30 Dis 2022

Info dan Sinopsis Drama Budak Tebing 3 Slot Lestary TV3Drama Budak Tebing 3, Drama Budak Tebing 3, Poster Drama Budak Tebing 3, Sinopsis Drama Budak Tebing 3, Budak Tebing 3 Cast, Pelakon - Pelakon Drama Budak Tebing 3, Drama Budak Tebing 3 Full Episode, Drama Budak Tebing 3 Episod 1 Hingga 13,  Aedy Ashraf, Adam Lee, Nabil Aqil, Izz Ilham, Eyka Farhana, Firdaus Ghufran, Nelisa Nizam, Nia Atasha, Azhar Sulaiman,

Drama Budak Tebing 3 adalah drama terbaru di slot Lestary TV3 yang disiarkan bagi menggantikan Drama Kampung People 3 yang telah tamat episodnya. Drama ini mula disiarkan pada 14 Disember 2022, setiap Rabu hingga hari Sabtu, jam 9 malam. Antara pelakon drama Budak Tebing 3 ini adalah Aedy Ashraf, Adam Lee, Nabil Aqil, Izz Ilham, Eyka Farhana, Firdaus Ghufran, Nelisa Nizam, Nia Atasha, Azhar Sulaiman, Zarina Zainuddin, Anne Abdullah dan ramai lagi. Selain itu drama Buda Tebing 3 ini mempunyai 13 episod dan diarahkan oleh Nizam Zakaria serta diterbitkan oleh Country Universal Sdn Bhd. Popular drama ini, tau tau dah masuk musim ketiga dah, apa pun jom tengok watak - watak pelakon dalam drama Budak Tebing 3 ini beserta sinopsisnya sekali di bawah ini okey..

Watak dan Barisan Pelakon Drama Budak Tebing 3

Aedy Ashraf sebagai Tongki 
Adam Lee sebagai Arif
Nabil Aqil sebagai Kylo
Eyka Farhana sebagai Ira
Firdaus Ghufran sebagai Talam
Izz Ilham sebagai Yoyol
Nelissa Nizam sebagai Maria
Nia Atasha sebagai Husna
Azhar Sulaiman sebagai Badass
Zarina Zainuddin sebagai Sabrina
Alex Alfian sebagai Kamaruddin
Anne Abdullah sebagai Mak Maria
Mazli Razali sebagai Kent
Sinopsis Drama Budak Tebing 3 Slot Lestary TV3

Budak Tebing kini memasuki alam dewasa dan berhadapan dengan cabaran hidup yang lebih besar. Arif menjadi lebih serius sehingga membuatkan Talam yang bekerja dengannya rasa tertekan. Hubungan Arif dengan Yoyol juga tidak seperti dulu. Arif kerap naik angin apabila Yoyol banyak menghabiskan masa di Tebing. Malah dia turut melarang Yoyol untuk berkawan dengan sesiapa sahaja. Kemunculan Kylo yang mendakwa dirinya ialah adik tiri kepada Tongki ingin menyatukan semula budak-budak tebing. Namun, keadaan itu disalahtafsirkan oleh Arif. Pada masa yang sama, muncul Badas yang kerap datang ke tebing. Badas mendekati Kylo dengan mengakui dirinya ialah teman rapat kepada arwah ayah Tongki. Arif dan Kylo berselisih faham lagi kerana masing-masing menganggap Badas sebagai ayah angkat. Siapakah Badas sebenarnya dan apakah motif Badas mendekati budak-budak tebing ini? Adakah Arif menerima Kylo sebagai seorang sahabat atau lawan?

Lagu Tema / OST Drama Budak Tebing 3

👄👄 Beli Jiwa nyanyian Zynakal 


Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post