15 Okt 2017

Finalis AF Megastar 2017

Finalis Akademi Fantasia Megastar 2017, AF MEGASTAR, Marsha, Amir, Shahir, Bob, Amir Jahari, Idayu, Syamel, Akademi Fantasia Megastar, Peserta, Tersingkir, Juara, Finalis, Semi Final AF Megastar, Separuh Akhir,
Finalis Akademi Fantasia Megastar 2017

Hari ini nak bercerita tentang Akademi Fantasia Megastar 2017 atau AF Megastar. Diam tak diam dah masuk semi final dah pertandingan nyanyian ini, yang menghimpunkan semula bintang - bintang Akademi Fantasia semua musim yang terpilih dan berentap semula. Ahad depan dah final AF Megastar ini, kemudian minggu seterusnya Gegar Vaganza Musim Ke - 4 akan menyusul. Minggu suku akhir menyaksikan Indah Ruhaila tersingkir manakala peserta lain layak ke pusingan separuh akhir. Antara Bintang AF yang beraksi di pusingan Semi Final adalah Marsha, Amir, Shahir, Bob, Amir Jahari, Idayu dan Syamel. Di minggu ketujuh ini yang merupakan minggu separuh akhir menyaksikan para peserta perlu melakukan 2 lagu tugasan, satu lagu solo dan satu lagu duet. Pada pendapat aku, Bob, Idayu, Syamel dan Marsha mungkin dapat ke final dengan mudah, manakala persaingan akan terlihat antara Shahir, Amir dan Amir Jahari untuk merebut tempat ke final AF MEGASTAR ini. Namun itu cuma tekaan aku saja, kerana selain markah juri, undian peminat turut diambil kira, jadi apa saja boleh berlaku.

Bila dah nak masuk Final ini , pasti ramai yang berteka - teki siapalah bakal juar AF Megastar 2017 ini kan, memang susah nak memilih sebab semuanya berbakat besar dan semuanya bergantung pada persembahan mereka di malam final nanti. Apa pun kalau boleh aku nak Bob yang jadi juara tak pun Idayu. Aku suka tengok Dato Ramli M.S dan Dato M.Nasir puji Bob tu. Namun semua peserta lain pun best juga, aku ingat lagi, aku pernah mengundi Bob dulu masa AF2 dulu hehehe. Selain itu, Marsha juga agak mengejutkan aku dengan mutu suaranya dan gaya persembahannnya yang menarik berbeza dengan Marsha di zaman - zaman Akademi Fantasia Musim ke - 3 dulu (AF3). Begitu juga dengan Amir Jahari yang makin menyerlah di AF Megastar ini. Idayu dan Syamel pula tak payah ceritalah kan sebab diorang memang sentiasa best dalam apa yang diorang lakukan. Amir dan Shahir yang masing - masing merupakan Juara AF juga best dan bila dua - dua masuk bottom three, memang aku berharap sangat diorang tak tersingkir sebab nak tengok diorang menyanyi lagi tiap - tiap minggu kan. Plus siapa yang tak suka tengok Amir dan Shahir ini kan hehehe. 

First time juga tengok Dato Ramli MS bagi standing ovation pada Idayu, sebelum ini tak pernah tengok dia bagi standing ovation dekat mana - mana penyanyi lain. Amir dan Amir Jahari akhirnya tersingkir dan menyaksikan Idayu, Bob, Marsha, Syamel dan Shahir menjadi finalis AF Megastar, tahniah buat mereka.

Tiada ulasan:

Catat Komen



My Random Post