24 Feb 2017

Review Goosebumps & The Intern (English Movie)

Review Goosebumps and The Intern (Engslih Film) By Miss MuLan
Review Goosebumps & The Intern (English Movie)

Alhamdulilah Internet dalam rumah ini dah semakin laju berbanding dulu, jadi bila dah jadi laju ni bolehlah marathon tengok movie hehehe. Aku tengok filem - filem orang putih sebab sebelum ini memang jarang betullah dapat tengok english movie ini. Paling terbaru aku tengok Filem Goosebumps dan The Intern yang mana kedua - dua filem ini release tahun 2015. Agak ketinggalan kereta api juga aku ni kan sebab dah tahun 2017 baru sempat tengok, jadi di entry ini, aku nak review secara ringkas tentang kedua -dua filem ini, so lets check it out :-

Filem Goosebumps

Dilakonkan oleh Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee dan ramai lagi. Permulaan cerita filem Goosebumps ini mungkin agak perlahan  dan sedikit boring. Agak stress juga dengan perangai Zach yang menyibuk betul tentang hal jirannya yang pelik iaitu Stine dan anaknya Hannah, Zach mensyaki yang Stine telah mendera Hannah siap panggil polislah, lepas itu pecah masuk rumah jirannya itu dan secara tidak sengaja telah melepaskan segala raksasa / makhluk pelik, ganas dan jahat dari sebuah buku yang dikunci. Jalan cerita mula menjadi semakin menarik bila raksasa mula keluar dari buku tersebut dan mencetuskan huru hara di bandar kecil itu. Aku rasa paling best sekali masa mereka semua kena serang dengan raksasa kecil yang banyak tu, siap dah pukul sampai pecah pun, raksasa kecil / orang kerdil itu boleh bercantum semula. Terdapat juga twist dalam filem ini yang mana Hannah itu juga bukan manusia tapi hantu dan menyebabkan dirinya juga terpaksa pergi tapi endingnya masih hapy ending juga. Cara untuk menghapuskan semua raksasa tersebut adalah dengan menulis semula jalan ceritanya menggunakan mesin taip yang ajaib itu. Di ending filem ini macam tergantung juga sebab mungkin ada sequel kot sebab The Invisible Man itu masih terlepas dan dia pula yang menaip jalan ceritanya sendiri menggunakan mesin taip tesebut. Apapun aku bagi 7 Bintang dari 10 Bintang untuk filem Goosebumps

Filem The Intern

Dilakonkan oleh Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Anders Holm, Andrew Rannells, Adam Devine dan ramai lagi. Permulaan cerita filem ini sangat baik, sebab boleh nampak yang syarikat Fesyen Online tersebut sememangnya sangat sibuk terutamanya orang penting dalam syarikat fesyen tersebut iaitu Jules Ostin. Bila muncul beberapa pekerja baru (Intern) dari program Senior Internship Program membuatkan syarikat tersebut makin meriah. Walaubagaimanapun Jules Ostin tidak begitu suka bekerja dengan orang tua yang dirasakannya tidak dapat mengikut rentaknya. Kehadiran Ben yang berumur 70 tahun untuk menjadi Intern kepada Jules Ostin membuatkan Jules tidak begitu mempedulikan Ben. Malah Jules juga jarang memberikan kerja pada Ben membuatkan Ben terpaksa berdikari sendiri dan mencari jalan untuk berbaik - baik dengan Jules. Apapun aku suka dengan watak Ben yang sangat peramah, ceria dan senang didekati dan membuatkan semua orang dalam syarikat tersebut senang dengan kehadiran Ben disitu. Ben juga pandai mencari peluang untuk menolong Jules Ostin dengan melantik dirinya sendiri menjadi pemandu Jules, sekaligus secara tak langsung dapat berkenalan dengan suami dan anak Jules. Ben yang ringan tulang mengemas barang - barang yang berselerak tanpa disuruh membuatkan Jules senang hati. 

Malah Ben juga tidak akan pulang ke rumah selagi Jules tidak pulang dan teruskan bekerja. Hal ini sekaligus merapatkan mereka, kerana Jules mula berborak - borak dan makan bersama -sama dengan Ben. Aku juga suka scene Ben dan 3 orang pekerja syarikat yang lain pecah masuk ke rumah ibu bapa Jules untuk mencari laptop dan memadamkan email yang Jules tersalah hantar itu. Lama - kelamaan Jules Ostin mula terbuka untuk berkongsi masalahnya dengan Ben, dimana Jules telah mencerita masalahnya dimana suaminya telah curang dan Ben telah menasihatinya. Aku rasa masalah Jules pasal rumah tangganya itu macam tak perlu je dalam movie ini, sebab aku lebih suka kalau masalah tentang suaminya itu lebih serius, misalnya mereka bercerai dan kemudian Jules bertemu dengan lelaki lain yang lebih baik dan kacak hehehe. Apa pun aku bagi 7.7 Bintang untuk filem The Intern ini dari 10 Bintang.
Read More

22 Feb 2017

Resepi Biskut Sarang Semut Rangup

Cara - Cara Membuat Biskut Sarang Semut, Cara - Cara Membuat Kuih Raya Sarang Semut
Cara - Cara Membuat Biskut Sarang Semut Rangup

Hari ini aku nak kongsikan salah satu Biskut Kegemaran aku terutamanya ketika musim - musim perayaan, pendek katanya orang panggil Kuih Raya Sarang Semut. Walaupun belum masuk bulan puasa, tapi aku saja nak berkongsi Resepi Biskut Sarang Semut ini, lagi pun tak perlu tunggu Raya untuk buat biskut - biskut ini, hari tak raya pun boleh buat dan makan biskut juga, betul tak? hehehe. Selain Almond London, Snow Almond, Biskut Tart, Semperit Dahlia, Biskut Sarang Semut ini juga antara favorite aku. Sedap dan ranggup biskut ini. Kalau ada masa lapang bolehlah cuba resepi ini, tapi pada kebiasaannya aku memang ambil jalan mudah dengan membeli saja biskut ini tapi masa perayaan jela. Lagipun sejak kecil, mak aku lebih selesa beli segala kuih raya berbanding buat kuih raya tu sendiri, lagi pun oven kat rumah ini dah rosak, jadi malas nak beli baru, baik beli je biskut - biskut tu semua. 
Aku sebenarnya tengah cuba mengarang dan menulis entry aku menjadi 300 perkataan atau lebih, sebab itulah aku macam mengarut sikit dalam entry ini hehe, susah juga nak tulis panjang - panjang tentang resepi nak buat biskut ni, maklumlah aku sendiri pun tidak begitu pandai dan resepi yang aku kongsikan di sini credit untuk Facebook Jom Belajar Buat Biskut. Jadi pada yang rajin dan suka membuat segala biskut yang rangup dan sedap, maka bolehlah cuba resepi Biskut Sarang Semut ni. Tengok gambar pun dah nampak sedap, kalau biskut tersebut ada di depan aku sekarang, memang dah lama habis aku makan hahaha. Di entry yang akan datang, mungkin aku akan kongsikan resepi membuat Biskut Samperit / Semperit Dahlia pula. Teringat pula raya tahun lepas apabila 3 balang biskut semperit habis di makan secara beramai - ramai dalam masa yang sekejap saja. Biskut dah sedap kan memang lajulah masuk dalam mulut. Aku tak nak membebel panjang lagi, jadi korang boleh tengok resepi berkenaan kat bawah ini ye. 

