25 Sep 2014

Birthday Giveaway by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join


Klik Banner untuk Join

Birthday Giveaway by Shad dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh 
Read More

24 Sep 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....
Read More

21 Sep 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 19 - 1 Resepi Kegemaran Anda


KEK COKLAT MOIST
Bahan A
1 cawan air
1 cawan minyak masak
1 cawan susu pekat
1 cawan serbuk koko
1 cawan gula kastor
2 biji telur

Bahan B

1 cawan tepung gandum
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh soda bikarbonat

Bahan C ( Topping )

1 cawan minyak masak
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu pekat

Cara-caranya :

Masak bahan A(kecuali telur) dengan api sederhana ( masak sehingga gula larut dalam air). 2 biji telur dipukul sekali dan masak sekali dengan bahan A. Akhir sekali masukkan bahan-bahan B dan masak bersama. Siap untuk di kukus atau di bakar.
#kek 1 kilo akan masak dalam 20-30 minit samada bakar@kukus.

Cara-cara membuat topping :

Panaskan minyak masak dan masukkan serbuk koko dan susu pekat kemudian kacau. ( sekiranya pekat sangat boleh masukkan sedikit full cream @ kurangkan serbuk koko. Siap untuk di topping.
Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 18 - Siri Tv Kegemaran


Aku suka tengok drama2 Korea, banyak yg best2..tapi kalau drama korea yg episodnya terlampau pjg tu aku dh mls nk tgk laaa hihihi. Antara cite yg aku suka tgk mcm cite My Girlfriend is a Gumiho, The Masters Sun dan byk lagi. Selain tu aku suka tengok Running Man, boleh gelak ketawa ramai2 hahaha. Kalau rancangan tempatan, aku suka tengok Maharaja Lawak Mega, terutamanya kalau kump favourite aku bertanding baru lg best.

Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 17 - 5 Perkara Yang Anda Rindukan, Apa Saja


5 Perkara Yang Aku Rindukan..

1- Zaman Sekolah - Kalau boleh nak kembali masa sekolah dulu,rinduu kot, aku paling stress masa masuk tingkatan 3 dulu. Stress sebab apa? stress sebab aku masuk kelas pertama sekali, pendek katanya kelas budak pandai. Dalam kelas tu ramai budak cina yg mmg pandai2 budak melayu berapa kerat jer..xde geng tauuu. Semua geng aku tercampak kelas no 2. Kalau aku tahu jd camtu baik masa form 2 tu aku buat periksa gitu2 jer xdelaa tercampak dlm kelas budak pandai ni haha, Lebih stress cikgu matematik masa tu sgt garang dan aku selalu yg jdi mangsanya sbb x terror matematik. Masa form 4 dan 5 mmg cool sbb kali ni kelas dah ikut aliran yg kite amik. Ramai geng aku satu kelas dan ramai budak melayu dlm kelas tu. Tensionnyer ada gak budak nakal terselit dlm kelas tu jdi apa lgi, cikgu disiplin syg sgt laa jwbnyer hehehe. Form 6 pula mmg best sbb masuk sekolah lain, suasana baru dan member baik ada sekali. Happening juga.

2- Zaman Universiti - rindu kawan2 masa kat universiti dulu..rindu kat kolej kediaman, rindu bilik dan katil aku kat sana. Rindu umah sewa, roomate dan housemate, rindu coursemate, rindu bilik aku kat umah sewa tu, rindu pensyarah, rindu bilik kuliah, library, rindu fakulti, surau dan suasana disitu, rinduu tempat fotostat hehe, Rindu nak buat assignment semua hihi, byk betul rindunyer kann hehe..

3- Rindu kawan-kawan lama
Kawan datang dan pergi, ada yg loss contact, ade yg busy dgn family diorang semua, mklumlah semua ada tggjwb masing2 kan..kan best dapat jdi cam dulu2 kan..

4- Rindu nak aktif baca novel macam dulu2, sekarang ni dah busy, novel mmg xde masa nak beli dah huhuhu

5- Rindu kan si Comel - Comel ni kucing aku, kucing betina, die dulu kerap betul beranak hehehe so aku dapatlah bermain dgn anak2 die yg qiut2 tu, rindunyerrr, sekarang ni comel dah hilang, die x balik umah pun huhuhu. Kat umah hanya ada kucing jantan jer huhu x dpt laa nk tgk anak2 kucing yg baru lahir yg comel2 tu..

