lah ramai pelajar sekarang dalam dilema sama ada nak masuk ke tidak form 6 tu. Macam aku dulu lepas SPM takde banyak pikir pun terus decide ambik form 6. Alhamdulilah Result STPM pun okey n lebih baik dari SPM hehehe. Lepas STPM terus dapat masuk UM terus dengan kos pilihan aku. Bila masuk Form 6 ni aku lebih senang fokus pada pelajaran sebab mata pelajaran xde laa sebanyak SPM n walaupun subjeknya mungkin ada jugak susahnya tapi kalau ada kemahuan n rajin mesti okeynyer. Kelebihan lain masuk Form 6 ni korang boleh tengok gambar kat atas tu. Satu benda je x best bila masuk form 6 sebab korang masih kena berhimpun mcm budak2 kat perhimpunan pagi kat sekolah tu hehehe. Tu jerlaa x best, yang lain semuanya best, tapi sekarang dengar cite dah ada sekolah khas untuk tingkatan 6 n x payah pakai baju sekolah semua dah..
Read More

Giveaway Logo & Header by Stanzaku


Nak Join, sila klik banner k..

Read More

Segmen : Review Blog dan Free Gift By Yanie


Nak Join Boleh klik banner diatas..

Read More

23 Feb 2016

Sinopsis Telemovie Hilangnya Kasih TV9

Assalammualaikum..
Wah ada telemovie best malam ni iaitu Hilangnya Kasih lakonan Fezrul Khan dan Janna Nick di Skrin Di9 TV9. Pelakon best, jalan cerita pun best dan sedih, so jom kita tengok sinopsis cite ni k..

Sinopsis Telemovie Hilangnya Kasih TV9

Qaisara merupakan anak tunggal kepada Pak Latiff (50an) dan Mak Dah (50an). Fuad pula adalah anak yatim piatu, dan dibesarkan di sebuah rumah anak-anak yatim di Selangor. Perkenalan mereka  di university sehingga membawa ke jinjang pelamin. Perkahwinan Qaisara dan Fuad mendapat restu kedua ibubapa Qaisara iaitu Pak Latiff dan Mak Dah, walaupun sebenarnya Mak Dah tidak berapa suka Qaisara berkahwin awal kerana sebelum ini Qaisara sudah berjanji untuk membantu keluarga selepas berkahwin. Kehidupan mereka bahagia.

Sehinggalah pada suatu malam apabila rumah yang diduduki Qaisara dan Fuad itu telah dimasuki pencuri. Fuad terpaksa bergelut dengan kedua-dua pencuri itu dan akibatnya Fuad dipukul di kepala sehingga menyebabkan Fuad pengsan dan tidak sedarkan diri. Fuad mengalami kecederaan serius di kepala. Fuad menghidap penyakit skizofenia (penyakit mental) tahap permulaan yang turut sama melibatkan emosinya, namun dalam proses pengesahan oleh pihak hospital

Qaisara menjaga Fuad, suaminya dengan penuh kasih sayang dan segala duit simpanan digunakan untuk keperluan Fuad. Fuad pula tidak lagi seceria dulu dan lebih banyak berdiam diri. Kadangkala Fuad bercakap seorang diri dan kadangkalanya memberontak kesan daripada kecederaan mentalnya itu sehingga membimbangkan Qaisara Sebulan berlalu, cuti Qaisara sampai ke penghujungnya. Qaisara semakin bingung kerana dia bimbang hendak tinggalkan Fuad keseorangan di rumah. Qaisara tidak mahu tinggalkan Fuad kepada penjaga atau orang gaji kerana dia tahu yang Fuad tidak suka. Qaisara juga baru menerima arahan daripada majikannya untuk bertugas di cawangan baru syarikat itu di Johor. Qaisara serba salah dan akhirnya Qaisara membuat keputusan untuk menumpangkan Fuad di rumah emak dan ayahnya di kampung. Pada mulanya Mak Dah keberatan menerima permintaan anaknya Qaisara itu, tetapi setelah dipujuk akhirnya Mak Dah terima juga. Fuad pula memberontak kerana tindakan Qaisara menghantarnya ke rumah mertuanya itu.