BISKUT SARANG SEMUT RANGUP

- 1 Buku Buttercup (250g)
- 1 1/4 Cawan Gula Kastor
- 1 Cawan Tepung Naik Sendiri
- 2 1/2 Cawan Tepung Gandum
- 1/2 Cawan Tepung Jagung
- 1 Cawan Tepung Kastard
- 1/2 Sudu Teh Baking Powder
- 1 Sudu Teh Esen Vanilla
- 1 Biji Telur
- Chocolate Rice

Cara - Cara membuat Biskut Sarang Semut

1. Pukul buttercup dan gula kastor hingga agak kembang sedikit.
2. Masukkan telur dan esen vanilla kemudian pukul lagi hingga kembang dan sebati.
3. Masukkan semua jenis tepung dan baking powder. Pukul lagi hingga sebati. Pukul dengan perlahan. Tinggalkan sedikit tepung gandum untuk masukkan last sekali sambil uli dengan tangan, supaya kita boleh kurangkan bila adunan dah jadi doh.
4. Pastikan ianya menjadi doh bila kita genggam, kalau lembik, masukkan lagi tepung gandum sedikit demi sedikit dan uli lagi sehingga jadi doh yang tidak melekat ditangan.
5. Sagat doh menggunakan sagat timun. Sagat sikit-sikit supaya tak tertekan dan melekat. atau masukkan ke dalam acuan berlubang (alat penekan ubi kentang), dan tekan doh keluar
6. Masukkan kedalam cup dan taburkan choclate rice diatasnya.
7. Susunkan dalam loyang dan bakar pada suhu 180 selama 10-15 minit.




Read More

18 Feb 2017

Drama Korea Missing 9 Sangat Menarik

Korean Drama Missing Nine Lakonan Jung Kyung Ho, Baek Jin Hee, Choi Tae Joon, Lee Sun Bin, kapal terbang terhempas ke dalam laut, terperangkap di sebuah pulau misteri, survivor, survival,
Review Drama Korea - Missing 9

Drama Korea Missing 9 / Missing Nine menjadi antara drama yang paling aku suka tonton ketika ini. Sekarang ini, drama tersebut baru masuk episod 10 dari 16 episod kesemuanya. Jalan ceritanya yang unik dan menarik buatkan aku tak sabar untuk tengok episod yang seterusnya. Patutnya aku tunggu kesemua episod disiarkan terlebih dahulu kemudian baru tengok kesemua episod sekaligus, baru lagi best betul tak? tapi nak buat macam mana kan sebab aku dah tertengok episod awal maka terpaksalah aku tunggu dan tonton 2 episod setiap minggu. Di awalnya aku ingatkan drama Missing 9 ini sama macam drama english series Lost tu, tapi tak berapa sama pun, bezanya jalan cerita drama Lost itu lebih complicated berbanding drama Korea ini. Drama Missing Nine ini dilakonkan oleh Jung Kyung Ho, Baek Jin Hee, Oh Jung See, Choi Tae Joon, Lee Sun Bin, Chanyeol EXO, Kim Sang Ho, Tae Hang Ho, Ryu Won, Yang Dong Geun, Song Ok Suk, Min Sung Wook, Kim Pub Lae dan ramai lagi. Pelakon Kang Ha Neul telah ditawarkan watak hero untuk drama ini, namun dia terpaksa tolak kerana ada masalah jadual manakala watak heroin untuk drama ini telah ditawarkan pada Kwon Yuri (Girls Generation), Hyeri (Girl's Day) dan Jung Yu Mi namun kesemua mereka telah menolak untuk berlakon dalam drama ini dan akhirnya watak utama drama Missing 9 ini menjadi milik Jung Kyung Ho dan Baek Jin Hee. Nampaknya Lee Sun Bin dan Song Ok Suk bergandingan sekali lagi dalam drama ini selepas sukses dengan drama mereka yang terdahulu iaitu Task Force 38.

Jung Kyung Ho, Choi Tae Joon, Chanyeol EXO, Baek Jin Hee, Lee Sun Bin, Ryu Won dan ramai lagi.
Berkesan juga lakonan Choi Tae Joon melakonkan watak jahat dalam drama ini iaitu sebagai Choi Tae Ho. Memang rasa marah dan geram betul dengan wataknya itu, wataknya sebagai Choi Tae Ho tu memang kerjanya asyik bunuh orang saja demi kepentingan diri sendiri. Memang terbaiklah lakonannya sebab berjaya menimbulkan rasa benci di hati penonton terhadap wataknya itu. Lagi pun aku dah biasa tengok dia melakonkan watak baik contohnya seperti dalam drama All About My Mom, Flower In Prison dan lain - lain lagi. Watak jahat seterusnya dilakonkan oleh pelakon Kim Pub Lae sebagai Jang Do Pal. Aku rasa dia memang sangat sesuai melakonkan watak jahat, ini ditambah lagi dengan suaranya yang unik dan garau membuatkan lakonannya makin best. Aku pernah tengok Kim Pub Lae ini berlakon dalam dramanya yang terdahulu iaitu Glamourous Temptation. Aku suka drama ini kerana ianya bergenre misteri, suspen, dan ada banyak twist yang buat penonton tertunggu - tunggu episod yang akan datang, aku suka tengok diorang semua bekerjasama ketika tersesat dalam pulau tersebut, walaupun akhirnya Choi Tae Ho akan mula buat hal dengan membunuh sesuka hatinya dan boleh terlepas pula dari hukumannya dengan menyalahkan Seo Joon Oh seratus peratus sebab dia menyangka yang Seo Joon Oh dah mati. Aku tak tahu ending drama ini macam mana sebab drama ini masih ditayangkan lagi dan masih berbaki 6 episod lagi untuk sampai ke episod akhir.

