22 Jun 2019

Baca Online Novel Setelah Terlafaznya Akad
Setelah Terlafaznya Akad, Novel Setelah Terlafaznya Akad, Sinopsis Novel Setelah Terlafaznya Akad, Karya Anna Milia, Drama Adaptasi Novel, Drama Bersiri 28 episod, Drama Melayu 2019 Astro, Cast, Pelakon Drama Setelah Terlafaznya Akad, Kamal Adli, Uqasha Senrose, Zeera Azizi, Nadya Syahera, Erwin Dawson, Zulhemy, Sharifah Shahora, Alif Muhaimin, Norlia Ghani, Hamidah Wahab, Rashdan Baba, Ikhram Juhari, Cover Depan Novel Setelah Terlafaznya Akad, Drama Baru Kamal Adli, Kisah Kahwin Paksa,

Novel Setelah Terlafaznya Akad karya Anna Milia telah pun diadaptasikan menjadi drama bersiri 28 episod yang akan disiarkan di slot MegaDrama Astro Ria bermula 17 Jun 2019 yang lalu. Pelakon Kamal Adli dan Uqasha Senrose akan menjadi hero dan heroin drama Setelah Terlafaznya Akad ini. Kamal Adli akan memegang watak sebagai Hanan manakala Uqasha Senrose sebagai Nawal, Zeera Azizi sebagai Hani, Nadya Syahera sebagai Milah, Alif Muhaimin sebagai Roslan, Azza Suaymi sebagai Diyan dan ramai lagi. Jadi sambil - sambil tengok drama ini di TV, korang juga boleh baca novel Setelah Terlafaznya Akad ini secara online gitu. Caranya korang cuma perlu klik link di bawah tu ye. Sebelum tu jom tengok sinopsis novel ini di bawah okey, selamat membaca..
Sinopsis Novel Setelah Terlafaznya Akad

Berkahwin dengan Nawal si berhingus hijau tu? Memang taklah. Budak perempuan itu mencacatkan keindahan zaman kanak-kanaknya. Namun, apabila Nawal dengan senang hati menerima pinangan dan umi main peras ugut, Hanan tidak ada pilihan. Bagi Nawal pula, dia terpaksa menerima pinangan keluarga Hanan demi menutup satu rahsia besar. Ikutkan hati, tak sudi dia berlakikan Hanan si lembik yang selalu merajuk. Apa susah? Buatlah macam main pondok-pondok dulu. Mereka kan sudah sepuluh kali kut berkahwin sebelum ini. Apabila, bergaduh, larilah balik rumah masing-masing.
“Awak kena masak setiap hari. Tak pakai dah jadual yang kita buat tu. Semua kerja rumah awak kena buat seorang. 

Setelah Terlafaznya Akad, Novel Setelah Terlafaznya Akad, Sinopsis Novel Setelah Terlafaznya Akad, Karya Anna Milia, Drama Adaptasi Novel, Drama Bersiri 28 episod, Drama Melayu 2019 Astro, Cast, Pelakon Drama Setelah Terlafaznya Akad, Kamal Adli, Uqasha Senrose, Zeera Azizi, Nadya Syahera, Erwin Dawson, Zulhemy, Sharifah Shahora, Alif Muhaimin, Norlia Ghani, Hamidah Wahab, Rashdan Baba, Ikhram Juhari, Cover Depan Novel Setelah Terlafaznya Akad, Drama Baru Kamal Adli, Kisah Kahwin Paksa, Poster Drama Setelah Terfaznya Akad, Drama Baru Uqasha Senrose,

Kita kena duduk sebilik. Kena berlakon yang kita pasangan paling bahagia di muka bumi ni.” – Hanan

“Beres!” – Nawal
Apa yang berada dalam gambaran minda Hanan dan Nawal sama sekali tidak benar. Kali ini berlainan benar karakter masing-masing. Hanan dengan sikap terlalu melindungi. Nawal pula dengan bajet isteri mithali. Lalu, mereka pun melayari alam rumahtangga dalam versi mereka sendiri. Tetapi, kali ini Nawal tidak lagi berkahwin pondok apabila dia jatuh cinta berkali-kali dengan Hanan. Dia tidak rela berpisah dengan Hanan. Untuk itu, dia perlu menjadi wanita sempurna di mata lelaki itu. Namun, hati Hanan tetap untuk bekas isterinya dan anak mereka.


➢ Kalau nak baca bab yang seterusnya, sila dapatkan novel ini di pasaran ye..

(Blog Dari Hati Miss Mulan)

6 ulasan:My Random Post