28 Sep 2022

Telefilem Cinta Yang Ternoktah (TV2)Telefilem Cinta Yang Ternoktah TV2, Telemovie Cinta Yang Ternoktah tv2, Sinopsis Telefilem Cinta Yang Ternoktah TV2, Telemovie Cinta Yang Ternoktah Cast, Telefilem Cinta Yang Ternoktah Full Movie, Pelakon - Pelakon Telefilem Cinta Yang Ternoktah TV2, Poster Telefilem Cinta Yang Ternoktah, Fimie Don, Anissa Jailani, Azhan Rani dan Aman Graseka, Telemovie TV2 2022, Slot Drama On 2,

Telefilem Cinta Yang Ternoktah telah pun disiarkan di slot Drama On 2 TV2 pada 27 September 2022 yang lalu. Antara pelakon telefilem Cinta Yang Ternoktah ini adalah Fimie Don, Anissa Jailani, Aman Graseka, Azhan Rani, Myra Ezandra, Nur Ibrahim Sabri, Azlym Spark, Hazlinda Mohd Hashim, Mohammad Abdul Rahman dan ramai lagi. Selain itu telemovie Cinta Yang Ternoktah ini diarahkan oleh Asri Alias Fdam dan diterbitkan oleh Nadirasa Budaya Sdn Bhd. Nampak menarik kan telefilem ini, jadi jom tengok sinopsis telemovie Cinta Yang Ternoktah di bawah ini okey..
Sinopsis Telefilem Cinta Yang Ternoktah (TV2)

Mengisahkan Adam pemuda bisu tetapi boleh mendengar yang berusaha untuk melangsaikan hutang bapanya dengan Tokan. Dalam pada itu, Adam jatuh cinta dengan seorang Hawa, gadis pekak dan bisu. Akhirnya Adam mengetahui bahawa sebenarnya Hawa adalah adik kembarnya yang terpisah semasa mereka masih kecil. Dua pasangan kelainan upaya (OKU) iaitu Hawa (OKU pekak dan bisu) dan Adam (OKU bisu) yang saling jatuh cinta. Adam dari keluarga miskin bandar, bapa Adam (Ibrahim) sering diugut Tokan (penjenayah terancang) akibat hutang lama bapanya. Demi bapanya, adam terpaksa bekerja dengan Tokan dengan melakukan kerja-kerja yang menyalahi undang-undang untuk membayar semua hutang-hutang bapanya dengan Tokan. Ditakdirkan suatu hari Adam telah meragut beg tangan Hawa, Aadam meneliti kad pengenalan Hawa, sedarlah Adam, Hawa adalah gadis yang pernah menyelamatkannya ketika dia mengalami kemalangan. Adam tersedar dan insaf. Adam memberanikan diri berjumpa Hawa yang tinggal bersama keluarga yang penuh dengan kemewahan namun masih berpegang kepada iman dan takwa. Atas kejujuran Adam, Hawa mula jatuh hati kepada Adam. Adam mahu berubah dan tidak mahu lagi berkerja di bawah Tokan. Tokan berang dengan keputusan Adam, lalu Tokan menjadikan Hawa sebagai tebusan. Apa yang berlaku seterusnya? Adakah Hawa selamat? 


Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post