30 Jan 2021

Info dan Sinopsis Telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong (Astro Citra)Telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong, Telemovie 44 Hari Bangkitnya Pocong, Sinopsis Penuh Telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong, Poster Telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong, Pelakon Utama Telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong, Astro Citra,

Telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong akan disiarkan pada Sabtu ini, iaitu pada 30 Januari 2021, jam 9 malam di Astro Citra. Antara pelakon telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong ini adalah Kodi Rasheed, Ellie Suriaty, Riezman Khuzaimi, Anne Abdullah, Raja Syahiran, Amalina Yusof, Deyana Desa dan ramai lagi. Manakala pengarah telemovie  44 Hari Bangkitnya Pocong ini adalah Azmir Affandi dan diterbitkan oleh Heritage Movies Sdn Bhd. Wah telefilem seram gitu di Astro Citra, nampak menarik juga telefilem ini. Dikatakan lokasi rumah yang diorang gunakan untuk shooting telefilem ini juga agak keras dan menyeramkan, banyak kisah seram yang dialami oleh pelakon dan krew produksi. Hal ini dikongsikan sendiri oleh pelakon utama Telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong ini iaitu Kodi Rasheed menerusi Twitternya. Kalau nak tahu lebih details pasal pengalaman seram diorang, korang bolehlah pi baca kat twitter Kodi Rasheed okey. Apa pun jom tengok sinopsis telefilem ini di bawah ye.
Sinopsis Penuh Telefilem 44 Hari Bangkitnya Pocong (Astro Citra)

Mengisahkan pasangan suami isteri di sebuah kampung iaitu Anjang dan Maimun, mereka mempunyai seorang anak lelaki bernama Aizat yang bekerja di Singapura. Maimun seorang isteri yang dehaka, dia sanggup menggunakan ilmu hitam untuk menundukkan suaminya. Selain itu Maimun juga suka bergaduh dengan jiran - jiran dan dibenci oleh orang kampung. Suatu hari Maimun meninggal dunia dan rohnya tak tenteram, dia menjadi Pocong dan mengganggu semua penduduk kampung. Apa yang berlaku seterusnya?..

1 ulasan:My Random Post