Byk yg tertinggal dah utk cabaran 30 hari ni, xpe pelan2 kayuh,janji dapat selesaikan cabaran betul x, hehehe.

Read More

19 Sep 2014

Heartbroken Chocolatier & Mizobata Junpei



Baru2 ini ada tengok Japanese Drama yg bertajuk Shitsuren/Heartbroken Chocolatier. Drama ni kira drama baru gak laa sebab release dlm Jan 2014. Aku bukan penggemar drama2 Jepun ni sebaliknya aku lebih kpd drama2 korea. Kisah terjebak sekejap tengok drama jepun ni bermula apabila aku ada tertengok satu movie kat tv yg berjudul High School Debut lakonan Mizobata Junpei. Lepas tengok movie tu terus tersuka lak kat die ni hehe teruslah aku gi search pasal movie or drama terbaru die. Kat situ ada keluar senarai pasal movie n drama2 die. Aku pun try tengok movie die tajuk Akai Ito. Jln cerita die kureng n heroin dlm cite tu sgt laa x comey hahaha tpi demi MJunpei aku tgk gak. Pastu aku tgk drama jepun Detective Conan, Mizobata Junpei yg jadi detektif Conan tu tapi aku tengok sekerat jer sebab rasa boring n heroin die x lawa hahaha.
Pastu aku tengok drama latest die iaitu drama ni lah Heartbroken Chocolatier, tapi die jadi hero kedua jer dlm drama ni, mula2 mcm x setuju knp bukan die yg jadi hero drama ni, tapi bila aku dh tgk jalan cerita drama ni aku legaaa Mizobata Junpei jadi hero kedua bukan hero utama sebab watak die sbg Olivier mmg sesuai dgn die matang, baik semua berbanding watak hero utama yg menyakitkan hati jer sbb x boleh move on kerana masih mengharapkan cinta Saeko yg merupakan cinta pertamanya dari sekolah walaupun Saeko tu dah kahwen. Memang geramm jer tgk perangai hero drama ni sebab terlampau angaukan Saeko walaupun ada dua wanita lain yg turut mencintainya. Tapi hero drama ni juga cute n adorable gitu.
Saeko tu juga sangat qiut, sweet n comel cuma x berkenan dgn perangai die jer. Tension dgn Saeko ni sebab die mcm mempermainkan perasaan Koyurugi Sota, x kanlah die blurr sgt mcm x leh agak yg Sota tu masih ada hati dgn die. Pastu bila die bergaduh n x tahan dgn perangai suami die yg kaki pukul tu die die lari dari rumah n dtg cari Sota pastu boleh plak berskandal dengan Sota lepas tu. Bila dah lama bersama Sota n die tahu die mengandung, die nak kembali balik pada suami die. Emmm x paham aku berani gak die balik kt suami die yg kaki pukul tu dan suami die slumber jer terima die balik dgn happynyer. Tapi aku suka gak tengok sifat ceria Saeko ni, die ni cute sgt pastu sentiasa tersenyum jer pastu die agak mahir memberikan nasihat dlm cinta. Orang yang tak suka dengan Saeko ni boleh jadi suka nak berkawan lak dgn die lepas berborak dgn Saeko ni sebab Saeko ni pandai ambik hati orang n susah nak rasa benci or marah dgn die sbb die adorable hehe.
Inilah hero utama drama ni yg pegang watak Sota tu. Aku ingatkan Mizobata Junpei lebih tua dari die tapi rupanya tidak sebab die lagi tua sbb die lahir dlm tahun 1983 manakala mizobata junpei 1989..Sempat lagi tu aku check pasal sape tua/ muda ni hehe. Maybe muka hero drama ni ala2 baby face so awet muda gitu hohoho. Dalam drama ni kita akan dapat tengok banyak coklat hehe n cara2 diorang buat coklat semua. Drama ni adalah mcm adaptasi dari komik popular jepun. Kalau kt negara kita, diorang suka adaptasi dari novel2 kan tapi kat Jepun beza sikit sbb diorang adaptasi dari komik yg bersiri-siri tu. Kalau perasan drama2 korea juga suka buat remake dari drama2 jepun kann cthnya mcm drama Boys Over Flowers, Suspicious Housekeeper, The Queen Classroom dll.