Perkara yang paling aku suka sekali dalam drama ini adalah keserasian watak utama drama ini iaitu Seo Joon Oh yang dilakonkan oleh Jung Kyung Ho dan Ra Bong Hee yang dilakonkan oleh Baek Jin Hee. Mereka berdua ini sangat sweet okey, walaupun tak pernah meluahkan perasaan masing - masing tapi dari cara mereka berkomunikasi, bergurau, saling membantu, saling menjaga, saling mengambil berat serta saling bergantung antara satu sama lain itu memang sesuatu yang sangat sweet dan comel. Di peringkat awal ketika mereka berdua terperangkap di dalam pulau tersebut, Seo Joon Oh memang banyak kerenah sampai Ra Bong Hee pun rasa menyampah tapi lepas mereka berdua terjumpa dengan yang lain yang turut terselamat, Seo Joon Oh mula berubah sikap dan menjadi lebih bertanggungjawab dan menjaga semua orang serta rajin membantu Ra Bong Hee mencari makanan untuk mereka semua dan kelihatan mereka sangat rapat. Walaupun babak antara mereka berdua tak begitu banyak tapi setiap kali ada babak diorang berdua ini, memang nampak sweet dan comel je, mereka memang pasangan yang sepadan. Ini ditambah lagi dengan ending di episod 10 drama ini apabila Seo Joon Oh tidak mati malah menelefon Bong Hee untuk datang berjumpanya di suatu tempat. Sempat lagi Seo Joon Oh tu bergurau dengan Ra Bong Hee dan berpura - pura seperti hilang ingatan.

Tak sabar nak tunggu episod ke 11 dan episod ke 12 drama Missing 9 ini pada minggu depan, rasanya jalan cerita akan jadi lebih serius apabila Seo Joon Oh yang disangka mati tapi masih hidup dan pastinya Choi Tae Ho akan melakukan sesuatu kepada Seo Joon Oh mahupun Bong Hee untuk mengelakkan rahsianya dari terbongkar. Aku harap drama ini happ ending, terutamanya happy ending untuk watak utamanya iaitu Seo Joon Oh dan Ra Bong Hee, hope diorang akan bercinta secara officialnya mahupun terus kahwin dan aku juga harap ending drama ini bukan open ending. Apapun Baek Jin Hee memang sesuai betul dengan wataknya itu, mukanya memang sesuai bawa watak baik seperti dramanya yang terdahulu iaitu My Daughter Geum Sa Wol, manakala Jung Kyung Ho pula memang pelakon serba boleh dan drama terdahulunya sebelum drama ini adalah One More Happy Ending. Ada tak yang menonton drama ini?.

Read More

17 Feb 2017

Review Filem Bollywood - Neerja

Bollywood Movie Neerja Lakonan Soonam Kapoor
Review Filem Hindi - Neerja (2016)

Ikutkan dari tahun sudah aku nak tengok Filem Neerja ini, tapi asyik tak sempat dan banyak halangan. Akhirnya semalam berjaya juga aku tonton Movie Neerja ini yang dilakonkan oleh Soonam Kapoor, Shabana Azmi, Yogendra Tiku, Shekhar Ravjiani, Jim Sarbh dan ramai lagi. Filem ini berdasarkan Kisah Benar tentang keberanian seorang Ketua Pramugari yang bernama Neerja Bhanot yang berjaya menyelamatkan 359 dari 379 penumpang dan cabin crew yang berada dalam kapal terbang yang telah di hijack oleh pengganas di Karachi Pakistan pada 5 September 1986. Walaupun akhirnya nyawanya terkorban, dirinya tetap dikenang sampai bila - bila disebabkan jasa dan keberaniannya. Filem Neerja ini release pada 19 Februari 2016 dan telah mendapat pelbagai anugerah serta filem ini juga turut mendapat pujian ramai disebabkan jalan cerita dan keberkesanan watak Neerja yang dilakonkan oleh Soonam Kapoor. Ada juga yang cakap wajah Neerja yang sebenar dan Soonam Kapoor ada iras - iras juga. Tapi bagi aku wajah mereka tidaklah begitu sama pun, mungkin ada iras sikit - sikit saja. Apapun movie ini patut ditonton oleh oleh semua kerana ianya memang terbaik, rugi kalau tak menontonnya.
Soonam Kapoor as a Neerja Bhanot
Filem yang berdasarkan kisah benar sememangnya sangat best ditonton, kerana banyak pengajaran serta kita dapat membayangkan situasi yang benar - benar berlaku. Kalau aku kat tempat Neerja tu, aku rasa aku tak mampu untuk jadi seberani Neerja, ini ditambah lagi dengan situasi yang menakutkan apabila kita tak tahu apa yang akan dilakukan oleh pengganas tersebut dan siapa yang mereka akan bunuh, tambahan lagi ketika babak - babak suspen yang menyaksikan pengganas tersebut melepaskan tembakan secara random dan sesiapa saja boleh terbunuh. Dah la ada orang tua serta kanak - kanak dalam kapal terbang tersebut. Dalam movie ini, Neerja digambarkan sebagai seorang yang ceria dan happy go lucky, suasana akan menjadi meriah dengan kehadiran Neerja, Ini ditambah lagi dia merupakan peminat pelakon Rajesh Khanna. Tak sangka juga yang Neerja ini juga masih muda, baru 23 tahun tapi dia dah berkahwin dan perkahwinannya diatur keluarga namun perkahwinannya tidak bahagia, malah suaminya juga sentiasa mengungkit pasal isu dowry dan akhirnya menyebabkan Neerja kembali semula ke rumah keluarganya. Memiliki wajah yang cantik membuatkan dirinya dapat menjadi model sambilan untuk pelbagai produk dan majalah disamping mempunyai kerjaya tetap iaitu Pramugari.

Gambar Soonam Kapoor dalam Filem Neerja
Aku kagum dengan Neerja yang pantas bertindak, dimana dia cepat - cepat inform pilot yang bertugas bahawa kapal terbang mereka telah di hijack dan membuatkan Pilot alert dan cepat - cepat melarikan diri, jadi kapal terbang tersebut tak dapat nak bergerak disebabkan ketiadaan juruterbang. Neerja juga bertindak bijak dengan cuba menyembunyi passport rakyat Amerika dari pengganas dan membuat mereka tidak dapat mengenal pasti identiti dan menyukarkan mereka untuk memilih penumpang yang nak dibunuh. Dalam situasi yang sukar, Neerja masih mampu berfikir dan cuba menenangkan penumpang dengan memberikan air dan sedikit makanan pada penumpang. Kelihatan Neerja yang paling berani di kalangan pramugari yang ada, manakala yang lain semua dah takut dan menangis. Tambahan lagi Neerja juga adalah ketua pramugari, jadi mestilah dia merasa dia bertanggungjawab untuk mengawal situasi di dalam kapal terbang tersebut. Babak paling suspen sekali mestilah ketika bekalan elektrik dalam kapal terbang tersebut mula terputus dan menyebabkan pengganas menjadi panik dan menyangka itu adalah angkara polis yang nak menyerbu masuk dalam kapal terbang dan membuatkan mereka melepaskan tembakan secara rawak.


