4 Nov 2020

Baca Online Novel Lelaki Lingkungan Cinta Karya Lily Haslina NasirBaca Online Novel Lelaki Lingkungan Cinta Karya Lily Haslina Nasir, Novel Online, Drama Adaptasi Novel, Sinopsis Novel Lelaki Lingkungan Cinta, Tonton Full Episod Drama Lelaki Lingkungan Cinta, TV3,

Novel Lelaki Lingkungan Cinta Karya Lily Haslina Nasir telah pun diadaptasikan menjadi drama bersiri 13 episod yang dilakonkan oleh Naim Daniel, Shasha Abedul, Ismail Izzani dan Shalma Eliana dan ramai lagi. Drama Adaptasi Novel Lelaki Lingkungan Cinta ini disiarkan di slot Lestary TV3, setiap Rabu hingga Khamis, jam 9 malam. Jom tengok sinopsis novel Lelaki Lingkungan Cinta terlebih dahulu okey.

Antara redup wajah itu, aku menumpang cinta.
Antara kekar tangan ini, engkau aku pimpin.
Nakal. Itu perkataan yang paling sinonim dengan Adib. Semenjak di kolej sehingga ke universiti, Adib sangat terkenal. Bukan terkenal kerana kecemerlangannya tapi terkenal kerana kenakalannya. Semua pernah Adib lakukan termasuklah membuat ‘dajal’ kepada Esya. Bagi Esya, Adib adalah musuh nombor satunya. Kerana Adib dia didenda. Kerana Adib habis pakaiannya rosak. Kerana Adib dia terkenal di kolej.
Saya mungkin tak romantik, saya mungkin tak kacak, tak kaya... Tapi percayalah, hati saya melimpah kasih untuk Esya. - Adib
Mahligai cinta terbina ketika masing-masing masih bergelar pelajar. Esya pada awalnya tidak begitu yakin dengan Adib yang sangat nakal itu. Sikap Adib yang berlainan ketika bersama dia akhirnya menambat hati Esya. Bahagia yang dibina menerbitkan hasad dalam diri Zamri. Zamri berusaha memisahkan pasangan muda itu. Alasannya? Hanya dia yang tahu.
Adib! Kau jangan jadi bodoh sangatlah. Si Esya tu memang terhegeh-hegeh ikut aku. – Zamri
“Orang tak datang beli kalau Esya tak menjual! Memang dasar keturunan menjalang memang macam ni agaknya!” – Adib
“Sampai hati Adib tuduh Esya macam tu. Esya benci Adib!”
– Esya.
Retak menanti belah. Rumah tangga Esya dan Adib bergolak kerana mulut Zamri sehingga Adib mengungkit tentang asal usul isterinya. Itu yang Zamri mahukan! Galau hati Esya. Dia nekad dengan keputusan untuk menjauhi Adib. Kerana pulut santan binasa, kerana mulut santan binasa. Adib nanar sendirian tanpa Esya di sisi. Ujian datang bertimpa-timpa. Esya tetap dengan rajuknya. Akan tersingkapkah kebenaran yang mampu menyatukan mereka kembali? Atau hubungan Adib dan Esya berakhir hanya kerana status hidup seorang Esya?
Jadi sambil layan drama Lelaki Lingkungan Cinta di kaca TV rumah, korang juga boleh baca versi novelnya di bawah ini okey. Selamat membaca ye..

Selain itu drama Lelaki Lingkungan Cinta Full Episod (Episod 1 - Episod 13 (Akhir) juga boleh ditonton menerusi aplikasi viu Malaysia >> https://www.viu.com/ott/my/ms/all/playlist-lelaki_lingkungan_cinta-playlist-26269957

Jom Baca Ini Juga 👉👉 Drama Perempuan Tanpa Dosa Lakonan Kamal Adli dan Uqasha Senrose (Astro Ria)

1 ulasan:My Random Post