3 Apr 2021

Drama Tak Sempurna Mencintaimu Full Episode Slot Akasia TV3Drama Tak Sempurna Mencintaimu, Novel Tak Sempurna Mencintaimu, Drama Adaptasi Novel, Sinopsis Drama Tak Sempurna Mencintaimu, Poster Drama Tak Sempurna Mencintaimu, Drama Baru Redza Rosli, Drama Baru Intan Najuwa, Drama Bulan Ramadan, Baca Online Novel Tak Sempurna Mencintaimu,

Drama Tak Sempurna Mencintaimu adalah drama terbaru di slot Akasia TV3 yang disiarkan bagi menggantikan drama ulangan Pujaan Hati Kanda yang diulang siar di TV3. Drama 28 episod ini sudah mula bersiaran sejak 29 Mac yang lalu, setiap hari, jam 7 malam. Antara pelakon drama Tak Sempurna Mencintaimu ini adalah Redza Rosli, Intan Najuwa, Rita Nadira, Aniq Suhair, Wan Maimunah, Fendy Bakry, Dato Tamimi Siregar, Lydiawati, Azzarima, Mak ah, Fendi Seman, Nafiez Zaidi, Ali Redza, Shah Khan, Asha Merican, Naim Shamshol dan ramai lagi. Selain itu drama ini diinspirasikan daripada Novel Tak Sempurna Mencintaimu karya Rehan Makhtar. Drama Tak Sempurna Mencintaimu ini diarahkan oleh Emi Suffian dan diterbitkan oleh Zeel Production Sdn Bhd. Nampak menarik kan drama ini, kiranya ni drama bulan Ramadanlah kan, setiap hari bersiaran gitu. Apa pun jom tengok watak - watak pelakon dalam drama Tak Sempurna Mencintaimu beserta sinopsisnya sekali di bawah ini okey.

Redza Rosli sebagai Mustaqim
Intan Najuwa sebagai Siratul
Rita Nadira sebagai Melissa
Aniq Suhair sebagai Safwan
Fendy Bakry sebagai Epul
Nafiez Zaidi sebagai Fiqri
Azza Elite sebagai Kak Siti
Ali Reza sebagai Kyle
Shah Khan sebagai Kuca
Scha Elinnea sebagai Mawardah 
Naim Shamshol sebagai Rudy
Sinopsis Penuh Drama Tak Sempurna Mencintaimu Lakonan Redza Rosli dan Intan Najuwa slot Akasia TV3

Mengisahkan tentang Mustaqim dan Siratul yang masing-masing menjaga diri antara satu sama lain,  dan sama-sama membentuk diri kearah kebaikan. Mustaqim berpewatakan seorang yang agak nakal dan panas baran manakala Siratul pula seorang yang penyabar, tabah dan lurus. Siratul bekerja keras demi mencari rezeki tanpa bergantung pada sesiapa pun. Pertemuan Mustaqim dan Siratul pada awalnya penuh dengan amarah tetapi akhirnya jatuh cinta. Kisahnya bermula apabila adik Siratul telah melanggar motor kesayangan Mustaqim menyebabkan dia marah dan dengan lantang menghina gadis itu. Tapi walaupun dalam keadaan marah dia mengikuti Siratul, menggantikan perbelanjaan motor yang telah hancur dan rosak dan menghantar gadis itu pulang ke rumah dengan selamat. 

Mengenali Siratul membuatkan Mustaqim mula merasa tenang setelah 10 tahun hatinya terluka akibat pengkhianatan yang dilakukan  oleh Melisa. Melisa merupakan seorang gadis yang amat menyukainya tetapi cinta itu tidak dibalas oleh Mustaqim. Lantas untuk membalas dendam Melisa berkahwin dengan ayah Mustaqim. Difitnahnya Mustaqim sehingga ayahnya menghalau keluar dari rumah dan dia tidak pernah pulang lagi selama 10 tahun. Dengan adanya Siratul, hati yang beku itu perlahan-lahan cuba melupakan kesilapannya semalam. Tanpa sedar, cinta mula berputik antara mereka. Namun, cinta mana yang tidak diuji? Hadirnya Melisa tanpa diduga, membuatkan kisah cinta mereka benar-benar dipukul badai. Adakah Siratul dan Mustaqim dapat bersatu pada pengakhirannya? Dapatkah Mustaqim memaafkan dan kembali semula pada ayahnya?