Neerja mempertaruhkan nyawanya dengan cuba membuka pintu kecemasan untuk membolehkan penumpang menyelamatkan diri. Walaupun dia boleh menjadi orang pertama yang menyelamatkan diri tapi memilih untuk jadi orang yang terakhir keluar dari kapal terbang dengan keadaan cedera akibat ditembak oleh pengganas ketika cuba mengeluarkan 3 kanak - kanak dari kapal terbang berkenaan. Rasanya scene ketika Neerja ditembak tu mungkin tak begitu sama dengan kejadian sebenar yang berlaku, korang kalau berminat nak tahu tentang kejadian sebenar, rajin - rajinkanlah diri untuk google ye. Apa pun memang berbaloi menonton filem ini dan aku bagi 8.5 Bintang dari 10 Bintang untuk Filem Neerja ini.


Read More

15 Feb 2017

Aku Suka Lagu Rahsia Hati Nyanyian Zizi

Gambar Zizi Kirana / Zizi AF7
Lagu dan Lirik Rahsia Hati Nyanyian Zizi Kirana

Baru - baru ini aku ada download beberapa lagu, salah satunya lagu Rahsia Hati nyanyian Zizi Kirana. Mungkin ada yang konfius siapa pula Zizi Kirana ni?. Bagi yang belum tahu Zizi ni dulu bekas peserta Akademi Fantasia Musim Ke-7 (AF7) kemudian dia join kumpulan Fabulous Cat dan pernah nampak Zizi ni berlakon dalam filem Hantu Bonceng kemudian dia join pula pertandingan Dangdut Star sebelum bertanding pula di Indonesia dalam pertandingan D' Academy Asia 2. Sekarang ini dah ada lagu baru yang bertajuk Rahsia Hati ciptaan DJ Fuzz / Zizi Kirana manakala lirik lagu Rahsia Hati pula ditulis oleh Al Abbas / Muarifah. Sekali je dengar dah rasa sedap lagu ni, suara Zizi yang serak - serak basah tu pun kelihatan sesuai dan serasi dengan lagu ni. Lebih istimewa lagi lagu ini ala - ala tradisional sikit campur dengan moden gitu, Aku sertakan sekali video lagu ini beserta liriknya kat bawah ini yer, silakan dengar dan menyanyi ramai - ramai hehehe.
Lirik Lagu Rahsia Hati - Zizi Kirana

Diri tertanya wajah siapa
Bayangan kasih di dalam mimpi
Bagai dikunci tiada ku ketahui
Mungkinkah kau si penghuni hati
Tidak di mata, Tapi merasa
Pepohon rindang, Berbunga lagi
Bagai menanti cinta yang sejati
Kan menjadi milik ku abadi

Manakan aku tahu
Membisu tanpa perkataan
Kita menjalin rindu
Membisu tanpa perasaan
Rahsia hati tinggal rahsia hati
Rahsia hati siapa sangka dan siapa tahu
Rahsia hati tinggal
Rahsia hati disembunyi

Jika ternyata dia jejaka
Membawa kasih seperti mimpi
Bagai terpatri tiada kuketahui
Bahagiakah untuk ku jalani
Tidak di mata, Tapi merasa
Cahaya rembulan indah serinya
Bagai menanti cinta yang sejati
Kan menjadi milikku abadi

Manakan aku tahu
Membisu tanpa perkataan
Kita menjalin rindu
Membisu tanpa perasaan
Rahsia hati tinggal rahsia hati
Rahsia hati siapa sangka dan siapa tahu
Rahsia hati tinggal
Rahsia hati tinggal
Rahsia hati tinggal rahsia hati
Rahsia hati siapa sangka dan siapa tahu
Rahsia hati tinggal
Rahsia hati Disembunyi
Read More

13 Feb 2017

Segmen Review Blog By Syahirah Valiant

Segmen Review Blog

Hari ni nak join Segmen Review Blog By Syahirah Valiant..
Tarikh Tamat Segmen ini adalah pada 12 March 2017
Kalau ada yang nak join segmen ini, bolehlah klik Banner diatas ye..

Read More

12 Feb 2017

Resepi Putu Kacang

Cara Nak Buat Kuih Putu Kacang
Resepi Kuih Raya - Putu Kacang

Putu Kacang sememangnya jadi kegemaran aku sekeluarga, memang sedap terutamanya kalau Putu Kacang tu jenis yang lembut dan rapuh bukannya keras. Kalau Hari Raya, aku akan pastikan untuk membuat tempahan Putu Kacang ini. Sebenarnya setiap kali hari raya aku memang akan beli saja kuih raya sebab senang dan mudah berbanding nak buat sendiri. Apapun aku ada jumpa resepi Putu Kacang ni kat Facebook, credit to Page Jom Buat Biskut. Kat bawah ni aku kongsikan resepinya, jadi pada yang rajin nak mencuba membuatnya bolehlah rujuk resepi Putu Kacang yang aku share ni ye. Selamat Mencuba :)

Resepi Kuih Raya - Putu Kacang

Bahan asas kuih ini ialah kacang hijau dan gula sebagai perasa manis. Sangat ringkas tetapi agak susah untuk mendapat kuih yang tahan lama terutama jika kadar kelembapan kuih masih tinggi. Maka kuih ini perlu dijemur (zaman dulu) tapi zaman sekarang saya tak tahu sama ada ianya tetap masih dijemur atau ada kaedah lain untuk mengeringkannya. Kalau zaman dulu kuih ni akan dijemur sangat lama untuk memastikan kesegarannya terjamin.

Resepi putu kacang

Bahan - Bahan untuk membuat Putu Kacang
500g tepung kacang hijau
500g gula di mesin halus
sedikit air untuk lembabkan tepung supaya senang di terap

cara - cara membuat Putu Kacang
1. Gaul tepung dan gula.
2. Percikkan sedikit air hingga tepung dapt di terap. Jgn terlapau lembab, nanti putu akan jadi liat.
3. Perap adunan dlm 1/2 jam
4. Tekan dlm acuan putu kacang. Ketuk sedikit tapi perlahan saja, untuk keluarkan putu kacang.
5. Bila dah siap, jemur sekejap atau panaskan oven pada 100 darjah selama 10 minit. offkan oven. masukkan putu kacang ke dalam oven dan tutup pintu oven. Biarkan hingga oven sejuk dalam 1/2 jam.
6. Susun dalam bekas kedap udara.

