22 Jan 2022

Drama Primadona Makyung Bedah (TV2)Drama Primadona Makyung Bedah, Drama Melayu TV2, Drama Adaptasi Novel Nasi Putih Air Kosong, Info dan Sinopsis Drama Primadona Makyung Bedah, Poster Drama Primadona Makyung Bedah, Drama Primadona Makyung Bedah Full Episode, Drama Primadona Makyung Bedah Cast, Pelakon - Pelakon Drama Primadona Makyung Bedah,

Drama Primadona Makyung Bedah sudah mula bersiaran di TV2 sejak 13 Januari 2022 yang lalu, drama ini disiarkan setiap hari Khamis hingga hari Sabtu, jam 8 malam. Drama Primadona Makyung Bedah ini adalah adaptasi daripada Novel Nasi Putih, Air Kosong karya Fida Rohani. Antara pelakon drama Primadona Makyung Bedah ini adalah Laila Nasir, Catriana Ross, Hazman Idrus, Afiq Muiz, Zalfa Zin, Ezzanie Jasny, Nazeera Sardi, Amri Aziz Nynaa Harizal, Danish Hazriq dan ramai lagi. Selain itu drama Primadona Makyung Bedah ini mempunyai 13 episod dan diarahkan oleh Sharidan Popeye serta diterbitkan oleh Green Nova Media Sdn Bhd. Nampak menarik drama ini kan, kisah sedih gitu dan banyak pengajaran. Apa pun jom tengok watak - watak pelakon dalam drama Primadona Makyung Bedah ini beserta sinopsisnya sekali di bawah ini ye..

Laila Nasir sebagai Makyung Bedah
Catriona Ross sebagai Semah
Hazman Idrus sebagai Imran
Afiq Muiz sebagai Azman
Zalfa Zin sebagai Maryam
Ezzanie Jasny sebagai Suria
Nazeera Sardi sebagai Marinah
Amri Aziz sebagai Fazrin
Nynaa Harizal sebagai Humaira
Danish Hazriq sebagai Luqman
Sinopsis Drama Primadona Makyung Bedah - TV2

Drama Primadona Makyung Bedah mengisahkan watak Bedah yang merupakan seorang primadona Makyung yang disisihkan oleh 3 orang anaknya selepas kematian suaminya. Disebabkan itu, Bedah terpaksa mengharungi pelbagai rintangan untuk meneruskan kelangsungan hidup sehari-hari tanpa bantuan orang lain terutamanya anak-anaknya. Apa yang berlaku seterusnya?..

Tonton Online Drama Primadona Makyung Bedah Full Episode

Drama Primadona Makyung Bedah, Drama Melayu TV2, Drama Adaptasi Novel Nasi Putih Air Kosong, Info dan Sinopsis Drama Primadona Makyung Bedah, Poster Drama Primadona Makyung Bedah, Drama Primadona Makyung Bedah Full Episode, Drama Primadona Makyung Bedah Cast, Pelakon - Pelakon Drama Primadona Makyung Bedah, Drama Adaptasi Novel,

Selain menonton di kaca TV, korang juga boleh juga boleh tonton secara online di portal RTMKLIK iaitu rtmklik.rtm.gov.my atau aplikasi mobile yang boleh dimuat-turun di Play Store atau App Store.

Baca Online Novel Nasi Putih Air Kosong Karya Fida Rohani Bab 1 Hingga Bab 64

Bagi yang suka membaca pula, korang boleh membaca versi novel Primadona Makyung Bedah ni tapi tajuk novelnya tak sama macam drama lah iaitu Novel Nasi Putih Air Kosong. Korang boleh baca Novel Nasi Putih Air Kosong secara online 👉 Di Sini..

Jom Baca Ini Juga 👉👉 Drama Turki TV3 Siyah Beyaz Ask (Price Of Passion)


Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post