21 Ogo 2022

Sinopsis Drama Bila Hati Memilih Dia (TV3)Drama Bila Hati Memilih Dia, Sinopsis Drama Bila Hati Memilih Dia, Poster Drama Bila Hati Memilih Dia, Bila Hati Memilih Dia Cast, Drama Bila Hati Memilih Dia Full Episode, Drama Bila Hati Memilih Dia Episod 1 Hingga 15, Ending Drama Bila Hati Memilih Dia TV3, Pelakon - Pelakon Drama Bila Hati Memilih Dia, Aedy Ashraf, Eyka Farhana, Maryam Annisa, Zila Bakarin, Shahz Jaszle, Azri Sabri, Gambit Saifullah, Shima Anuar, Mak Wan

Drama Bila Hati Memilih Dia adalah drama terbaru di slot Samarinda TV3, drama ini mempunyai 15 episod dan merupakan adaptasi daripada novel Bila Hati Memilih Dia karya Wan Nur Najihah. Drama Bila Hati Memilih Dia ini sudah mula bersiaran di TV3 sejak 28 Mac 2022, setiap Isnin hingga Jumaat, jam 10 malam dan kini pada Ogos 2022 drama ini diulangsiar semula. Drama ini disiarkan bagi menggantikan drama Suamiku Lelaki Pendosa lakonan Aaron Aziz yang telah tamat episodnya. Antara pelakon drama Bila Hati Memilih Dia ini adalah Aedy Ashraf, Eyka Farhana, Maryam Annisa, Zila Bakarin, Shahz Jaszle, Azri Sabri, Gambit Saifullah, Shima Anuar, Mak Wan, Qistina Khaled, Shah Rezza dan ramai lagi. Nampak menarik kan drama ini, jadi jom tengok watak - watak pelakon dalam drama Bila Hati Memilih Dia ini beserta sinopsisnya sekali di bawah ini okey..

Aedy Ashraf sebagai Nazril
Eyka Farhana sebagai Adra Zulaikha
Maryam Annisa sebagai Nufail
Zila Bakarin sebagai Makcik Melur
Shahz Jaszle sebagai Fadhil
Azri Sabri sebagai Farhan
Gambit Saifullah sebagai Iqram
Shima Anuar sebagai Sofea
Qistina Khaled sebagai Adwa
Sinopsis Drama Bila Hati Memilih Dia Lakonan Aedy Ashraf dan Eyka Farhana (TV3)

Kisah Adra (Eyka Farhana) yang baru habis belajar dan sedang menunggu tawaran pekerjaan. Adra telah dipaksa oleh mak tirinya Makcik Melur (Zila Bakarin) untuk berkahwin dengan Farhan (Azri Sabri). Namun Adra menolak permintaan ibu tirinya kerana masih tidak bersedia. Pada masa yang sama, Nazril (Aedy Ashraf), terpaksa berpindah ke Langkawi atas urusan kerja. Nazril merupakan seorang bapa tunggal dan dia terpaksa mencari pengasuh untuk menjaga anaknya, Nufail (Maryam Annisa). Makcik Melur yang tahu akan tawaran pengasuh tersebut terus memaksa Adra kerana mendengar gaji yang diberi lumayan. Adra akur apabila Makcik Melur beri jaminan selepas bekerja beberapa bulan dengan Nazril, Adra boleh bebas bekerja di Kuala Lumpur. Nazril dan anaknya, Nufail tiba di Langkawi dan cuba menyesuaikan diri dengan kehidupan di sana. Satu insiden terjadi di mana Nufail hilang sewaktu Nazril sibuk menjawab panggilan telefon. Kebetulan Adra berada di situ, dia cuba memujuk Nufail dengan memeluknya. 

Drama Bila Hati Memilih Dia, Sinopsis Drama Bila Hati Memilih Dia, Poster Drama Bila Hati Memilih Dia, Bila Hati Memilih Dia Cast, Drama Bila Hati Memilih Dia Full Episode, Drama Bila Hati Memilih Dia Episod 1 Hingga 15, Ending Drama Bila Hati Memilih Dia TV3, Pelakon - Pelakon Drama Bila Hati Memilih Dia, Aedy Ashraf, Eyka Farhana, Maryam Annisa, Zila Bakarin, Shahz Jaszle, Azri Sabri, Gambit Saifullah, Shima Anuar, Mak Wan
Nazril terus menjerit dan menuduh Adra cuba menculik Nufail. Keesokan hari, Adra tiba di rumah Nazril. Nazril terkejut dan mengungkit peristiwa semalam. Setelah Nufail menceritakan hal sebenar, Nazril terus meminta maaf kepada Adra. Adra tidak suka dengan sikap Nazril dan berasa tidak sedap hati bekerja di situ. Nufail seorang kanak-kanak yang pemalu tetapi dia sangat selesa dengan Adra membuatkan Nazril mengalah dan meminta Adra terus bekerja sehingga dia mendapat pengasuh baharu.Makcik Melur terus cuba menjodohkan Adra dengan Farhan. Adra menolak kerana tidak suka dengan perangai Farhan. Pada masa yang sama, Fadhil (Shahz Jaszle) abang kepada Farhan juga cuba memikat Adra. Satu hari, satu insiden berlaku yang membuat Adra dan Nazril terperangkap tanpa siasatan kejadian sebenar. Adakah kesudahan nasib Nazril dan Adra?


Lagu Tema / OST Drama Bila Hati Memilih Dia

👄👄 Bila Hati Rindu nyanyian Lah Ahmad


Jom Baca Ini Juga 👉👉 Sinopsis Drama Anak Beranak Abe Yie TV3


⏩⏩ Sinopsis Drama Remang (TV3)


👉👉 Sinopsis Telefilem Rumah Tok Wie (Awesome TV)

2 ulasan:

  1. Macam best tapi banyak betul lelaki yang memikat adra tu ya. Cliche 😂

    BalasPadamMy Random Post