Read More

Pencarian bloglist mac 2017 by fws


Jom Join Ramai2
Due Date- 28/2/2017
Nak Join, sila klik Banner ye..

Read More

11 Feb 2017

My Best Actor - Korean Drama Challenge Part 19

My Best Actor - Korean Drama Challenge Part 19

Letih juga mengedit blog Dari Hati Miss Mulan ini, pening jadinya bila asyik tengok code html tu semua. Aku sebenarnya tak begitu pandai nak mengedit blog sendiri hehe, edit pun dengan berpandukan tutorial dari blogger - blogger lain. Kadang - kadang memang jadi tapi kadang - kadang langsung tak jadi. Jealous pula melihat blogger - blogger lain yang mempunyai kemahiran mengedit blog mereka dan juga blog orang lain dengan begitu cantik sekali. Alangkah bagusnya kalau aku pun terror bermain coding dan seterusnya berjaya menghasilkan design - design blog yang aku suka. Mungkin aku kena lebih rajin lagi dalam mengexplore lebih banyak tutorial dan cuba apply ke dalam blog. Okey, sekarang ini aku nak kembali semula pada Korean Drama Challenge edisi ke - 19 yang soalannya berbunyi begini: Your Best Actor? Jawapannya senang je, semua pelakon pun aku minat tapi kalau nak pilih yang paling best dikalangan yang terbaik memang sukar, tapi aku cuba jugalah menjawab soalan ini dengan memilih pelakon yang aku suka secara random.
My Best Actor In Korean Drama
➔ Lee Dong Wook
Aku suka dan minat pada Lee Dong Wook ni sejak zaman Drama My Girl jadi fenomena, tapi ada juga drama - drama yang dia berlakon tidak begitu best dari segi jalan ceritanya. Contohnya aku pernah skip Drama The Blade Man dan juga Bubblegum kerana aku tak begitu suka dengan jalan cerita drama tersebut. Walaubagaimanapun Lee Dong Wook telah menebus kembali dengan lakonannya yang cemerlang dalam Drama Popular Goblin.
➔ Lee Min Ho
Rasanya rata - rata pun suka pada Lee Min Ho kan, rasanya aku suka dan minat pada Lee Min Ho bermula dari Drama Boys Over Flowers dan drama - drama lakonan dia selepas itu juga banyak yang best seperti Personal Taste dan yang terbaru sekali adalah Drama Legend Of The Blue Sea. Tapi ada juga drama dia yang aku tak berapa suka seperti Faith dan The Heirs.
➔ Lee Jong Suk
Suka tengok Lee Jong Suk berlakon, penuh dengan karisma, aku mula suka dengan Lee Jong Suk ni bermula dengan Drama I Hear Your Voice, Pinocchio dan yang terbaru W. Aku rasa Lee Jong Suk ini bijak memilih skrip dan drama yang best. Walaubagaimanapun aku ada skip juga drama yang dia berlakon iaitu Doctor Stranger kerana jalan ceritanya complicated dan memeningkan kepala otak aku hehehe.
➔ Lee Jun Ki
Sama macam Lee Dong Wook juga, aku start minat pada Lee Jun Ki bermula dari Drama My Girl sampailah sekarang. Tapi aku perasan juga yang Lee Jun Ki ini gemar betul berlakon dalam drama - drama yang berlatarbelakangkan zaman - zaman dahulu, zaman sejarah, zaman raja - raja gitu. Aku harap lepas ini, dia akan turut berlakon drama zaman moden juga barulah seimbang kan. Antara drama lakonan Lee Jun Ki yang aku minat adalah Two Weeks dan Moon Lovers : The Scarlet Heart Ryeo.
➔ Park Hae Jin
Awalnya aku tak begitu meminati Park Hae Jin ini walaupun dia ada berlakon dalam drama - drama popular seperti My Love Fron The Star, tapi bermula dengan Drama Bad Guys, aku mula start menyukai lakonan Park Hae Jin ni. Lepas tengok drama Cheese In The Trap lakonan dia dan Kim Go Eun buatkan aku makin suka pula nak tengok Park Hae Jin ni dalam drama - dramanya yang seterusnya. Rasanya watak yang ala - ala misteri memang berkesan kalau dilakonkan oleh beliau.
➔ Park Hyung Sik
Start dari Drama Hwarang aku mula suka dengan watak Ji Dwi / Raja yang dilakonkan oleh Park Hyun Sik ni. Kalau dulu, aku biasa - biasa je tak minat sangat pun dengan Park Hyung Sik ni, tapi lepas Hwarang memang nampak lakonan dia memang best. Rasanya aku lagi suka watak dia dari watak Park Seo Joon tu hehe.







Read More

8 Feb 2017

Chup Chup Ke - Sinopsis Filem Bollywood / Hindi

Poster Filem Chup Chup Ke Lakonan Shahid & Kareena Kapoor
Sinopsis Filem Bollywood / Hindi - Chup Chup Ke

TV2 malam ni, akan menyiarkan filem Hindi / Bollywood yang bertajuk Chup Chup Ke pada 8 Feb ini. Pelakon Filem Chup Chup Ke ini terdiri daripada Shahid Kapoor, Kareena Kapoor, Neha Dhupia, Sunil Shetty, Paresh Rawal, Rajpal Yadav, Om Puri, Shakti Kapoor, Anupam Kher dan ramai lagi. Filem Chup Chup Ke ni release tahun 2006 dan filem bollywood ini sudah banyak kali disiarkan di TV. Kalau tengok senarai pelakon cerita ni memang meriah dan havoc sebab semuanya best - best dan kelakar tapi bagi aku jalan cerita filem hindi Chup Chup Ke ni kurang menarik sikit, kurang lawak walaupun pengarahnya adalah Priyadarshan yang dah biasa mengarah filem - filem komedi yang best seperti Hungama dan banyak lagi. Bagi yang rindu gandingan Kareena dan Shahid Kapoor bolehla menonton filem ni nanti di Tv2. 

