13 Ogo 2022

Drama Ash dan Aish Episod 1 Hingga 28 Di Slot MegaDrama Astro RiaDrama Ash dan Aish, Drama Ash dan Aish Astro Ria, Slot MegaDrama Astro Ria, Drama Astro Ria, Sinopsis Drama Ash dan Aish, Poster Drama Ash dan Aish, Pelakon - Pelakon Drama Ash dan Aish, Meerqeen, Siti Khadijah, Anna Jobling, Nadhir Nasar, Drama Ash dan Aish Full Episode, Drama Ash dan Aish Episod 1 Hingga 28, Drama Adaptasi Novel Ash dan Aish,

Drama Ash dan Aish adalah drama terbaru di slot MegaDrama Astro Ria yang disiarkan bagi menggantikan Drama Jodohku Babysitter lakonan Aliff Aziz dan Intan Najuwa yang telah tamat episodnya. Drama ini sudah mula bersiaran di Astro Ria mulai 10 Ogos 2022 yang lalu, setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam. Selain itu drama ini merupakan adaptasi daripada Novel Ash dan Aish karya Maya Adira. Antara pelakon drama Ash dan Aish ini adalah Meerqeen, Siti Khadijah Halim, Anna Jobling, Nadhir Nasar, Harissa Adlynn, Asha Merican, Jaja Iliyes, Norreen Iman, Arash Mohd, Kuza, Nada Nursyuhada, Idzham Ismail dan ramai lagi. Drama Ash dan Aish ini mempunyai 28 episod dan diarahkan oleh Helmi Yusof serta diterbitkan oleh Suhan Movies & Trading Sdn Bhd. Nampak menarik kan drama ini, para pelakon pun best - best belaka. Jadi jom tengok watak - watak pelakon dalam drama Ash dan Aish ini beserta sinopsisnya sekali di bawah ini okey..

Watak dan Barisan Pelakon Drama Ash dan Aish

 • Meerqeen Sebagai Ashrafi/Ash
 • Siti Khadijah Halim Sebagai Aisha/Aish
 • Anna Jobling Sebagai Delila
 • Harissa Adlynn sebagai Amni
 • Nadhir Nasar sebagai Izhan
 • Asha Merican sebagai Izma
 • Jaja Iliyes sebagai Nadia
 • Norreen Iman sebagai Kak Wati
 • Arash Mohd sebagai Hj Adnan
 • Kuza Muzani sebagai Hajah Zarina
 • Zainol MacWilson sebagai Encik Mukhtar
 • Zarina Zainuddin sebagai Puan Suraya
 • Nada Nursyuhada sebagai Jihan
 • Idzham Ismail sebagai Anwar
 • Rahhim Omar sebagai Haji Rahim
Sinopsis Drama Ash dan Aish Lakonan Meerqeen dan Siti Khadijah Di Slot MegaDrama Astro Ria

Mengisahkan tentang seorang gadis kampung yang tabah bernama Aisha. Aisha atau Aish, kehilangan keluarganya dalam satu kemalangan. Oleh sebab itu, dia pernah hampir dicabul oleh bapa saudaranya sendiri kerana mahukan harta keluarga. Aish melarikan diri ke Kuala Lumpur untuk memulakan kehidupan baharu. Ketika sedang bekerja di sebuah kedai serbaneka, Aish bertemu dengan Ashrafi (Ash), seorang lelaki misteri yang sering membeli lolipop dan makanan kucing di kedai tersebut. Selepas mengetahui tentang Aish yang menghadapi kesempitan hidup untuk menyara diri di kota raya, Ash mempelawa Aish untuk bekerja di kafe miliknya sendiri. Pekerja-pekerja di kafe Ash iaitu Sanctuary Café mempunyai kisah hitam masing-masing. Mereka diberi peluang oleh Ash untuk membina kehidupan yang baharu sebagai pekerja di kafenya. Aish yang turut mempunyai impian yang sama seperti pekerja-pekerja yang lain terus menerima tawaran Ash.

Drama Ash dan Aish, Drama Ash dan Aish Astro Ria, Slot MegaDrama Astro Ria, Drama Astro Ria, Sinopsis Drama Ash dan Aish, Poster Drama Ash dan Aish, Pelakon - Pelakon Drama Ash dan Aish, Meerqeen, Siti Khadijah, Anna Jobling, Nadhir Nasar, Drama Ash dan Aish Full Episode, Drama Ash dan Aish Episod 1 Hingga 28, Drama Adaptasi Novel Ash dan Aish,
Ash sering membantu Aish untuk menyesuaikan diri di Kuala Lumpur. Pada suatu hari, Aish menawarkan diri untuk menjadi isteri Ash sebagai gurauan supaya dia tidak perlu membantunya lagi untuk mencari tempat tinggal. Namun guaraun itu diambil serius oleh Ash dan mereka akhirnya disatukan menjadi suami isteri. Perkahwinan mereka pada awalnya agak kekok namun bibit-bibit percintaan kian berputik apabila Ash sering mengambil berat tentang Aish. Malangnya Ash ditimpa kemalangan dan berada dalam keadaan koma. Sewaktu berada di hospital, Aish terkejut apabila dia boleh melihat Ash bangun dan bercakap seperti biasa. Namun apa yang dilihat ternyata hanyalah roh Ash sahaja. Keupayaan istimewa Aish yang boleh melihat roh manusia kembali setelah beberapa tahun terhenti. Oleh sebab itu, Ash bertekad untuk meminta Aish menolongnya sedar daripada koma.


Lagu Tema / Runut Bunyi/ OST Drama Ash dan Aish

👄 Halusinasi nyanyian Fieya Julia
👄 Goodbye, Hello nyanyian Syamel dan Ernie Zakri
👄 Beku nyanyian Elizabeth Tan dan Hazama
👄 Nafas Cinta nyanyian Khai Bahar dan Aina Abdul
👄 Luka Baru nyanyian Margosa
👄 Sembah nyanyian Naim Daniel ft Man Kidal
Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post