Drama Tak Sempurna Mencintaimu, Novel Tak Sempurna Mencintaimu, Drama Adaptasi Novel, Sinopsis Drama Tak Sempurna Mencintaimu, Poster Drama Tak Sempurna Mencintaimu, Drama Baru Redza Rosli, Drama Baru Intan Najuwa, Drama Bulan Ramadan, Baca Online Novel Tak Sempurna Mencintaimu,

Sinopsis Novel Tak Sempurna Mencintaimu

Pertemuan antara mata redup dan mata kuyu itu tidak indah. Ia menyakitkan. Hinggakan si mata redup mahu lupakan segalanya dan tidak mahu terhutang apa-apa. Sebaliknya pula pada pemilik mata kuyu itu. Selagi gadis bernama Siratul itu belum selesaikan hutangnya, dia tak akan biarkan gadis itu begitu sahaja. Ya, katalah dia kejam. Kenyataannya, memang dunia ini kejam! Dia juga pernah menjadi mangsa.
"Kau sindir aku lagi, kan?" -MUSTAQIM
"Tak... kalau betul koyak, saya nak tolong jahitkan" -SIRATUL
Wajah, lirik mata dan kata-kata Siratul kedengaran begitu jengkel pada pendengaran Mustaqim. Tapi entah mengapa... Yang jengkel itulah yang dia mahu pandang, yang mahu dia tatap dan mahu dia dengar.
"Aku buat kau gila dekat aku. Baru kau tahu..." -MUSTAQIM
"Memang dasar orang gila!" -SIRATUL
Hingga satu hari, bila Siratul mula membuka hati... Lelaki itu berdusta dengannya. Dia marah kerana rasa sayang yang mula bercambah.
"Kau beli adik aku dengan duit dan kau jangan ingat, kau mampu beli aku dengan duit kau!" -SIRATUL
"Bukan niat aku nak sakiti kau, Siratul..." -MUSTAQIM

Mustaqim bingung. Tak... Dia merancang yang indah sebenarnya. Kerana dihalau pergi, dia berlalu bersama cinta yang wujud buat pertama kali dalam hati. Akhirnya, Siratul mengerti tentang apa yang telah Mustaqim lalui sepuluh tahun dulu hingga meninggalkan parut dalam angkara cinta yang dusta yang memaksa dia menjadi yatim piatu sebelum waktu. Cinta dusta yang menghantui hingga kini.
"Kalau dia tu, pedang yang menghunus... saya akan jadi perisai yang bantu awak bertahan." -SIRATUL
Tapi, benarlah. Merancang itu percuma tapi ketentuan boleh jadi berbeza. Mustaqim sekali lagi bertarung dengan ujian bila antara dia, Siratul dan Melisa... Hanya dipisahkan oleh satu garisan halus bernama kematian.
"You pergi dulu, Taqim. I akan menyusul..." -MELISA
"Tak bahagia di dunia, kau akan bahagia di syurga..." -SIRATUL
"Maafkan aku sebab dah bawa cinta tak sempurna dalam hidup kau..." -MUSTAQIM
Nyawa mereka berdua bagai di hujung helaan. Mustaqim bangkit bersama sisa-sisa nafas yang ada demi Siratul. Namum adakah dia masih gagah untuk menghayun pedang melawan ujian itu bula perisainya tumbang? Dia sendiri tak pasti.
Drama Tak Sempurna Mencintaimu, Novel Tak Sempurna Mencintaimu, Drama Adaptasi Novel, Sinopsis Drama Tak Sempurna Mencintaimu, Poster Drama Tak Sempurna Mencintaimu, Drama Baru Redza Rosli, Drama Baru Intan Najuwa, Drama Bulan Ramadan, Baca Online Novel Tak Sempurna Mencintaimu,

Lagu Tema / OST Drama Tak Sempurna Mencintaimu

💜 Lagu Durja nyanyian Khai Bahar.

Baca Online Novel Tak Sempurna Mencintaimu

👉 Baca Online Novel Tak Sempurna Mencintaimu Bab 1 Hingga Bab 15

Tonton Drama Tak Sempurna Mencintaimu Episod 1 Hingga Episod 28 (Akhir)


Jika terlepas menonton drama ini di TV3, korang boleh saksikan drama ini secara online di aplikasi WeTV Malaysia atau di website wetv.vip sejurus selepas habis tayangan di TV sekitar jam 8 malam. Tontonan adalah secara percuma.

1 ulasan:

  1. Hi...jom join GA ni!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2021/03/giveaway-raya-bersama-shida-radzuan-blog.html

    BalasPadamMy Random Post