Aku harap TV2 dan TV3 akan lebih menyiarkan filem - filem baru atau pun filem - filem hindi yang jarang disiarkan, bukannya asyik ulang tayang jer cerita yang sama. Bosan betul kalau asyik - asyik tengok filem hindi yang sama diulang tayang, sedangkan industri Bollywood merupakan pengeluar filem terbesar kat dunia tapi stesen tv masih ulang filem bollywood yang sama. Filem Race / Race 2 adalah filem yang sentiasa diulang tayang kat tv2 tu, sedangkan banyak filem lain yang best untuk ditonton serta memberi pengajaran dan inspirasi pada penonton. Panjang pula aku membebel dalam entry ini, berbalik pada Hindi Movie Chup Chup Ke ini, aku nak kongsikan sinopsis filem ini kat anda semua. Jadi selamat membaca okey.

Sinopsis Filem Hindi - Chup Chup Ke (2006)

Mengisahkan seorang pemuda yang bernama Jeetu yang cuba membunuh dirinya kerana tertekan dengan masalah hutangnya serta menyusahkan keluarganya. Walaubagaimanapun percubaan Jeetu untuk membunuh diri tidak berjaya kerana telah diselamatkan oleh 2 nelayan yang bernama Gundya dan Bandya. Mereka berdua menyangka yang Jeetu ini anak orang kaya, namun mereka hampa bila Jeetu tidak mengingati apa - apa dan merasa terbeban kerana terpaksa menjaga Jeetu. Manakala bagi Jeetu pula, dia berpura- pura menjadi pekak dan bisu agar rahsianya selamat dan berharap tiada sesiapa tahu yang dirinya masih hidup serta keluarganya dapat menggunakan wang insuransnya untuk membayar segala hutang. Akhirnya Gundya menggunakan Jeetu sebagai pertukaran sementara untuk menyelesaikan segala hutangnya pada orang kaya Prabhat  Singh Chauhan. Jeetu kemudiannya terpaksa tinggal dan bekerja di rumah orang kaya tersebut. Di situ Jeetu berkenalan dengan Shruti yang juga bisu tapi tidak pekak. Suatu hati sepupu Shruti iaitu Meenakshi dan juga Shruti sendiri melihat Jeetu sedang menyanyi ketika dirinya sedang mabuk. Akhirnya segala rahsia Jeetu terbongkar, namun Meenakshi dan Shruti berjanji akan menyimpan rahsianya dengan syarat Jeetu harus melakukan sesuatu untuk mereka.

Lama - kelamaan Meenakshi dan Shruti menyedari yang Jeetu sememangnya orang baik dan mereka telah salah sangka padanya. Akhirnya Shruti jatuh hati pada Jeetu dan abang Shruti juga bersetuju untuk mengahwinkan Shruti dengan Jeetu. Ketika hari perkahwinan Jeetu dan Shruti, keluarga Jeetu datang menemui Jeetu dan meminta Jeetu agar pulang bersama mereka serta berkahwin dengan bekas tunangnya Pooja yang sangat menyintainya serta setia menunggunya. Jeetu mula menjadi serba salah dan Shruti mengalah, walaubagaimanapun selepas Pooja menyedari yang Shruti bisu lalu dia memutuskan untuk melepaskan Jeetu dan membiarkannya berkahwin dengan Shruti.




Read More

Ernie Zakri & Syamel Juara Duo Star

Gambar Syamel AF & Ernie Zakri
Ernie Zakri & Syamel Juara Duo Star

Menepati ramalan dan jangkaan ramai apabila pasangan duo iaitu Ernie Zakri dan Syamel menang dan menjadi Juara Duo Star musim pertama. Dari konsert pertama lagi memang dah nampak mereka boleh jadi juara, tambahan lagi mereka berdua juga tak pernah berada dalam kedudukan bottom two sebaliknya sentiasa top 3. Suara mereka berdua juga sesuai dan serasi untuk berduet, paling best sampai keluar gosip yang mereka berdua ni bercinta hehe. Rasanya semua pun tahu yang Syamel ni merupakan Naib Juara AF2015 manakala Ernie Zakrie ni Juara Bintang RTM 2009. Rasanya aku memang dah kenal Ernie Zakrie ni masa dia masuk Bintang RTM lagi tapi lepas tu lagu - lagu dia tidak begitu menyerlah walaupun mempunyai suara yang sedap sampai jadi guru vokal pula tu. Lepas lagu Jangan Marah mula popular barulah nama Ernie Zakrie ni makin menyinar, tambah - tambah menang Duo Star pula tu. Tahniah buat Ernie dan Syamel AF2015.

Aku juga suka single terbaru Syamel yang bertajuk Lebih Sempurna tu, sedap juga lagu tu, lepas ini boleh keluarkan single duet pula dengan Ernie kan. Masa di Final Duo Star, Ernie dan Syamel menyampaikan dua lagu iaitu lagu Balqis dan Lagu Kau Lupa Janji yang dibaladakan. Sedap juga lagu Kau Lupa Janji tu, yang mana penyanyi asal lagu itu adalah Jamal Abdillah. Juri - Juri Duo Star yang terdiri daripada Dato Acis, Adibah Nor dan Dato Hattan siap bagi pujian dan standing ovation lagi pada Syamel dan Ernie selepas mereka menyanyikan lagu Kau Lupa Janji itu. Pasangan duo yang lain turut memberikan persembahan yang terbaik. Kaka Azraff dan Awi Rafael menjadi Naib Juara Duo Star manakala finalis lain terdiri daripada Haiza dan Epol Drama Band serta Ayai Ilusi dan Firman.

Read More

7 Feb 2017

Sinopsis Telemovie Kamal Kamalia

Sinopsis Telemovie Kamal Kamalia RTM TV2

Setiap hari Selasa di Tv2 pasti akan ada Telemovie yang akan disiarkan, kali ni giliran Telemovie Kamal Kamalia pula yang akan ditayangkan. Drama Kamal Kamalia dilakonkan oleh Aiman Hakim Redza, Zara Zya, Kuza, Arash Mohd dan ramai lagi. Diarahkan oleh Amie Maziah serta diterbitkan oleh Global Station Sdn Bhd. Secara keseluruhannya Telemovie Kamal Kamalia ni berkisarkan tentang kisah cinta dua darjat yang mendapat tentangan hebat keluarga si pemuda. Apa pun jom layan sinopsis ringkas cerita ini kat bawah ye.

Sinopsis Telemovie Kamal Kamalia

Shah yang tidak mempunyai kekasih telah didesak oleh keluarganya untuk mencari jodoh. Shah yang meminati Kamalia memujuk Kamalia berjumpa dengan keluarganya. Malangnya ayah Shah tidak menyukai Kamalia yang bekerja di kedai makan. Penghinaan itu menyebabkan Kamalia tergores lalu meninggalkan keluarga Shah dan Shah cuba memujuk Kamalia. Namun adakah maafnya diterima Kamalia? Bagaimana pula kesudahan kisah cinta mereka? Apa yang bakal berlaku seterusnya?.

