7 Jun 2022

Drama Hindi Ami Sirajer Begum Full Episode Di Slot Sonia TV3Drama Hindi Ami Sirajer Begum, drama hindi slot sonia tv3, drama hindi tv3, Info dan Sinopsis Drama Hindi Ami Sirajer Begum, Drama Hindi Ami Sirajer Begum Full Episode, Drama Hindi Ami Sirajer Begum Episod 1 Hingga Episod 125, Episod Akhir Drama Hindi Ami Sirajer Begum TV3, Drama Hindi Ami Sirajer Begum Full Episode, Hindi Drama Ami Sirajer Begum, Pelakon - Pelakon Drama Ami Sirajer Begum,

Drama Hindi Ami Sirajer Begum telah mula disiarkan di slot Sonia TV3 sejak 23 Mei 2022 yang lalu, setiap Isnin hingga Khamis, jam 4 petang. Antara pelakon drama Hindi Ami Sirajer Begum ini adalah Sean Banerjee, Pallavi Dey, Chandrayee Ghosh, Badshah Moitra, Sayak Chakraborty, Sohan Mukhopadhyay, Rupa Bhattacharjee, Tulekha Basu, Mallika Majumdar, Rajesh kr Chattopadhyay, Laboni Bhattacharjee, Sanghasri Sinha, Amitava Das dan ramai lagi. Di india drama ini disiarkan pada Disember 2018 dan tamat episodnya pada bulan Mei 2019 dan mempunyai 125 episod. Selain itu drama Ami Sirajer Begum ini diarahkan oleh Tathagata Mukherjee dan diterbitkan oleh Dag Creative Media and SVF group. Hindi Drama Ami Sirajer Begum ini diadaptasikan daripada novel karya Sree Parabat yang mengisahkan tentang pemerintah Bengali Siraj-Ud-Daulah dan isterinya Lutfunnisa Begum di kurun ke - 17. Nampak menarik kan drama ni, jadi jom tengok watak - watak pelakon drama ini dan juga sinopsisnya sekali di bawah ini okey..
Pelakon Utama Drama Ami Sirajer Begum
Watak - Watak Pelakon Drama Hindi Ami Sirajer Begum

 • Sean Banerjee as Nawab Siraj-Ud-Daulah aka Siraj
 • Pallavi Dey as Lutfunnisa Begum aka Lutfa
 • Chandrayee Ghosh as Ghaseti Begum
 • Badshah Moitra as Mir Jafar
 • Sayak Chakraborty as Asrafi
 • Sohan Mukhopadhyay as Alivardi Khan
 • Rupa Bhattacharjee as Hamida
 • Tulekha Basu as Sharf-un-Nisa Begum
 • Mallika Majumdar as Amina Begum
 • Rajesh kr Chattopadhyay as Omichund
 • Laboni Bhattacharjee as Haseena
 • Sanghasri Sinha Mitra as Rabeya
 • Amitava Das as Diwan Mohanlal
Sinopsis Drama Hindi Ami Sirajer Begum - Slot Sonia TV3

Drama Ami Sirajer Begum ini berlatarkan abad ke-18 Bengal apabila Nabab Siraj-ud-daulah, pemerintah bebas terakhir kerajaan Bengal, duduk di atas takhta menggantikan datuk sebelah ibunya Nawab Alivardi Khan. Sebagai pemerintah, beliau menghadapi ketegangan politik, pencerobohan dari Inggeris, pengkhianatan terhadap saudara terdekat (seperti ibu saudara sebelah ibunya Ghaseti Begum) dan ketua penasihat tenteranya Mir Jafar, dan pelbagai perjuangan lain. Drama ini adalah cerita rekaan tentang bagaimana Siraj ud-Daulah jatuh cinta dengan pembantu rumah Lutfa yang menjadi isterinya, Begum Lutfunnisa, dan bagaimana dia berdiri di samping Nabab sebagai sokongan utamanya.

Info dan Sinopsis Drama Ami Sirajer Begum

Lagu Tema / OST Ami Sirajer Begum


Lagu tema drama Ami Sirajer Begum ini dinyanyikan oleh penyanyi terkenal iaitu Shreya Ghoshal yang bertajuk Ami Sirajer Begum.


Jom Baca Ini Juga 👉👉 Drama Bisik-Bisik Gelora Episod 1 Hingga 35 Di Slot Akasia TV3


⏩⏩ Drama Air Mata Allisya Lakonan Keith Foo dan Sophia AlBarakbah Episod 1 Hingga 15 (TV9)


👉👉 Drama Juliet Episod 1 Hingga 26 Lakonan Redza Rosli dan Rita Nadira - Slot Widuri TV1

1 ulasan:

 1. Drama ini memesongkan aqidah dlm satu episode dimana putera Mahkota siraj dibawa ke kuil hindu utk disembuhkan oleh dewa hindu siraj tu Bukan ke seorang Muslim ?

  BalasPadamMy Random Post