Sesuai dengan tajuk drama ni Heartbroken Chocolatier, mmg ending die pun heartbroken jugak lah, sbb lepas Saeko tgglkan Sota dan kembali pd husband die, Sota jadi hilang inspirasi dan tak mampu lgi membuat coklat2 yang sedap dan istimewa. Die hampir2 nk tutup kedai coklat die tu. Last sekali die terus keseorangan. Dua perempuan yg suka kt Sota tu pun buat keputusan utk move on dan x mehu mengharapkan cinta Sota lgi. Kemudian Sota nak bawa diri gi Paris utk cari dirinya dan belajar lgi utk buat coklat. Apapun aku mmg suka scene2 kelakar dlm drama ni sbb lwk jer..
Watak die dlm drama ni Sekiya kot kalau x silap. Hensem tapi sangat pendiam n kurang bersosial. Awalnya ingatkan die akan jadi BF Karuko tpi hampehhh. Watak die cam pelik sikit hahaha die mcm kurang berminat dalam semua perkara. X leh blah part cara die balas SMS dari Karuko, sepatah ayat jer die reply sedangkan karuko tulis punya pjg. Geram jadinya Karuko tu lepas tengok reply dari Sekiya ni. Sekiya ni jenis x suka pikir benda remeh temeh. Tak tahu apa jadi dgn die sebab watak die x dikembangkan sgt dlm cite ni. Setakat gitu2 jer.

Pendek katanya drama ni best masa scene2 kelakar jer laa, scene2 lain xde sgt..Lupa nak ckp drama ni 11 episod jer. Memang sesuai sgt tajuk drama ni dgn jln cerita hehehehe. Pasni lynn drama korea jer laa hohoho.

Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 16 - Siapa, Bagaimana Anda 10 Tahun Lagi


Soalan makin susah beb..tak tahulaa apa yang akan jadi 10tahun lagi.. Manusia merancang tuhan yg menentukan. Apapun aku harapkan biarlah semuanya berada dlm keadaan yg baik2 saja. Maybe time tu aku dah ada anak kot hahaha. Nak hurai pjg2 aku x tau nk hurai apa tapi apa yg akan jadi 10 tahun akan dtg aku tak tahu tapi aku berdoa agar semuanya dlm keadaan yg baik, sihat sentiasa, rezeki sentiasa ada dan hidup bahagia. Amin..

Read More

15 Sep 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 15 - Surat Untuk Seseorang, Siapa Saja



Cabaran untuk hari ini agak susah. Surat untuk seseorang ek, ntahlaa aku tak rasa nak menulis surat untuk sesiapa pun buat masa ini. So camne nak buat cabaran ini..tapi kalau pikir2 balik mungkin aku akan tulis surat untuk kawan aku. Rindu die, rindu masa belajar dulu. Dalam ramai2, die antara yang boleh diharap. Walaupun kdg2 aku tension gak dgn die hehe tpi biasalah tu dlm prsahabatan, ada gaduh2 manja gitu. Sekarang ni die dah kahwin n dah ada anak sorang n sekarang ni kami dah jarang brhubung. Lagipun die mesti busy dgn familynya semua. Isi surat tersebut tak payah laa aku gtau kat sini ehehe cukuplah kalau korang tahu yg aku rindu dgn die. Lagipun bab2 surat ni agak terlalu personal. Jadi biar disimpan dihati jer k..see u in next challenge... 

Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 14 - Cerita Kasut Saya

Aku xde idea sangat nk cerita pasal kasut ni semua hehe. Tapi aku mmg x reti dan x gemar nak pakai kasut tumit tinggi ni. Dengan bila berjalan high heels tu akan berbunyi keletik keletuk keletik keletuk sekaligus menarik perhatian org lain. Disamping dengan sakit kaki kalau berjln pakai high heels ni lama2. Selain melambatkan pergerakan kita. Aku suka pakai kasut yg tapaknya rata senang n selesa bila memakainya. Lagi satu pakai high heels ni kena control ayu gitu hahaha x boleh jalan laju2 kena slow2 adoii letih kot..Tapi bagi yg dah biasa pakai high heels ni mungkin xde masalah lah kot kan. Tapi ni sekadar pandangan aku jer laa. Apapun walaupun aku xsuka pakai high heels ni tpi aku suka lak tgk org lain pakai cthnya mcm artis ker kan hihihi..

Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 13 - 5 Blog Kegemaran


Ni antara blog2 yg aku suka singgah, ikutkan byk blog aku suka singgah tpi dah soalan mintak 5 jer so aku listkan 5 blog dibawah. Setiap blog dibawah ada kelebihan masing2..


sorry aku malas nk hurai pjg2 so aku direct to the point jer k..

Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 12 - 5 Wishlist Anda

5 Wishlist Aku...

-Ingin memiliki keluarga bahagia iaitu mempunyai suami tercinta dan anak2 yang comel gitu

-Ingin mempunyai kereta idaman

-Ada kesempatan nak beli phone baru yang tercanggih punye hohoho berangann nih..

-Ingin pergi bercuti dan melancong di luar negara mcm kat Turki, Eropah atau lain2 tempat.

- Ingin mempunyai kerjaya yang stabil dan kesihatan yang baik.


Read More

11 Sep 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku, Seorang Blogger

BEN ASHAARI

Assalammualaikum..
Hari ni nak join segmen yg dianjurkan oleh Ben Ashaari. Sape nak join gak boleh klik banner diatas yer..

Latar Belakang Blog ini.

Blog ini masih baru, sebenarnya blog ini dibuat untuk orang lain. Disebabkan dia dah tak nak guna jadi saya delete dan buat baru dan menjadi blog kedua saya. Blog ini lebih santai dan lebih senang dan bebas untuk saya luahkan pendapat dan ceritakan hal-hal personal berbanding di blog pertama tersebut.

Kelebihan blog saya ni errr mungkin saya lebih mesra pembaca disini ceewahh sebab blog ni lebih santai gitu dan saya akan menambahbaikkan blog ni dari masa ke semasa. Yelah blog baru jadi banyak yg x perfect sana sini hehe.

Impian bila jadi blogger ni kalau boleh saya nak penulisan saya di blog ini seperti review2,pendapat/pandangan boleh dijadikan sumber rujukan oleh pembaca diluar sana. Saya juga mengharapkan info2 yg disampaikan berguna untuk semua yg membacanya. Last sekali saya juga ingin menjana pendapatan menerusi blog walaupun xdelaa banyak mana tapi yang penting happy hehehe.

Salam Perkenalan untuk semua.. ;)

Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 11 - Kenangan Lucu Zaman Kanak-Kanak

Cabaran hari ke 11..

Masa kecik2 dulu, aku bersekolah waktu petang jadi waktu pagi aku akan gi mengaji. So ramai kawan2 satu sekolah aku mengaji di tempat yang sama. Ustaz kami ni lak memang sangat baik, cool n spoting gitu, jarang nak marah2. Cuma kadang2 jer bila mood die x berapa okey baru die marah, selalunya die sporting jer. Masa waktu mengaji ni kami semua diberikan waktu rehat. Dalam waktu rehat ni lah boleh makan kalau nk makan atau pun nak bermain dgn kawan2. Selalunya kami akan makan dulu kemudian bermain.

Macam2 permainan yg kami main, batu seremban lah, main masak2 lah, main polis dan pencuri ni bermain sekali dgn budak lelaki, berlari-lari keliling surau hihi. Selalunya kiteorg akan main masak2, kumpul ramai2 pastu tentukan sape yg jadi kakak pertama kakak kedua, adik, mak semua. Belakang surau akan jadi port kiteorg, habislah segala daun-daun pokok kiteorg ambik hihi, buah2 kecik yg ada di belakang surau pun kiteorg ambik gak. Kemudian gate surau tu kiteorang jadikan pintu rumah kiteorg hehe. Kemudian adik lelaki member aku yg masih kecik tu kiteorg kahwinkan die dgn budak perempuan yg lagi kecik dari kiteorg hehe. Pastu bermulalah perarakan perkahwinan tu, duduk bersanding bagai. Daun2 yg kiteorg ambik tu kiteorg baling2 n taburkan ke arah budak2 kecik yg bersanding tu hahaha.