Read More

The Worst K-Drama You've Watched Until the End

The Worst K-drama You've Watched Until the End:


Tajuk entry ni bukan main lagi kan, the worst pulak tu, hehe apa pun dah masuk cabaran ke 18 dah untuk Korean Drama Challenge ni. Berbalik pada tajuk entry ni aku tak nak cerita atau senaraikan drama yang teruk ke apa ke tapi aku cuma nak senaraikan Drama Korea yang mempunyai barisan pelakon yang popular dan mantap serta jalan cerita yang bermula dengan baik tapi di pertengahannya mula jadi kurang best sedikit disebabkan jalan cerita yang meleret - leret, sedikit membosankan dan sebagainya. Walaubagaimanapun aku berjaya menonton episod demi episod drama korea yang aku senaraikan kat bawah ni dari awal sampai akhir. 

1) I Miss You & Marry Him If You Dare
- Drama I Miss You dan Marry Him If You Dare ini kedua - duanya dilakonkan oleh pelakon popular Yoon Eun Hye tapi itulah entah kenapa aku rasa jalan ceritanya agak kurang disukai oleh aku tapi masih menghiburkan juga sebab aku berjaya menonton hingga ke akhir episod.
2) Fated To Love You
 - Merupakan lakonan Jang Hyuk dan Jang Na Ra, gandingan yang best tapi mungkin aku tidak begitu suka watak Jang Nara dalam drama ni yang nampak agak lemah, senang kena buli malah muka dia pun sentiasa pucat dan kurang makeup.
3) My Lovely Girl
- Drama My Lovely Girl ni dilakonkan oleh Rain, Krystal, L Infinite dan lain - lain lagi. Barisan pelakon memang best, tapi sayangnya jalan ceritanya serba tak kena, kurang unsur - unsur dramatik dan agak susah juga untuk aku habiskan tengok drama ni tapi berjaya juga.
4) Birth Of A Beauty
- Drama ini dilakonkan oleh ramai pelakon favorite aku dan jalan ceritanya boleh tahan juga terutamanya di permulaan cerita. Entah kenapa bila sampai di pertengahan dan penghujung drama ni mula bertukar menjadi sedikit bosan dan draggy. Apa pun semua pelakon drama ini agak sporting juga bila kesemua pelakon watak utama cerita ini muncul dalam program Running Man. Susah sebenarnya nak tengok kesemua pelakon utama dalam 5 hingga 6 orang sanggup turun padang join program variety show seperti Running Man ni plus sangat sporting pula tu.

5) Warm and Cozy & The Time We Were Not In Love
- Persamaan kedua - dua drama diatas adalah bergenre romantik komedi, mempunyai jalan cerita yang simple dan sweet, lagu - lagu OST yang best tapi sayangnya mungkin jalan ceritanya terlalu biasa, simple dan tiada elemen - elemen suprise, twist atau mengejutkan dan terlalu bergantung dengan adegan romantik semata - mata membuatkan jalan cerita sedikit kurang menarik. Walaubagaimanapun, kedua - dua drama ni dilakonkan oleh pelakon popular dan berbakat besar seperti Ha Ji Won, Yoo Yeon Seok, Kang So Ra dan ramai lagi.
6) Mask 
-  Drama ini dilakonkan oleh pelakon hebat Soo Ae tapi entah kenapa aku tak berapa minat dengan drama ini walaupun mempunyai barisan pelakon yang best dan menarik. Tapi aku dapat gak tonton sampai ke final episod sebab rasa macam rugi pula kalau berhenti setengah jalan.
7) I Have A Lover
- Drama ni mempunyai episod yang panjang dalam 50 episod macam tu, jalan ceritanya bermula dengan baik dan membuatkan aku tertunggu - tunggu episod yang seterusnya. Bila masuk pertengahan episod memang lain pula jadinya, momentum baik dan laju pada awalnya mula mendatar dan membosankan. Nasib habis juga 50 episod drama ni.
8) Moorim School
- Di awal jalan cerita drama ni memang menarik sebab macam ala - ala sekolah Harry Potter gitu hehe, penuh misteri dan membuatkan penonton teruja. Walaubagaimanapun hujungnya tak seindah di awalnya, bila jalan cerita mula jadi boring dan aku habiskan juga tengok sebab dah tengok dari awal kan, jadi aku teruskan juga sebab persoalan akan terjawab di episod akhir drama ini.

9) Please Come Back Mister
-Drama ni berjaya menghimpunkan ramai pelakon popular seperti Rain, Lee Min Jung, Oh Yeon Seo, Lee Ha Nui, Yoon Park dan ramai lagi tapi sayangnya jalan cerita drama ini tidak begitu menarik. Aku berjaya menghabiskan drama ini pun disebabkan para pelakon yang best kalau bukan sebab pelakonnya mungkin aku dah skip drama ini.
10) Entertainer
-Selepas kejayaan drama Kill Me Heal Me dan Reply 1988, ramai yang tak sabar menantikan gandingan Ji Sung dan Hye Ri dalam drama Entertainer ni. Walaubagaimanapun jalan cerita drama ini kurang berjaya mengembalikan kegemilangan drama lakonan Ji Sung dan Hye Ri yang terdahulu.
11) Lets Fight Ghost
-Bergenre seram dan misteri membuatkan episod - episod awal drama ini menarik namun entah kenapa aku masih kurang suka jalan ceritanya walaupun dilakonkan oleh pelakon best seperti Taecyeon dan Kim So Hyun.
12) Cinderella and Four Knights
- Drama ini juga turut dibarisi oleh pelakon popular dan kacak tapi jalan ceritanya tak seindah tajuknya dan membuatkan aku agak sukar juga nak habiskan menontonnya tapi nasib lah ada ramai pelakon best yang buatkan aku habiskan juga.

Read More

5 Feb 2017

Sinopsis Telemovie Peah Singa TV9

Sinopsis Telemovie Peah Singa Slot Skrin Di 9 (TV9)

Telemovie Peah Singa yang bergenre komedi ini akan disiarkan di Slot Skrin di 9 pada hari Isnin, 6 Feb ini jam 8.30 malam di TV9. Pelakon yang membintangi Drama Peah Singa ini adalah Izzue Islam, Miera Liyana, Azzahra Ahmad dan ramai lagi. Tengok dari tajuk telemovie ni pun, dah rasa lawak so jalan ceritanya pasti menarik kan. Telefilem Peah Singa ini diarahkan oleh Zamri Zakaria dan diterbitkan oleh 2606 Skyline Pictures Sdn Bhd. Apapun jom tengok sinopsis ringkas Telemovie / Telefilem Peah Singa kat bawah ni yer..

