15 Feb 2016

Tevar - Bollywood Movie Review & Synopsis

Assalammualaikum..
Lama nak buat entry ni tapi tak terbuat hehehe, sekarang baru ada masa nak cite pasal filem ni, so aku nak buat review ringkas mengenai cite ni. Baru-baru ni ada layan filem Bollywood / Hindustan yang bertajuk Tevar kat Tv. Filem Tevar ni release pada Januari 2015 dan dilakonkan oleh Arjun Kapoor, Sonakshi Sinha, Manoj Bajpayee dan ramai lagi. Bagi aku filem ni boleh layannn juga walaupun di awalnya agak boring sikit sebab die tunjuk pasal pertandingan kabadi n pasal geng2, samseng2 bergaduh semua. Walaubagaimanapun jalan cerita mula menjadi menarik bila watak Sonakshi Sinha sebagai Radhika cuba melarikan diri daripada ketua samseng iaitu Gajendar Singh. Gajendar paksa Radhika untuk berkahwin dengannya walaupun Gajendar tu dah bunuh abang Radhika. Semasa Gajendar tengah marah2 dan pukul Radhika, Pintoo (Arjun Kapoor) yang kebetulan berada disitu cuba mendamaikan diorang namun sebaliknya dirinya pula dimarahi dan dipukul.

Pintoo yang berasa marah terus menyelamatkan Radhika dari Gajendar dengan melarikannya. Kat sini jalan cerita dah jadi best bila Pintoo dah mula terlibat dan masuk campur dalam hal Radhika dan Gajendar. Pintoo bersungguh-sungguh menyelamatkan Radhika walaupun nyawanya terancam. Syok tengk part ni siap die curi-curi bawa Radhika bersembunyi di rumahnya. Melihatkan kesungguhan Pintoo yang seboleh mungkin cuba menyelamatkannya membuatkan Radhika akhirnya jatuh cinta pada Pintoo. Cuma Pintoo jer yang tak sedar dengan perasaannya sendiri sampailaa die dah hantar Radhika ke Airport. Tapi scene kat Airport tu macam x logik pun ade gak sebab Pintoo awal2 dah bersungguh-sungguh suruh Radhika masuk ke dalam Airport dan pergi capat2 dari situ n then boleh plak die ubah keputusan dengan cepatnya bila die dengan tetiba jer sedar die cinta kat Radhika hehhee.

Lagu2/ Ost dalam cite Tevar ni bolehlaa, sedap la jugak. Ending cite ni memang la happy ending cuma x logik jugak bila hero dah kena tikam n dah rebah pun tapi tetiba jer boleh bangun n berlawan kembali dengan Gajendar tu hahaha. Disebalik scene2 x logik2 tu, Movie Tevar ni kira bolehlaa nak layannn kalau bosan2 tu..Aku bagi 2.5 Bintang dari 5 bintang untuk filem Tevar ni.

3 ulasan:

  1. huhuhu. biasalah cerita bollywood bukan boleh hero mati hahahaha. shelamat pagi tuan blog !

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. kan tajuk kat atas tu bollywood so mestilah hindi movie kan..cite tamil x brp layan..

      Padam

My Random Post