Sampailah ustaz jerit masukk semuaaa. Baru kiteorg berhenti n masuk semula ke surau. Lepas habis mengaji kiteorg terus balik ke rumah sbb nk bersiap-siap untuk ke sekolah pula. Tu cerita masa mengaji waktu pagi kan. Ni pulak masa sekolah pagi n mengaji waktu petang. Masa ni dah besar sikit, maybe dlm darjah 4/5 kot, so dah x main masak2 bagai semua ni. Lepas habis mengaji, kiteorg dlm 4-5 orang suka masuk ke dalam surau di tingkat atas di bahagian tempat solat perempuan. Pastu duduk kat situ n sembang2 hehehe. Waktu petang mmg tak ramai org dlm surau tu. Entah camne ustaz boleh tahu kiteorg ada dlm surau tu, maybe sbb kiteorg bising kot jd die tahu. Apalagi ustaz tu suruh kiteorg balik rumah masing2 n jgn main2 dlm surau tu hehe.

Tapi kiteorg x serik, terus gak curi-curi masuk surau tu hehehe. Kadang2 bila dengar ustaz tu naik tangga surau, terus kami cepat2 sembunyi di belakang tirai besar tu hehehe. Tapi ustaz tu tahu kami sembunyi jadi mission x berjaya hehehe. Tu antara kenangan masa zmn kanak2 aku.


Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 10 - Apa Di Dalam Handbag Anda

Antara Benda yg ada dlm Handbag aku seperti-

-Henpon
-Beg Duit
-Compact Powder
-Cermin
-Ubat Mata (standby siap2 kot2 tetiba mata merah ker kan hehe)
-Perfume
-pen/notepad (kdg2 ada dlm beg kdg2 xde hehe)

tu jerlaa kot dlm handbag aku..


Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 9 - 5 Lelaki Yang Menarik Perhatian Anda

Masuk ke cabaran ke 9..straight to the point-

5 Lelaki Yang Menarik Perhatian Miss Mulan

- Lelaki yang penyayang dan penyabar, susah nak cari lelaki yg penyabar ni skrg. Ada tu mmg ada tpi biasalah susah nak jumpa kan, yg panas baran, ego mmg ramai.

-Lelaki Yang Tidak Merokok, Aku mmg kurang gemar dgn lelaki2 yg merokok ni, dah tahu rokok tu membahayakan kesihatan tapi masih nak hisap gak..adoiii. Tambah2 aku ada Asthma mmg x boleh dekat dgn org yg merokok ni.

-Lelaki yang tidak kedekut, maknanya lelaki yang tidak terlampau kedekut atau tangkai jering. Nak berjimat pun biarlah berpada-pada, yang penting biar semuanya serba sederhana

-Lelaki Yang kemas, maksud aku kemas seadanya dari segi pemakaian, bukannya serabai

-Ni yg paling penting sekali iaitu Lelaki yang Beriman..kalau die beriman insyaallah die boleh bimbing org2 disekelilingnya.

Read More

8 Sep 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 8 - 5 Lagu Cinta Kegemaran Anda

5 lagu Cinta Kegemaran Aku..

1- Aku Cinta Padamu ~Siti Nurhaliza
2- Mewangi ~Akim & The Magistrate
3- Ku Ada Kamu ~Adira
4- Biarkan Aku Merinduimu ~Liza Hanim
5- Seruan Jiwa ~Salma

Tu antara senarai lagu cinta kegemaran aku..best2...tak caya korang boleh try gi download n dengar sendiri hehe..k..bye..


Read More

7 Sep 2014

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam
[Sila nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 
Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 7 - Sejauh Mana Pendidikan Itu Penting Bagi Anda

Assalammualaikum..
Woww Tajuk untuk cabaran hari ni sangat susah. Dah macam soalan Karangan Bahasa Melayu masa zaman2 sekolah dulu. Otak pun dah blurr seketika hehehe lagipun aku suka tulis yg ringkas2 jer. Kalau dulu masa sekolah mmg terror bab2 nk karang pjg2 ni hehe. So macam biasa untuk cabaran ini aku tulis simple2 jer lah ek. Tadi ada terbaca blog2 lain yg buat cabaran yg sama, mantap2 gitu penjelasan dan penerangan mereka.

