22 Okt 2020

Drama Hati Yang Tersakiti Lakonan Remy Ishak, Nad Zainal dan Mimi Lana (TV3)Drama Hati Yang Tersakiti, Slot Samarinda, TV3, Sinopsis Drama Hati Yang Tersakiti, Info - Info Drama Hati Yang Tersakiti, Poster Drama Hati Yang Tersakiti, Pelakon - Pelakon Drama Hati Yang Tersakiti, Drama Baru Remy Ishak, Drama Baru Nad Zainal, Drama Baru Mimi Lana, Biodata Terkini Mimi Lana,

Drama Hati Yang Tersakiti adalah drama terbaru di slot Samarinda TV3 yang disiarkan bagi menggantikan drama Bicara Cinta Lakonan Adi Putra dan Emma Maembong yang telah tamat episodnya. Antara pelakon drama Hati Yang Tersakiti ini adalah Remy Ishak, Nad Zainal, Mimi Lana, Riz Amin, Husna Mustaffa, Meor Mohd, Fad Anuar, Ainina Ahmad B, Rahim Jailani dan ramai lagi. Selain itu drama ini sudah mula bersiaran sejak 15 Oktober yang lalu, setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam. Drama Hati Yang Tersakiti ini mempunyai 15 episod dan diarahkan oleh Feroz Kader serta diterbitkan oleh Art Ornament Sdn Bhd. Mimi Lana memegang watak jahat dalam drama ni gitu, memang nampak menarik drama ni kan, apa pun jom tengok sinopsis drama ini dibawah ye..
 Sinopsis Drama Hati Yang Tersakiti Lakonan Remy Ishak, Nad Zainal dan Mimi Lana - Slot Samarinda TV3

Mona (Nad Zainal) dan Farah (Mimi Lana )berkawan baik sejak mereka belajar di kolej. Selepas beberapa tahun, mereka berdua bertemu kembali. Mona kini hidup bahagia dengan suaminya, Haris (Remy Ishak) walaupun belum dikurniakan cahaya mata. Namun, rumah tangga yang dibina berdasarkan kepercayaan mulai tergugat. Mampukah ia diselamatkan dan persahabatan yang terjalin lama dimuliakan? Atau bakal ada hati yang tersakiti ?
Haris (Remy Ishak) dahulunya seorang penghantar surat. Berkat usahanya, dia kini berjaya menjadi seorang usahawan maklumat teknologi (IT). Mona (Nad Zainal) pula seorang lepasan kolej yang bekerja sebagai perunding majlis. Pertemuan pertama Haris dan Mona di kolej membibitkan cinta tetapi Farah (Mimi Lana) rasa Haris tidak layak dan tidak setaraf dengan Mona yang berpelajaran tinggi. Farah pernah memperkenalkan Mona kepada anak Datuk malahan dia sendiri memilih anak kepada seorang Tan Sri sebagai suaminya. Farah tidak menjemput Mona ke majlis perkahwinannya. Dia juga tidak hadir ke majlis perkahwinan Mona dengan alasan bekerja.
Drama Hati Yang Tersakiti, Slot Samarinda, TV3, Sinopsis Drama Hati Yang Tersakiti, Info - Info Drama Hati Yang Tersakiti, Poster Drama Hati Yang Tersakiti, Pelakon - Pelakon Drama Hati Yang Tersakiti, Drama Baru Remy Ishak, Drama Baru Nad Zainal, Drama Baru Mimi Lana, Biodata Terkini Mimi Lana,

Selepas berkahwin dengan Adrian (Riz Amin), Farah sudah tidak menghubungi Mona. Masing-masing telah membawa haluan sendiri dan tidak bertanya khabar berita. Kini, perkahwinan Haris dan Mona sudah masuk 5 tahun dan dipenuhi dengan kasih sayang dan kebahagiaan. Haris tidak pernah melalaikan tanggungjawab sebagai seorang suami cuma mereka belum berpeluang mendapatkan cahaya mata sebagai pelengkap perkahwinan. Farah pula menjadi seorang model terkenal dan masih tidak mempunyai anak, malah dia sekarang di dalam proses penceraian. Mona dan Farah bertemu kembali. Selepas mengetahui keadaan Farah yang belum mendapatkan tempat tinggal kerana krisis rumah tangga, Mona mempelawa kawan baiknya untuk tinggal di rumahnya buat sementara waktu. Haris tidak senang dengan kehadiran Farah kerana ia akan mengganggu privasi mereka dan mula tetapkan syarat kepada Farah. Akhirnya, Haris akur kerana Mona rasa kasihan dan mahu membantu sahabatnya. Farah berterima kasih dengan keprihatinan yang diberikan kepadanya. Lama-kelamaan, dalam diam Farah mulai mencemburui kesempurnaan yang dirasai dalam rumah tangga Mona dan makin lama dia juga ingin memilikinya.

2 ulasan:My Random Post