5 Okt 2021

Drama Wifi Sebelah Rumah Episod 1 Hingga 16 Lakonan Zul Ariffin dan Ruhainies (TV3)Drama Wifi Sebelah Rumah, Info dan Sinopsis Drama Wifi Sebelah Rumah, Poster Drama Wifi Sebelah Rumah, Drama Wifi Sebelah Rumah Full Episode, Wifi Sebelah Rumah Cast, Pelakon - Pelakon Drama Wifi Sebelah Rumah, Drama Baru Zul Ariffin, Drama Baru Ruhainies,

Drama Wifi Sebelah Rumah sudah pun disiarkan di Disney+ Hotstar sebanyak 16 episod bermula 25 Jun 2021 yang lalu, kini ianya akan disiarkan pula di slot Akasia TV3 bagi menggantikan Drama Perisik Cinta Tak Diundang yang telah tamat episodnya. Antara pelakon drama Wifi Sebelah Rumah ini adalah Zul Ariffin, Ruhainies, Keith Foo, Nurin Afiqah, Fadlan Hazim, Asha Zainul, Ridzuan Hashim, Fazlina Ahmad Daud, Ziana Zain dan ramai lagi. Selain itu drama ini diarahkan oleh Shuhaimi Zulkefli dan diterbitkan oleh OrangeTree Production Sdn Bhd. Nampak menarik kan drama ini, tajuk drama pun dah best, apa pun jom tengok watak - watak pelakon dalam drama Wifi Sebelah Rumah ini beserta sinopsisnya sekali di bawah ini ye..

  • Zul Ariffin sebagai Ghaz
  • Ruhainies sebagai Mira
  • Keith Foo sebagai Fizi
  • Nurin Afiqah sebagai Shasha
  • Fadlan Hazim sebagai Fendi
  • Asha Zainul sebagai Zana
  • Ridzuan Hashim sebagai Uncle Sam
  • Fazlina Ahmad Daud sebagai Kathy
  • Ziana Zain sebagai Zetty
Sinopsis Drama Wifi Sebelah Rumah Lakonan Zul Ariffin dan Ruhainies TV3

Mengisahkan Ghaz (Zul Ariffin) yg perlukan sambungan wifi untuk menyiapkan urusan kerjanya, jadi pilihan yg dia ada adalah pergi ke kafe berhampiran rumahnya.

Masalahnya Ghaz tak dapat habiskan kerjanya apabila dihalau sebaik tamat waktu operasi kafe tersebut. Mira (Ruhainies) yang juga kebetulan singgah di situ menghulurkan bantuan kepada Ghaz dengan memberikan password wifi dirumahnya.

Ghaz dan Mira sebenarnya berjiran, sejak pindah ke situ Ghaz dah mula jatuh hati dengan jiran sebelahnya. namun banyak halangan yg kena Ghaz tempuh untuk memikat Mira lagi-lagi nak berdepan dengan bapa Mira yg menakutkan.


Lagu Tema / OST Drama Wifi Sebelah Rumah 

💟💟 300 Saat nyanyian Bunga dan Amzar


Jom Baca Ini Juga 👉👉 Drama Dia Isteriku Lakonan Rozita Che Wan, Hafidz Roshdi dan Shalma Eliana (TV Alhijrah)


⏩⏩ Drama Hindi TV3 Vish : A Poisonous Story


👉👉 Drama Gerak Khas Undercover Episod 1 Hingga 30 (Full Episode) Di TV3

Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post