Sememangnya Pendidikan itu sangat penting. Tambahan lagi di zaman moden ini dimana kemajuan dan kecanggihan menjadi penting. Tapi ianya haruslah seimbang dimana selain pendidikan dan ilmu di dunia, pendidikan/ilmu di akhirat juga harus dititikberatkan. Sekarang ini, kebanyakannya kejar ilmu dunia jer, ilmu akhirat dilupakan. Ianya harus balance barulah hidup lebih berkat Insyaallah. Okey dah takde idea nk tulis pjg2 ni huhuhu kalau tgk perkataan "sejauh mana"tu ianya nak kita menerangkan dgn lebih mendalam, tapi aku mls nk pikir skrg ni so see u in next entry..

Kalau soalan ni keluar untuk karangan SPM dulu mmg aku x jawab agaknya, hihi aku pilih soalan lain.

Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 6 - Apa Yang Anda Makan Hari Ini



Assalammualaikum..
Dah cabaran hari ke-6 dah ni, so tajuknya adalah Apa Yang Anda Makan Hari Ini?. Waktu pagi aku makan Pisang Goreng sambil baca Akhbar gitu hehehe. Waktu Tengahari makan nasi putih berlaukkan ikan goreng serta sedikit daging n berkuahkan sambal tumis n kuah gulai. Jangan tak tahu aku gemar makan pedas2 ni. Masa belajar dulu n duduk umah sewa, housemate aku semua seriauu tgk aku makan pedas2 ni hehe. So kalau diorang nk tolong belikan makanan senang sebab diorang dh tau lauk dan kuah apa nak bubuh dlm nasi tu. Waktu malam makan burger jer hehehe. 

Dulu masa belajar di Universiti n duduk umah sewa mmg rajin makan maggi. Maggi Tomyam adalah makanan keperluan okey hehehe. Maggi jenis lain x minat sgt. Memang stok maggi kena ada. Sekarang ni memang dah jarang sesangat makan Maggi dah. Okey pasni nak update Cabaran hari ke-7 pula hehehe. Semalam mls nk online, so sekarang ni kena update 2 cabaran terus.
Read More

5 Sep 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 5 - 3 Perkara Yang Anda Ingin Katakan Kepada Bekas Kekasih

Hahaha susah cabaran hari ni..sebab x tau nak tulis aper ni..so aku merapu jerlaa ek hehe n sgt simple ni..

3 Perkara Yang Aku Ingin Katakan Kepada Bekas Kekasih-

1) Semoga Berbahagia Selalu
2)Good Luck
3)Whatever... hehehe

Okey jumpa korang dlm cabaran esok..
Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 4 - Buku Kegemaran Aku

Assalammualaikum..
Dulu masa kecik2 aku suka baca Komik Doraemon, berlambak komik Doraemon tu, sampai sekarang ada lagi komik2 tu tapi aku tak pernah baca dah hehe. Elok je tersimpan dlm almari tu, x tahulaa apa jadi dengan komik2 tu semua ntah2 dah kena gigit dgn tikus ke aper. Bila dah besar, x silap aku masa form 4 aku suruh mak aku belikan novel untuk aku sebagai hadiah sebab aku dapat nombor satu dlm kelas. Novel tu masa tu harga die dlm RM55.00 sebab tebal sekarang ni hrga die dah murah sikit. Novel tu paling aku suka. Novel tulisan Ahadiat Akashah yg bertajuk Hikayat Cinderella. Aku plak jenis suka baca novel tebal2 ni.
Banyak novel2 tulisan Ahadiat Akashah yang aku baca n novel tu ada dlm koleksi simpanan aku cthnya mcm Lagenda Budak Setan 1,2 & 3, Pilot Cafe, Untuk 3 Hari, dan banyak lagi. So tu semua antara buku kegemaran aku. Selain tu aku juga gemar baca buku2 pasal sejarah. Peminat Sejarah la katakan hehe.

Read More

3 Sep 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 3 - Sesuatu Yang Menguatkan Anda

Hari ni dah hari ke-3, cabaran 30 Hari tu dan tajuk hari ini adalah Sesuatu Yg Menguatkan Aku. Mohon abaikan gambar diatas ni yer hehe sekadar hiasan untuk entry ini hehe. 

