10 Nov 2020

Drama Cinta Sekali Lagi Lakonan Nelydia Senrose, Saharul Ridzwan dan Hannah Delisha (TV3)Drama Cinta Sekali Lagi, Slot Akasia, TV3, Drama Slot Akasia TV3 2020, Drama Bersiri, Drama Baru Saharul Ridzwan, Drama Baru Nelydia Senrose, Drama Baru Hannah Delisha, Drama Baru Raja Afiq, Sinopsis Drama Cinta Sekali Lagi, Poster Drama Cinta Sekali Lagi, OST,

Drama Cinta Sekali Lagi adalah drama terbaru di slot Akasia TV3 yang disiarkan bagi menggantikan drama Ryan Aralyn lakonan Zul Ariffin dan Raysha Rizrose yang telah tamat episodnya. Drama Cinta Sekali Lagi ini mempunyai 28 episod dan mula bersiaran di TV3 bermula 4 November yang lalu, setiap Isnin hingga Jumaat, jam 7 malam. Antara pelakon drama Cinta Sekali Lagi ini adalah Saharul Ridzwan, Nelydia Senrose, Hannah Delisha, Raja Afiq, Ezzaty Abdullah, Haziq Fadhullah, Dilla Ahmad, Haleeda Mazlin, Arash Mohd, Luqman Hafidz, Elnisa Ryun, Mustaqim Bahadon, Iman Zulkarnain dan ramai lagi. Nampak menarik kan drama ini, pelakon - pelakonnya juga best belaka, masa berlakon drama ni, Hannah Delisha masih belum berhijab, tapi sekarang ni dia dah berhijab. Selain itu drama ini diarahkan oleh Mohd Fazli Yahya (Pali Yahya) dan diterbitkan oleh Suhan Movies & Trading Sdn Bhd. Lagu Tema / OST Drama Cinta Sekali Lagi ini dinyanyikan oleh Misha Omar bertajuk Tanpa Rela. Apa pun jom tengok sinopsis drama ini dibawah ye.
Sinopsis Penuh Drama Cinta Sekali Lagi Lakonan Nelydia Senrose, Saharul Ridzwan dan Hannah Delisha - Slot Akasia TV3

Mengupas kisah hidup dua adik-beradik iaitu Amanda (Nelydia Senrose) dan Amani (Hannah Delisha). Amanda sentiasa dipersalahkan oleh Amani kerana menyebabkan Amani mempunyai parut kekal di tangannya. Rentetan daripada kejadian itu, Amani sentiasa mahu lebih daripada Amanda dalam segala hal. Amanda baru dilantik sebagai ‘jewellery designer’ di Anggun Jewels. Dia mempunyai masalah dengan Fahad Iman (Saharul Ridzwan), pengurus di situ. Ibu Fahad, Ungku Nadrah (Dilla Ahmad) berkenan dengan kebaikan Amanda sehinggalah dia mendapat tahu mengenai sengketa anaknya dengan Amanda. Amani pula sibuk nak berkahwin dengan Ungku Mukhlis (Raja Afiq), sepupu kepada Fahad bagi memenuhi impian ‘Cinderella’nya untuk hidup senang walaupun dia masih belajar. Ibu Amanda dan Amani, Puan Nazira (Haleeda) mengenakan syarat iaitu Amani perlu menamatkan pengajiannya dahulu dan pastikan Amanda juga menikah pada hari yang sama. Amani menganggap syarat tersebut sebagai penghalang. Amani lebih berminat dengan rumah banglo keluarga Mukhlis dan tidak tahu mengambil hati orang tua Mukhlis. Hubungan Fahad dan Amanda semakin buruk dengan hasutan Muiz (Iman Zulkarnain), rakan sekerja mereka yang sentiasa iri hati dengan Fahad. Keadaan menjadi gawat apabila Fahad digantung kerja. 
Drama Cinta Sekali Lagi, Slot Akasia, TV3, Drama Slot Akasia TV3 2020, Drama Bersiri, Drama Baru Saharul Ridzwan, Drama Baru Nelydia Senrose, Drama Baru Hannah Delisha, Drama Baru Raja Afiq, Sinopsis Drama Cinta Sekali Lagi, Poster Drama Cinta Sekali Lagi, OST,
Amanda mula menyedari kejahatan Muiz. Dia telah bekerjasama dengan Taqiudin (Mustaqim Bahadon) sehingga Muiz tertangkap dan Fahad kembali bekerja. Sejak hari itu, Fahad dan Amanda menjadi rapat. Ungku Nadrah telah melamar Amanda untuk Fahad. Amani mengimpikan majlis perkahwinan yang gah. Dia amat kecewa apabila keluarga Mukhlis hanya mengadakan majlis secara bersederhana. Impiannya untuk hidup senang bagai Cinderella telah hancur kerana Mukhlis hanyalah lelaki biasa. Amanda dan Amani telah mengandung anak pertama. Amanda dilayan dengan penuh kasih sayang oleh Fahad manakala Amani dan Mukhlis sering dilanda masalah. Selepas tujuh tahun, Amanda dan Fahad bahagia dengan dua orang anak dan berpindah ke rumah baharu bersama Mak Wan, orang gaji di rumah Fahad. Amani cemburu apabila Mukhlis masih simpan hati pada Farhana sehingga akhirnya dia menyerang Mukhlis di rumah Ungku Nadrah. Amani diceraikan Mukhlis! Amani dan Mukhlis menghilangkan diri selepas bercerai, meninggalkan anak mereka, Fizri di bawah jagaan Fahad dan Amanda. Amani kembali dan dalam diam, dia menggoda Fahad kerana ingin merampas kebahagiaan milik Amanda. Fahad pula dibutakan dengan nafsu dan terperdaya dengan fitnah yang dibuat oleh Amani. Adakah kejahatan Amani akan terbongkar? Masihkah ada peluang bagi Fahad untuk merayu ‘CINTA SEKALI LAGI’ daripada Amanda?

Jom Baca Ini Juga 👉👉 Biodata Terkini Hannah Delisha

Tiada ulasan:

Catat UlasanMy Random Post