Sinopsis Telemovie Peah Singa Lakonan Izzue Islam

Peah sifatnya yang garang dan Aifan pula manja. Peah dan Aifan bertemu jodoh, pelbagai peristiwa lucu berlaku semasa Peah dan Aifan membiasakan dengan kehidupan suami isteri dengan sikap berbeza. Bila seorang yang garang bertemu yang manja memang macam - macamlah yang terjadi. Walaubagaimanapun pada suatu malam, Peah dan Aifan terjumpa bayi yang diletakkan di depan rumah mereka dan mereka mula menyayangi dan menjaga bayi tersebut. Kehadiran bayi tersebut mula mengubah sikap Peah dan Aifan untuk menjadi lebih bertanggungjawab dan matang.
Read More

4 Feb 2017

Drama Korea Yang Aku Tengok Lebih Dari Sekali

Drama Korea Yang Aku Tengok Lebih Dari Sekali

Korean Drama Challenge Part 17, diam tak diam dah masuk part 17 pun, so kalau korang nak tengok part 1 sampai 16 tu, bolehla klik page kat atas sekali bawah header, yang tertulis All About Korean Drama. Kat page tu ada semua senarai dan kalau korang rajin boleh juga join sekali hehe. Soalan ke 17 berbunyi begini :- 17. A Kdrama That You've Watched More Than Once?.

Ikutkan aku jarang betul tengok drama korea lebih dari sekali sebabnya aku tengok online jer dan tak download pun drama - drama korea ni semua, so memang malas nak tengok kali kedua secara online kecuali kalau drama tersebut disiarkan di TV baru la aku layann, tapi tu pun tengok mood aku juga lah, selalunya memang aku malas juga nak tengok kat TV tu hehe. Lagipun kalau disiarkan di TV biasanya diorang akan potong drama tu jadi lebih pendek untuk dimasukkan iklan semua, tak pasal - pasal drama 16 episod boleh berubah jadi 28 episod hahaha contohnya macam kat TV9 tu.

Senarai Korean Drama kat bawah ni memang aku tengok lebih dari sekali mungkin berpuluh kali juga hehe

1) My Girl
-Aku memang angau betul dengan drama ni masa dulu2 tu sampai sanggup beli DVD Original Drama My Girl ni, bila dah ada DVD My Girl ni memang puas hati betul lah, sebab boleh tengok berulang kali, plus OST My Girl ni memang best sangat. Sekarang ni entah ke mana DVD tu pergi, hilang tak dapat dikesan pula kat rumah ni, malas pula aku nak selongkar satu rumah sebab drama tu dah lama kan, tapi seronok juga kalau sekali sekala layann kan.

2)My Girlfriend Is a Gumiho
- Okey sama juga macam My Girl tu, drama ni pun aku ada DVD nyer, so memang banyak kali juga laa aku ulang tengok drama korea ni, tak jemu pula tu, sweet betul miho dan dae wong tu. Jalan cerita juga best, lagu lagila syok dengar. Adegan sedih dalam drama ni memang buat aku menangis juga laa terutamanya masa episod 15 dan 16 tu. Walaupun happy ending tapi alangkah bestnya kalau diorang buat sequel kan.

3) Kill Me Heal Me
- Drama ni ada disiarkan kat TV, so aku layann lah kan, tapi boleh pula diorang pendekkan dari satu jam ke 40 minit jer.

4) The Master's Sun
- Ada tengok kat Tv juga, iaitu dekat channel ONE, tapi sekejap jerla sebab aku takde Astro Beyond yang boleh tengok HD punya channel. Sedih pula, sekarang semua main HD tau, takde duit nak langgan HD bagai ni.

5) I Hear Your Voice
- Tengok di TV juga

Teringin nak tengok Drama Goblin sekali lagi hehe, baru lepas tengok Goblin Special Part 1 & 2 : The Summoning.

Nampak tak, sikit jer drama yang aku ulang tengok, dalam 5 drama kat atas tu cuma 2 jer yang betul - betul aku tengok berulang kali.



Read More

3 Feb 2017

Senarai Drama Korea Yang Aku Tengok Separuh Jalan

Senarai Drama Korea Yang Aku Tengok Separuh Jalan

Gigih aku nak menjawab soalan ke 16 untuk cabaran suka - suka Korean Drama Challenge Part 16 ni. Soalan ke 16 tu adalah seperti yang tertera di bawah ni. Sebenarnya aku memang tak berapa ingat Drama Korea mana yang aku skip mahupun tengok separuh episod jer ataupun tengok beberapa episod awal jer. Jadi aku terpaksa la goggle senarai drama Korea yang release dari tahun 2011 hingga 2016 dan baru aku leh senaraikan kat bawah ni hehehe. Reason aku tengok tak habis atau tengok separuh jalan jer mungkin sebab malas nak tengok, agak bosan, agak draggy, agak tak best dan lain - lain lagi. Lagipun citarasa kita semua kan berbeza - beza kan, maybe aku rasa tak best tapi korang plak suka kan. So lets check it out:-

16. A Kdrama You've Started But Can't Finish:

➸ Padam Padam The Sound Of His and Her Heartbeats
➸ Love Rain
➸ Lie To Me
➸ Doctor Stranger
➸ Doctors
➸ My Princess
➸ School 2013
➸ The King Two Hearts
➸ Faith
➸The Prime Minister and I
➸ Miss Korea
➸ When A Man Loves A Woman
➸ Nine ; Nine Time Travels
➸ Dating Agency Cyrano
➸ Golden Cross
➸ The Blade Man
➸ The Kings Face
➸ Triangle
➸ Pride and Prejudice
➸ A New Leaf
➸ Modern Farmer
➸ Plus Nine Boys
➸ Misaeng
➸ Blood
➸ Sassy Go Go
➸ Orange Marmalade
➸ Scholar Who Walks The Night
➸ Heard It Through Grapevine
➸ High Society
➸ Reply 1997 & 1994
➸ Hidden Identity
➸ Six Flying Dragons
➸ Bubblegum
➸ Super Daddy Yul
➸ My Beautiful Bride
➸ Falling For Innocence
➸ Neighborhood Lawyer Jo Deul Ho
➸ Sweet Stranger and Me
➸ GoodBye Mr. Black
➸ Ms Temper & Nam Jung Gi
➸ Fantastic
➸ Night Light

Read More

My Random Post