Apa yang terjadi kepada Fuad? Kenapakah Qaisara sanggup menghantar Fuad ke kampungnya untuk dijaga oleh Mak Dah? Bagaimana penerimaan Mak Dah dengan kehadiran Fuad di kampung? Qaisara mulai menemui cinta baru di pejabatnya? Semua persoalan itu bakal terjawab dalam telemovie Hilangnya Kasih.

Telemovie hebat ini arahan Shuhaimi Lua terbitan Tanah Beris Film Production. Antara pelakon lain yang membintangi telemovie ini ialah Normah Damanhuri, Balqish, Eqbal Said dan Hilal Azman

Read More

22 Feb 2016

Running Man Gif Part 2





HEHE comel ;p



Read More

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

Jom Join Ramai2
Due Date- 29 Feb 2016
Nak Join boleh klik banner yer..

Read More

segmen: bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2016


Jom Join Ramai2
Due Date- 20 Mac 2016
Nak join boleh klik banner yer..

To Ayu, semoga terus tabah, beranikan diri dan think positif okey, setiap yang berlaku ada hikmahnya so sentiasa redha dan kuatkan diri k.

Read More

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.
Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^
Read More

Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 Februari 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 29 Februari 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read More

20 Feb 2016

Perasaan Cepat Perasan




Read More

PENCARIAN BLOGLIST THEATHRA


Jom Join ramai2..
Tarikh Tamat- 27 Feb 2016
Nak join boleh klik banner k..


Read More

FEB - MAC GIVEAWAY


Jom Join Ramai2
Due Date- 15 Mac 2016
Nak join boleh klik banner yer..


Read More

Awesome Birthday Giveaway


Meh join ramai2
due date- 28 Feb 2016
Nak join boleh klik banner yer..




Read More

15 Feb 2016

Tevar - Bollywood Movie Review & Synopsis

Assalammualaikum..
Lama nak buat entry ni tapi tak terbuat hehehe, sekarang baru ada masa nak cite pasal filem ni, so aku nak buat review ringkas mengenai cite ni. Baru-baru ni ada layan filem Bollywood / Hindustan yang bertajuk Tevar kat Tv. Filem Tevar ni release pada Januari 2015 dan dilakonkan oleh Arjun Kapoor, Sonakshi Sinha, Manoj Bajpayee dan ramai lagi. Bagi aku filem ni boleh layannn juga walaupun di awalnya agak boring sikit sebab die tunjuk pasal pertandingan kabadi n pasal geng2, samseng2 bergaduh semua. Walaubagaimanapun jalan cerita mula menjadi menarik bila watak Sonakshi Sinha sebagai Radhika cuba melarikan diri daripada ketua samseng iaitu Gajendar Singh. Gajendar paksa Radhika untuk berkahwin dengannya walaupun Gajendar tu dah bunuh abang Radhika. Semasa Gajendar tengah marah2 dan pukul Radhika, Pintoo (Arjun Kapoor) yang kebetulan berada disitu cuba mendamaikan diorang namun sebaliknya dirinya pula dimarahi dan dipukul.

Pintoo yang berasa marah terus menyelamatkan Radhika dari Gajendar dengan melarikannya. Kat sini jalan cerita dah jadi best bila Pintoo dah mula terlibat dan masuk campur dalam hal Radhika dan Gajendar. Pintoo bersungguh-sungguh menyelamatkan Radhika walaupun nyawanya terancam. Syok tengk part ni siap die curi-curi bawa Radhika bersembunyi di rumahnya. Melihatkan kesungguhan Pintoo yang seboleh mungkin cuba menyelamatkannya membuatkan Radhika akhirnya jatuh cinta pada Pintoo. Cuma Pintoo jer yang tak sedar dengan perasaannya sendiri sampailaa die dah hantar Radhika ke Airport. Tapi scene kat Airport tu macam x logik pun ade gak sebab Pintoo awal2 dah bersungguh-sungguh suruh Radhika masuk ke dalam Airport dan pergi capat2 dari situ n then boleh plak die ubah keputusan dengan cepatnya bila die dengan tetiba jer sedar die cinta kat Radhika hehhee.

