18 Nov 2020

Drama Beri Sedikit Waktu Lakonan Zara Zya dan Aqasha (Samarinda TV3)Drama Beri Sedikit Waktu, Info dan Sinopsis Drama Beri Sedikit Waktu, Senarai Lagu OST Drama Beri Sedikit Waktu, Slot Samarinda, TV3, Poster Drama Beri Sedikit Waktu, Drama Baru Zara Zya, Drama Baru Aqasha, Drama Baru Atikah Suhaime, Drama Baru Shahz Jaszle, Pelakon - Pelakon Drama Beri Sedikit Waktu,
Info dan Sinopsis Drama Beri Sedikit Waktu Lakonan Zara Zya dan Aqasha (Samarinda TV3)

Drama Beri Sedikit Waktu adalah drama terbaru di slot Samarinda TV3 yang disiarkan bagi menggantikan drama Hati Yang Tersakiti Lakonan Remy Ishak, Nad Zainal dan Mimi Lana yang telah tamat episodnya. Drama Beri Sedikit Waktu ini sudah mula bersiaran di Tv3 sejak 16 November yang lalu, setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam dan mempunyai 15 episod. Antara pelakon drama Beri Sedikit Waktu ini adalah Aqasha, Zara Zya, Shahz Jaszle, Atikah Suhaime, Farisha Irwayu, Ain Sufia, Shyrim, Man Raja Lawak, Rayyan Iman, Ummar Dzariff, Aryana Amani, Laila Nasir dan ramai lagi. Selain itu drama ini diarahkan oleh Zamri Zakaria dan diterbitkan oleh Suhan Movies & Trading. Nampak menarik drama ini kan, plus ada Zara Zya dan Aqasha gitu, so jom tengok sinopsis drama ini di bawah ye..
Sinopsis Drama Beri Sedikit Waktu Lakonan Zara Zya,Aqasha, Shahz Jaszle dan Atikah Suhaime - Slot Samarinda TV3

Mengisahkan Farhan (Shahz Jaszle) telah menceraikan Hananiyah iaitu Niya (Zara Zya) dengan talak satu dan bertindak keluar dari rumah pada suatu hari yang tidak dijangka. Farhan hanya memberi alasan bahawa dia sudah tidak boleh hidup bersama dengan Niya. Mereka berdua berkahwin pada usia yang muda. Hasil perkahwinan mereka telah dikurniakan seorang anak lelaki yang kini sudah berumur 5 tahun, Luqman. Farhan pulang ke rumah ibunya, Puan Faridah dan memberitahu kisah yang tidak benar. Pelbagai rekaan cerita diberikan oleh Farhan terhadap ibunya tentang Niya. Seperti biasa, Puan Faridah percayakan kata-kata anak kesayangannya itu. Hakikatnya, Farhan sudah bernikah dengan Haryani (Atikah Suhaime). Niya tidak mampu menerima kenyataan tersebut dan rasa tertekan selepas diceraikan. Kehidupannya menjadi kacau bilau. Niya dan Luqman telah hilang tempat berteduh apabila dia menerima notis rumah itu bakal dilelong. Niya juga dikejar oleh pemiutang kerana Farhan suka berhutang, berfoya-foya dan berlagak seperti orang kaya. 
Setelah puas mencari kerja, Niya berkenalan dengan Sofia (Farisha Irwayu), kakak kepada Imran (Aqasha). Sofia menawarkan pekerjaan sebagai pembantu rumah Imran dengan gaji lumayan dan kontrak selama tiga bulan. Niya terpaksa melayan kerenah Imran yang cerewet dan cepat marah. Oleh kerana tiada tempat tinggal, Niya dan anaknya tinggal di bilik stor belakang rumah Imran tanpa disedari majikannya. 
Imran merupakan pesakit OCPD (Obsessive Compulsive Personality Disorder) yang cenderung kepada ‘perfectionist’ dalam mengatur kehidupan. 
Zara Zya dan Aqasha Dalam Drama Beri Sedikit Waktu
Sekiranya sesuatu yang dirancang olehnya tidak menjadi, Imran akan cepat marah, sensitif dan panik. Ditambah pula dengan pengalaman pahit yang melihat ibunya selalu dipukul oleh bapanya waktu kecil, ia menambahkan lagi kelainan sifat yang ada pada Imran. Selain panik, Imran juga selalu berasa takut dan terlalu bergantung kepada kakaknya, Sofia untuk menghilangkan perasaan ketakutan itu. Kini, Niya berubah menjadi lebih cekal, berjiwa kental, tabah dan tidak mudah mengalah. Sifatnya juga mula menyentuh perasaan Imran. Imran menolak cinta daripada Myra kerana dia sudah mula menyayangi Niya dan Luqman. Imran juga sedar penyakitnya adalah penghalang cintanya kepada Niya. Jadi, dia mengambil inisiatif untuk menjalani rawatan rapi. 
Tiba-tiba, Farhan kembali dan merayu Niya untuk rujuk semula demi kebaikan Luqman. Niya serba salah untuk memilih Farhan atau Imran. Farhan menunjuk kesungguhannya demi menyakinkan Niya bahawa dia telah insaf. Farhan meminta duit modal perniagaan hampir sejuta ringgit daripada Niya. Sebenarnya, Farhan berhutang keliling pinggang dan pemiutang tanpa henti mencarinya. Farhan juga memaksa ibunya, Puan Faridah menjual harta untuk membayar hutang-hutangnya. Namun, Farhan tidak pernah serik dan dia tidak membayar hutang dengan duit tersebut. Apakah yang bakal berlaku selepas ini? Bagaimana pula dengan kesudahan cinta Niya dan Imran? Adakah Niya akan menerima Imran dengan hati yang terbuka?

Lagu Tema / OST Drama Beri Sedikit Waktu
🙆 Tulus nyanyian Azmi Saat
🙆 Hanya Mimpi nyanyian Neeta
🙆 Tiada Dendam nyanyian Zara Zya
🙆 Rasaku nyanyian Danish Aiman
🙆 Lara Lagi nyanyian Adira Suhaimi

1 ulasan:

  1. tengok sikit drama tu..mcm menarik.tapi geram dgn farhan yg buat fitnah pasal niya tu

    BalasPadamMy Random Post