Sesuatu Yang Menguatkan Aku, semestinya adalah diri sendiri, kalau diri sendiri tak kuat n tak yakin achaner tu..Kalau diri kita kuat insyaallah semua cabaran hidup akan dapat kita tempuhi. Seterusnya semestinyalah Family kan..especially my Mom. Aku bersyukur dikurniakan seorang ibu yang memahami, sporting dan penyabar dengan kerenah anak die ni hehe. Dia adalah semangat dan penyokong kuat aku. Seterusnya adalah kucing2 aku yg comel yg ada dirumah ni. Diorang ni boleh melembutkan hati aku yang keras ni melalui gelagat diorang yg comel2 tu. Sorry entry ni pendek jer, xde idea dah nk karang panjang2 hihi..see u in next challenge..

Read More

2 Sep 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda

Assalammualaikum..
Cabaran 30 Hari untuk hari ke-2, wahh 5 cara untuk memenangi hati den yer okey2 meh nak bagitau..

1) Buat Suprise- Sape yang tak suka kalau ada yang baik hati nak buat suprise yang sweet untuk kite kan, wahh pastinya terharuu gitu.
2) Prihatin dan Mengambil Berat pasal diri ini
3) Bercakap dalam nada yang lembut dan bukannya marah-marah- Bila dengar orang bercakap dalam nada yang lembut, hati yang panas boleh jadi sejuk gitu. Tapi kalau marah2, hati jadi makin panas laa jawabnya kan.
4) Jangan Ego, Sombong, berlagak atau perasan bagus- Sangat kurang gemar dengan jenis orang yang macam ini.
5) Sayangkan Binatang/Haiwan- Suka tengok gelagat2 mereka yg sayangkan binatang seperti kucing dll nampak penyayang gitu. 

Read More

Cabaran 30 Hari: Hari 1 - 1 Gambar Terbaru Anda & 5 Fakta Tentang Diri Anda

Assalammualaikum..
Banyak blogger yang join cabaran 30 hari ni. So aku pun x nak ketinggalan juga hehe. Apapun mohon pada yang membaca entry ini sila jangan terkejut kerana gambar diatas tu bukan saya hihihi. Saya mohon maaf sgt2 sebab x dapat sertakan gambar sebab semua gambar ada dlm laptop yang dah rosak jadi x dapat laa nak letak gambar buat masa ini. Jadi den letak laa gambar diatas tu iaitu pelakon korea yg comel Shin Min Ah. Berbalik pada topik asal, jom tengok 5 fakta tentang diri saya.

5 Fakta..

1~ Sangat suka menonton drama-drama Korea tapi agak kurang meminati kumpulan2 KPOP tu.
2~ Pencinta Kucing, 
3~ Peminat JOZAN, suka tengok diorang ni sejak dari awal kemunculan diorang sebab diorang ni sentiasa Sweet sangat bila bersama. Tapi sayang diorang dah jarang muncul bersama sebab sibuk dgn aktiviti msing2. Cuma sekali sekala baru diorang muncul together.
4~ Pemalu tapi giler2 hehe camne tu, awalnya memang pemalu n nampak mcm sombong tapi bila dah kenal baru tahu yang saya seorang giler2 n happy go lucky hehe.
5~ Mudah marah tapi senang dipujuk kalau kena dengan caranya hehee.

Read More

Fenomena & Ending Drama Rindu Awak 200%

Assalammualaikum..
Nampaknya drama ni memang fenomena betul, ramai yang suka tengok drama ni kan n ramai jugak yg jatuh hati dgn Zill Faezrul tuh kan hihi serta suka tengok wajah comel Armel Aisya tuh. Sentiasa trending drama ni. Apapun drama ni dah hbis smlm, dan aku berpuas hati dengan ending drama ni sbb takde tergantung n happy ending gitu. Dengar cerita Zul Ariffin dah dpt tawaran berlakon drama dlm slot akasia lgi yg tajuknya Istikharah Cinta kalau aku x silap. Apapun saya juga rindu awak 200% hehe nakk jugakk gitu.
Read More

My Random Post