Lagu2/ Ost dalam cite Tevar ni bolehlaa, sedap la jugak. Ending cite ni memang la happy ending cuma x logik jugak bila hero dah kena tikam n dah rebah pun tapi tetiba jer boleh bangun n berlawan kembali dengan Gajendar tu hahaha. Disebalik scene2 x logik2 tu, Movie Tevar ni kira bolehlaa nak layannn kalau bosan2 tu..Aku bagi 2.5 Bintang dari 5 bintang untuk filem Tevar ni.
Read More

REZLLENE GIVEAWAY BY DYLLAREZAN


Jom Join Ramai2
Due Date- 5/3/2016
Nak join boleh Klik Banner k..

Read More

10 Feb 2016

Senarai Novel Yang Akan Diadaptasi Ke Drama


Woww banyaknyer Novel2 akan diadaptasikan menjadi drama..Hope novel n jalan cerita yang dipilih takdelah klise n berkisahkan pasal kahwin paksa jer kan ataupun ex-gf datang kacau lepas kahwin dan sebagainya.
Read More

9 Feb 2016

Only Girl Hate This Situation

Memang betul pun, tambah2 kalau sorang diri nak melalui situasi ni, kalau ramai2 pun memang akan pikir beribu kali dulu, bayangkan bila lalu semua mata tumpu kat kite jer, rasa macam kena scan jer kahkahkah, kalau aku dalam situasi ni, aku sanggup patah balik dan cari jalan lain hahaha.
Read More

MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK

♥ Assalamualaikum ♥

"MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya, akhirnya Mega giveaway ini berjaya dilancarkan. Terima kasih kepada 21 sponsor yang sering memberi kerjasama yang baik. Dengan lafaz "Bismilah" cik akak membuka tirai "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK ".

klik banner - join 
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog, Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page Facebook - Rujuk Entri SINI (syarat Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page FB hanya kepada peserta yang memiliki mana-mana akaun yang dinyatakan seperti di atas).  
  • Letak link blog ini dalam senarai bloglist anda -  [ Cik Akak ] [ Eyja ] & [ Pn. Wawa ] - **syarat ini wajib kepada semua peserta sepanjang tempoh Mega Giveaway ini berlangsung.
  • Buat entri bertajuk "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 01.02.2016 - 26.02.2016
  • Giveaway tamat 26.02.2016 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG & PENGUMUMAN PEMENANG PADA 29.02.2016.
Read More

Segmen Ucing Nak Url 3

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/02/segmen-ucing-nak-url-3.html
Segmen Ucing Nak Url 3

Hi Blogger Segmen Ucing Nak Url kembali Lagi "Ucing Nak Url Bahagian 3" Kepada yang ketinggalan Segmen Ucing Nak Url Bahagian 2 .Bolehlah Menyertai Segmen ini.40 Penyertaan akan Menyaksikan Artis Popular Dari Hollywood Dalam Bulatan Merah.Siapakah Artis Tersebut .?

Syarat-syarat nya Mudah :

1) Follow Blog Ucing Kadayan Dan Google +
2) Buat Tajuk Post " Segmen Ucing Nak Url 3 "
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan dalam box dan Paste ke dalam Ruangan Html dan Publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda ke Ruangan Komen Disini.

 Url Post Anda Akan Saya jadikan Home Blog Anda,Tarikh Tutup Segmen 17-2-2016.Jangan lepaskan Peluang Untuk Menyaksikan Artis Terkenal Dan Popular Dari Hollywood..!!

Read More

6 Feb 2016

Running Man Gif LKS & LSG (Episod 174)








Episod 174 Running Man antara episod favourite aku, suka tengok Lee Kwang Soo and Lee Seung Gi ni dalam 1 kumpulan, adorable, giler2 pastu menang plak tu hehe. Gif diatas credit to runningzoo.tumblr.com

Read More

4 Feb 2016

Running Man Gifs Part 1






Read More

#1 SEGMEN FROM ME


Tarikh Tamat- 15/2/2016
Nak Join sila klik banner k..

Read More

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST 2016 BERSAMA KIMMIE


Tarikh Tamat- 29 Feb 2016
Nak Join sila klik banner k..

Read More

SEGMEN BLOGWALKING & BLOGLIST BY AINA AKMAL


Tarikh Tamat- 10 Feb 2016
Nak join boleh Klik Banner k..

tag

Read More

Segmen Blogwalking Seronoknyermelukis


Tarikh Tamat 28/2/2016
Nak join boleh klik banner k..

Read More

Segmen Bloglist Beeha 1.0

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Tag
1.. & 2..
Read More

My Random Post