21 Ogo 2022

Telefilem Neraka Kasih Maisarah Lakonan Mimi Lana (TV3)Telefilem Neraka Kasih Maisarah, Telemovie Neraka Kasih Maisarah, Info dan Sinopsis Telefilem Neraka Kasih Maisarah, Telefilem Neraka Kasih Maisarah Full Movie, Telefilem Neraka Kasih Maisarah Cast, Pelakon - Pelakon Telefilem Neraka Kasih Maisarah, Mimi Lana, Shahz Jaszle, Laila Nasir, Sura Sojangi Mustaqim Bahadon, Raja Afiq,

Telefilem Neraka Kasih Maisarah pernah disiarkan pada tahun 2018 yang lalu dan kini diulang siar kembali di tv3 pada Ahad ini, 21 Ogos 2022, jam 10.30 malam. Antara pelakon telefilem Neraka Kasih Maisarah ini adalah Mimi Lana, Shahz Jaszle, Laila Nasir, Sura Sojangi Mustaqim Bahadon, Raja Afiq, Ainina Ahmad B dan ramai lagi. Selain itu telemovie Neraka Kasih Maisarah ini diarahkan oleh Along Kamaludin dan diterbitkan oleh Layar Ceritera Sdn Bhd. Nampak menarik kan telefilem ini, jadi jom tengok sinopsis telemovie Neraka Kasih Maisarah di bawah ini okey..
Sinopsis Telefilem Neraka Kasih Maisarah Lakonan Mimi Lana (TV3)

Maisarah merupakan anak bidan terkenal, Mak Midah. Perkenalannya dengan Zakuan melalui Wechat, menyebabkan maruah dia tergadai.  Maisarah disahkan hamil 2 bulan dan meminta Zakuan untuk bertanggungjawab namun Zakuan enggan. Hampir 6 bulan tidak pulang ke kampung, pelbagai alasan Maisarah berikan kepada ibunya. Akhirnya, Maisarah pulang juga ke kampung ketika kandungannya berusia 8.  Dia yakin hanya ibunya mampu membantunya. Namun ternyataan meleset apabila Mak Bidah bertindak mengurung Maisarah dalam “kolong” belakang rumah sehingga Maisarah selamat melahirkan bayi. Anak Maisarah diberikan kepada Dijah. Saat itu Maisarah menjadi gila kerana rindukan anaknya hingga Maisarah melarikan diri dan mengambil anaknya dari rumah Dijah sehingga menimbulkan kekecohan di kampung. Akhirnya Mak Bidah sedar Maisarah sangat memerlukan bayinya. Dijah akhirnya merelakan  bayi itu  diberikan semula kepada ibu kandungnya.

Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post