15 Dis 2022

Drama Luka Di Hati Diya Lakonan Isyariana dan Niezam Zaidi Di TV1Drama Luka Di Hati Diya, Drama Luka Di Hati Diya Slot Widuri TV1, Sinopsis Drama Luka Di Hati Diya, Luka Di Hati Diya Cast, Drama Luka Di Hati Diya Full Episode, Drama Luka Di Hati Diya Episod 1 Hingga 26, Pelakon - Pelakon Drama Luka Di Hati Diya, Isyariana, Niezam Zaidi, Fauzi Nawawi, Lisdawati, Sherry Ibrahim, Fikhree Bakar, Kodi Rasheed, Lia Natalia, Azlan Komeng, Kak Girl, Drama Adaptasi Novel, Novel Luka Di Hati Diya,

Drama Luka Di Hati Diya adalah drama terbaru di slot Widuri TV1 yang disiarkan bermula 28 November 2022 yang lalu, setiap Isnin hingga Khamis, jam 6 petang. Drama ini disiarkan bagi menggantikan Drama Tunggu Dulu Cinta yang telah tamat episodnya. Antara pelakon drama Luka Di Hati Diya ini adalah Isyariana, Niezam Zaidi, Fauzi Nawawi, Lisdawati, Sherry Ibrahim, Fikhree Bakar, Kodi Rasheed, Lia Natalia, Azlan Komeng dan ramai lagi. Selain itu drama ini adalah adaptasi daripada Novel Luka Di Hati Diya karya Hasliza Ismail. Drama Luka Di Hati Diya ini mempunyai 26 episod dan diarahkan oleh Eyra Rahman serta diterbitkan oleh Global Station Sdn Bhd. Apa pun nampak menarik kan drama ini, para pelakon juga best - best belaka. Jadi jom tengok watak - watak pelakon dalam drama Luka Di Hati Diya ini beserta sinopsisnya sekali di bawah ini okey..

Watak dan Barisan Pelakon Drama Luka Di Hati Diya

 • Isyariana sebagai Diya Mirza
 • Niezam Zaidi sebagai Remy
 • Fauzi Nawawi sebagai Datuk Mikail
 • Lisdawati sebagai Datin Dian
 • Sheila Mambo sebagai Rohani
 • Sherry Ibrahim sebagai Sahara
 • Fikhree Bakar sebagai Syukri
 • Kodi Rasheed sebagai Megat
 • Nonny Nadirah sebagai Natrah
 • Sanjna Suri sebagai Suzy
 • Lia Natalia sebagai Ariani
 • Azlan Komeng sebagai Sabree
 • Fad Anuar sebagai Adam
Sinopsis 
Drama Luka Di Hati Diya Lakonan Isyariana dan Niezam Zaidi Di Slot Widuri TV1

Mengetengahkan tentang ketabahan wanita dalam berdepan cabaran dan kisah hidupnya bersama lelaki yang dicintainya. Diya Mirza, gadis pendiam di tempat kerjanya. Dia sentiasa hidup dalam ketakutan tak kira di mana beliau berada. Oleh kerana sikap peliknya itu membuatkan dia sering dipulaukan dan dibuli oleh rakan sekerja yang mencari kesempatan atas kelemahannya. Sehinggalah muncul Remmy, staf baru yang bekerja sebagai penghantar surat di syarikat tersebut. Sikap naif dan pelik Diya menarik hati Remmy untuk terus mendalami hati wanita itu dan sekali gus memusnahkan benteng yang selama ini melindunginya. Namun tanpa diduga apabila hati masing-masing sudah terpaut, mimpi hitam mula menjadi kenyataan setelah kebenaran mula terjawab.

Diya Mirza menyimpan kisah hitam dalam diari hidupnya dan dia kini dalam pelarian bersama ibunya. Apabila ayah tirinya muncul kembali mengganggu hidup mereka, Remmy terpaksa berkorban dan sebagai balasan, Remmy harus kembali ke pangkuan keluarga dan memikul tanggungjawab yang selama ini diabaikan. Apakah kesudahan kisah Diya dan Remmy? Adakah hati Diya akan selamanya terluka? Dapatkah cinta mengubat hati yang luka berdarah akibat kepercayaan yang pernah dinodai?

Lagu Tema / OST Drama Luka Di Hati Diya

💖💖 Peluang Kedua nyanyian Nabila Razali

Jom BaCa Ini Juga 👉👉 Ending Drama Kampung People 3

1 ulasan:My Random Post